שתף קטע נבחר

קיץ שכולו בירה: 5 בירות מצננות

דנית בטעם אשכולית, פלסטינית מסתורית, גרמנייה ממנזר וגם חביתוש אישי. ליבי שפרלינג מכתירה את חמישיית הבירות הכי מסקרנות ומצננות לקיץ הקרוב ולנו בא לעזוב הכל ולברוח לים ועכשיו, עם שישייה מכל אחת מהם. אתם מוזמנים להצטרף

גם אחרי שוד המיסוי הגדול שהתתרגש עלינו, הישראלים עדיין אוהבים בירה. עדכון המס הקרוב ב-1 ביולי הוא בחזקת חצי נחמה במקרה זה, שכן הפעם הוא לא חל על בירה ויין.

 

עוד בערוץ האוכל:

בציר טוב: פרויקט "יקבים תאומים"

 

החידוש בגזרת הבירות בעונת קיץ 2013 הוא בגודל הבקבוקים. כמות גדולה יותר של משקה פר בקבוק יוצאת משתלמת יותר לכל הצדדים ומאפשרת ליצרנים לשמור על מחירים סבירים יחסית. התוצאה: שלל בקבוקים חצי-משפחתיים בנפח 750 מ"ל וגם חביתוש אישית, קונספט חינני שאימצו במבשלת הבוטיק "בירה מלכה", שם הוציאו לא מזמן חבית בירה בנפח 5 ליטר לשימוש ביתי.

 

לאילו בירות כדאי לשים לב הקיץ? שאלה מעולה. העליתי לפניכם את החמישייה המנצחת שלי, של בירות שיעשו נעים עכשיו כשחם-חם.

 

היוש, חביתוש! החבית האישית של "בירה מלכה" (צילום: יוני רייף) (צילום: יוני רייף)
היוש, חביתוש! החבית האישית של "בירה מלכה"(צילום: יוני רייף)
 

 

48 בלונד אייל

מבשלת 48 היא מבשלה שכדאי מאד להכיר. מאחוריה עומדים 3 חובבי אלכוהול שמבשלים ברצינות במבשלת העם וכעת מוציאים מהדורת קיץ לבירת האייל שלהם.

 

הבלונדינית עמוסה בניחוחות, מפתיעה ומאוזנת בין מרירות ההדרים לסיומת הפתי בר. ההפתעה הגדולה של הטעימה. 4.7%.


 (צילום: איה וינדמילר) (צילום: איה וינדמילר)
(צילום: איה וינדמילר)

 

פאבו חיטה

המבשלה המעולה ממוקמת על גבעת זמארין בזכרון יעקב והיא הסוד העונתי שלי, בהציעה מסעדה פתוחה מול הנוף, שם מוגש אוכל ברים קלאסי בביצוע מהודק ותכליתי וקנקני בירה (פיצ'רים) במזיגה ישירה מהברזים.

 

הכי אהבתי את בירת החיטה המעוננת והרעננה, שבולטים בה טעמי ציפורן ובננה. יש גם אייל חיוור (Pale Ale)אדמוני שווה וסטאוט חזק, רענן באופן יוצא דופן לז'אנר. 4.6%. 16 שקלים.

 

ביטבורגר בנדיקטינר

מותג גרמני ותיק שרק עכשיו עושה עלייה ארצה וכמה טוב שכך. הבירה, שנמזגת כמעט בכל מקום בגרמניה, מגיעה אלינו דווקא בבקבוקים אבל שווה לחפש אחריהם.

 

הכי אהבנו את הבנדיקטינר, בירת חיטה זהובה בסגנון מנזרים בוואריים. רכה, מאוזנת ופירותית להפליא. 5.4%. 11 שקלים.

 

 

יאקובסן פייל אייל

סוף כל סוף יאקובסן, בירת הפרימיום של מבשלת קרלסברג, עושה עלייה סדורה.

 

המיקרו מבשלה הזו קרויה על שם המייסד של קרלסברג ונוסדה בשנת 2005 במבשלה הישנה בקופנהגן . בישראל, המקום היחיד מחוץ לסקנדינביה שבו ניתן למצוא את הבירות המעולות האלו, ניתן להשיג בינתיים 2 טעמים, אבל היד עוד נטויה ויש כוונה להביא כבר בחודשים הקרובים עוד 2 טעמים של הבירה.

 

ולענייננו. טעמנו אייל חיוור (Pale Ale) מפתיע ועוצמתי, בצבע כתמתם נפלא, שמכילה שני סוגי כשות ארומטיים וניחן בסיומת אשכולית רעננה. שווה מאד, במיוחד כבירה שמלווה אוכל. 6.4%. 45 שקלים לבקבוק של 750 מ"ל.

 

ליבי אהבה את האייל החיוור. יאקובסן (בתמונה: סאאז בלונד. היא גם בסדר) ()
ליבי אהבה את האייל החיוור. יאקובסן (בתמונה: סאאז בלונד. היא גם בסדר)

  

טייבה גולדן

לצערנו, את הבירה שמייצרים בכפר הנוצרי בגדה המערבית שבשטחי הרשות הפלסטינית קל יותר למצוא בגרמניה מאשר בישראל. מה שכן, ממש שווה להתאמץ. מבשלת טייבה היא מבשלה מוערכת שמפיקה בירות עסיסיות ומלאות אופי. הגולדן היא בהירה ומעודנת, קלה מאד לשתייה ובעלת סיומת נדיבה במפתיעה. בארץ היא נראתה לאחרונה בברז הימני של הביר-מרקט בנמל יפו אבל מאז נעלמו עקבותיה. 

 

חפשו אותה בינתיים בבקבוק ואם אתם יודעים היכן ניתן להשיגה - ספרו לנו גם. 5%. מחיר: 12 שקלים

 

 (צילום: מתי מילשטיין) (צילום: מתי מילשטיין)
(צילום: מתי מילשטיין)

 

עוד אלכוהול לסוף השבוע:

מהפך ים תיכוני: הרמונט של יקב רקנאטי

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שווה את החיפוש. בירה טייבה
צילום: מתי מילשטיין
מומלצים