שתף קטע נבחר

מה יותר חשוב לנו בקניות: כמות השומן או המחיר?

האם מזון בריא חשוב לישראלים יותר מהמחיר? סקר חדש חושף כי 80% מהציבור חושש ממזון לא בריא ועתיר שומן. עוד עולה מהסקר כי הישראלים לא חוששים מכמות המלח. עיקר הדואגים למזון בריא: נשים

מרבית הציבור חושש ממזון עתיר שומן יותר מאשר מחירו: כך עולה מסקר חדש שערכה חברת TNS לקראת תקופת החגים. הסקר כלל 500 נשאלים ובחן את עמדות הציבור הישראלי ביחס לצריכת המזון.

 

את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון או לאנדרואיד

  

הסקר נערך בעקבות פרסום מחקר דומה בבריטניה מטעם הסוכנות לאיכות המזון FSA, שבדקה ומצאה כי הציבור הבריטי חושש ממחירי המזון ומכמות המלח בו. העלייה בדאגה לכמות המלח במזון בקרב הציבור הבריטי הינה תוצאה של קמפיין בינלאומי של ארגון הבריאות העולמי להפחתת הנתרן באוכלוסייה.

  

עוד שיטות דיאטה לירידה במשקל

תתפלאו: ירידה מהירה במשקל עדיפה מאיטית

מחקר מצא: איך להמשיך לאכול ולרזות כרגיל

הירידה במשקל נעצרה? 8 דרכים להמשיך ולרדת

 

אחוזי שומן לפני תג מחיר

לשאלה מהו הנושא המטריד ביותר ישראלים ביחס למזון ניתנו מספר תשובות לבחירה: היגיינה באכילה בחוץ, תאריכי תפוגה, מחיר, כמות המלח, כמות השומן או אף אחד מאלה. התוצאות הצביעו כי מבין שני הנושאים המטרידים ביותר את הציבור כמות השומן נבחרה כראשונה (80%) ולאחריה מחיר המזון (77%).

  

החשש מכמות המלח במזון, שנבחר במקום השני בסקר הבריטי, הופיע רק במקום החמישי אצל הישראלים. מודעות הציבור הישראלי לסיכון בצריכת מלח נמוכה ביחס לנושאים אחרים כמו היגיינה (67%) ותאריכי תפוגה (72%), שקיבלו תוצאות גבוהות יותר. לעומת זאת נושא המחיר שנבחר ראשון בסקר הבריטי, הוא נמצא במקום השני בלבד אצל הישראלים.

  

כאשר בוצע חתך בין נשים לגברים ניתן היה לראות בבירור כי נושאי בריאות מטרידים הרבה יותר את הנשים. כך, למשל, כ- 40% מהנשים הצביעו על הקלוריות כנושא מטריד מבחינתן, לעומת 28% מהגברים. עוד עולה כי 85% מהנשים בחרו בשומן כמטריד ביותר מבחינתן, לעומת 71% מהגברים.

  

עוד עולה בסקר כי כ-38.2% מהנשאלים בגילאי 18-29 הצביעו על נושא המלח כמטריד לעומת רמת השומן (82.5%). עם זאת ניתן לראות עלייה במודעות לנושא עם העלייה בגיל הנשאלים, כאשר הפער עומד על כ- 20% בין גילאי 50-65 לבין גילאי 18-29.

  

הסקר גם מגלה כי הישראלים חוששים לבריאותם בכל הנוגע להרכב המזון, יותר מאשר גורמים חיצוניים כמו מחירו, אחסונו וההיגיינה שלו. כ-40% הצביעו על נושא החומרים המשמרים והמלאכותיים כחשוב ביותר מבחינת הרכב המזון, כ-35% הצביעו על מספר הקלוריות וכ-30% הצביעו על רצונם במזון בריא או איכותי יותר.

 

1 מכל 5 ישראלים - בדיאטה

מסקר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה כי כמחצית מהאוכלוסיה (49%) נמצאים במצב של עודף משקל, השמנה או השמנת יתר, וגברים סובלים מעודף משקל יותר מנשים (40% מהגברים, לעומת 27% מהנשים). עודף המשקל נקבע על פי מדד ה-BMI, חישוב של המשקל חלקי הגובה בריבוע.

  

על אף הנתונים המדאיגים, נמצא כי למעלה ממחצית מהאוכלוסייה (54%) מעוניינת לרדת במשקל: שליש (34%) מבעלי משקל תקין, 68% מבעלי עודף משקל ו-88% מאלה שבמצב השמנה והשמנת יתר. 34% נוספים מעוניינים להישאר באותו המשקל.

  

בפועל, 21% מהאוכלוסייה עושים דיאטה: 17% מהגברים ו-26% מהנשים. אולם לא כל אלה שבדיאטה באמת זקוקים לכך: 15% מבעלי המשקל התקין סופרים קלוריות, 25% מבעלי עודף המשקל ו-35% מאלה שבמצב השמנה והשמנת יתר. בכל הקבוצות שעושות דיאטה, שיעור הנשים גבוה יותר מהגברים.

  

עוד נתון מעודד מגלה כי 50% מהישראלים עוסקים בפעילות גופנית לפחות פעם בשבוע. בקרב בני 65 ומעלה שיעור העוסקים בפעילות גופנית מרשים ומגיע ל-46%. כ-31% עוסקים בפעילות גופנית לפחות שלוש פעמים בשבוע – 35% מהם גברים ו-28% מהם נשים.

 



 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איך אנחנו בוחרים את המוצר שאנחנו קונים?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים