שתף קטע נבחר

כבוד לסטייקים: מסעדות הבשר של רחובות

חגיגה רומנית עם נקניקיות וממליגה, שיפודייה שהיא בית מרקחת, אטליז ומסעדת בשרים מהטובות בארץ ואפילו בית קפה עם עוגות מושקעות. דרור פילץ ממפה את כל המקומות בעיר רחובות שמגישים בשר משובח

מי שאינו תושב או יליד, מגיע על פי רוב לרחובות למטרה מאד מסוימת, שבתומה הוא יוצא את העיר מבלי להשתהות בה יותר מדי. רבים מכירים את הפלאפליות התימניות המפורסמות של העיר ובצדק. אבל בביתה של הפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית, מכון ויצמן, בית חולים אזורי והרבה משרדי היי טק, יש גם כמה מוסדות קולינריים ובשריים לעילא.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

הנה הם לפניכם, מסעדות ואטליזים מעולים שביקרתי בהם, במסגרת סיור בין מוסדות ותיקים. כולם עובדים שנים רבות ועוסקים בבשר, כשלקינוח וכמיטב המסורת - סגרנו במקום קטן שמתמחה במתוקים.

 

תקציר הפרקים הקודמים:

המבורגר וסיחים בגליל: טבעון

על האש ועל הפלאנצ'ה: יהוד

רמה אחרת של בשר: רמת ישי

 

1. סיחיית העל: ביל"ו גריל

שיפודייה רחבת ידיים, נקייה וממורקת שמתפארת ב-20 שנה האחרונות במבחר בשרים טריים שמגישים כאן, מגוון סלטים ומזטים שכולם מתוצרת עצמית ומוכנים לפחות פעמיים ביום וגם בפיתות מהטאבון שנאפות כאן מסביב לשעון.

 

 (צילום: מיכל פילץ)
(צילום: מיכל פילץ)

 

הבעלים חגי פסטרנק, שהקים את העסק לפני כ-20 שנה, הכניס אותי למטבח בעת הצילומים (שצילמה ביתי המוכשרת - זה המקום להודות לה!), לאזור שבו מכינים הסלטים, ולחדר שבו קוצצים, טוחנים ומערבלים את הסלטים. המשכנו לאזור נפרד שבו שוכנת קצבייה וחדרי הקרור. חוויתי את טחינת ההמבורגרים ואת פירוק נתחי הבשר שממנו מכינים שיפודים ונתחים.

 

ביציאה החוצה, עצרתי בנקודה שלידה אני לא יכול לעבור מבלי לטעום – המקום בו טוחנים את גרגרי החומוס לעיסת פלאפל – אותי פלאפל ירוק שיוצא מהשן, עוצר באותו הרגע. בקיצור, את הכל מכינים כאן.

 

 (צילום: מיכל פילץ)
(צילום: מיכל פילץ)

את הקבב המעולה מכינים מנתח אונטר ריב ופאלדה טלה. לצידם מוגשים כאן שיפודים שזכורים לי מהילדות: שדרת בקר (מומיצה ברומנית), שקדי עגל נימוחים, כבד אווז, חלקים פנים ככבדים ולבבות עוף לצד אשכי הודו וכמובן צלעות טלה ואנטרקוט.

 

מבחר הפתיחים אינסופי וכולל מגוון ענק של סלטי חצילים, סלט טאבולה, סלט עשבי עונה, וגם החמוצים, תוצרת בית, אלא מה, שגם ניתן לרכוש סלטים הביתה. מוצלח מאד, ולא רק עבור חובבי הז'אנר. במשפט אחד: בית מרקחת של סיחים מגן עדן.

 

  • ביל"ו גריל. צומת בילו. 08-9355566. פתוח א'-שבת 12:00-23:00

 

2. הרומנייה: פרסקו

בקצה רחובות ממוקם מתחם שכולל מעדנייה ומסעדה רומנית מבית היוצר של "קרל ברג". הבעלים, חנן אברמוביץ', הוא מסוג האנשים שאוהבים לנצח על כל שרשרת היצור ומחזיק באחת החזיריות הגדולות בצפון הארץ, באחד ממפעלי הנקניק והבשר הטובים למעדנים לא כשרים וגם, על הדרך, במסעדת פרסקו הרומנית.

 

כבן העדה שמחובר חזק לחצי הרומני שלו לפחות קולינרית, אני גאה על כל מסעדה ששרדה את תקופת הזהב של המסעדות הבלקניות. בצעירותי, כשהסתובבנו בחיפה, יפו, נצרת עילית, באר שבע והקריות, היו אינספור מסעדות רומניות. אבל הזמנים השתנו וכשזה מגיע לסטייקים ומיטיטיי, אנחנו עדה בסכנת הכחדה. יש בכל מקום סושיות, מסעדות מזרחיות, כורדיות , מקסיקניות ועיראקיות. אבל רומניות ועוד כמו פעם? אפשר לספור בכל המדינה על יד אחת.

 

ולענייננו. כשנכנסים למסעדה, בצד ימין יש בופה אנטיפסטי רומני שמורכב כולו מחמוצים רומניים ודגים כבושים. אבל זה לא העיקר. כשממשיכים לעבר הבר הגדול וכשרואים את הגריל מן שמסובב נקניקיות בשרניות וסטייקים עסיסיים ואת הסלטים שישנם על הבר, מבינים שכאן העיקר.

 

 (צילום: מיכל פילץ)
(צילום: מיכל פילץ)

 

לשולחן מתחילים לזרום חומוס רומני מדהים שעשוי כולו משעועית לבנה; סלט חצילים קלוי; סלט חצילים רומני עם פלפל קלוי, איקרה, מטיאס ופלמידה, רגל כרושה, מלפפונים חמוצים, עגבניות חמוצות, כרוב כבוש ואיך לא - סלט תפוחי אדמה במיונז.

 

המשכנו עם ממליגה שהוכנה מקמח תירס גס והוגשה עם שמנת חמוצה וגבינה מלוחה מעל והורדנו את הכל עם מרק צ'ורבה ירקות, כשלפני שעברנו לגריל, טעמנו גם מהכרוב הממולא.

 

לעיקרית הגיעו נקניקיות פטרוצ'יאן, קבב רומני, סינטה וצלע לבן, סטייק צוואר ופילה ברוטב שמנת ויין אדום. כולם היו מצוינים. לקרניבורים אמיתיים יש גם הפתעה - תפריט "אכול כפי יכולתך" שמוגש מדי יום שלישי ב-115 שקלים לסועד (לא כולל שתייה).

 

 (צילום: מיכל פילץ)
(צילום: מיכל פילץ)

 

לסיכום קינחנו בפפנאש ענק – כדור מטוגן שכולו בצק וגבינה רזה עם שמנת חמוצה ודובדבנים. אגב, למי שעוד לא הבין, המסעדה לא כשרה.

 

פרסקו. הרצל 23, רחובות. 08-9349788. פתוח א'-שבת 11:30 - עד אחרון הסועדים

 

פפנש (צילום: מיכל פילץ)
פפנש(צילום: מיכל פילץ)

 

3. מו ומו

מסעדת פריפריה אמיתית נאמנה ללקוחותיה ולקוחותיה נאמנים לה, מה שניכר מאד ב-"מו ומו", אחת ממסעדות הבשר הטובות בישראל ששוכנת גם היא ברחובות, בבניין ישן לשימור במרכז העיר.

 

המקום החל את דרכו כאטליז בשנת 1984 והוקם על ידי חיים לוי, יוצא בולגריה שעבד במקום יחד עם עוד ארבעה שותפים. לפני כעשרים שנה עבר המקום כמה עשרות מטרים למשכנו הנוכחי ובמקום נפתחה לצד המעדנייה גם מסעדת בשרים. כיום מנהלים את המסעדה ביד רמה תמיר, בנו של חיים שהלך לעולמו לפני מספר שנים, ואשתו ויקי.

 

 (צילום: מיכל פילץ)
(צילום: מיכל פילץ)

 

גם המעדניה וגם המסעדה מתמחות במגוון גדול מאוד של בשרים, חלקי פנים ונתחים שלא מוכרים מקצביות ומסעדות אחרות: נקניקיות שמיוצרות מדי יום במגוון מתחלף עם בשר לבן עם בייקון ואמנטל למשל, נקניקיית עגל עם כרישה ורוזמרין או עם חציל קלוי ולימון כבוש, נקניקיית עגל עם צ'יפוטלה וכוסברה וגם נקניקיית פפריקה ספרדית מעושנת מעגל כשהרשימה עוד ארוכה.

 

בפתיחים אפשר לאכול כבדי עוף עטופים בבייקון עם פרמזן וסלסלת עגבניות ושלל תופינים כראמפ סטייק שהגיע עם רוטב ערמונים בטעם מעט מעושן והיה יוצא דופן.

 

 בחורף יש תבשילים כזנב שור, אוסובוקו מילנז, אוסובוקו טלה עם ריזוטו וחיטה ולעיקרית מגיעים סופסוף הבשרים, חגיגה אחת גדולה.

 

אוהבים אותו ב-"מו ומו". סטייק עסיסי ממכסה שייטל (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
אוהבים אותו ב-"מו ומו". סטייק עסיסי ממכסה שייטל(צילום: תום להט)

 

הנתחים והחיתוכים מדהימים ושונים מכל מה שפגשתם עד היום, כשרוב הבשרים הם מפרות בוגרות – איירון סטייק, טיבון טלה ועוד חלקי בשר שמפורקים בין הנתחים וניחנים בטעם בשרי עז שלא פוגשים בכל מקום. שווה נסיעה לרחובות.

 

מו ומו. הרצל 177 רחובות. 08-9462690, 08-9473073. קצבייה: ב'-ו' 8:30-19:30, ב'-ו' 12:00-22:30

 

 

4. פטיסרי

כל ארוחה טובה חייבת להסתיים במשהו מתוק ועל אחת כמה וכמה שיטוט בעיר זרה. תמיר מ"מו ומו" הפתיע אותנו וגילה לנו שבמרחק פסיעה מהמסעדה ברחוב המקביל ובצמוד לסדקית השכונתית, ישנו בית קפה-פטיסרי מעולה.

 

לא היינו צריכים שכנועים רבים כדי לצעוד אותנו וגילינו מקום קטן ומוקפד עם היצע המפואר וקהל שבהחלט מעריך את הקינוחים הצרפתיים שמייצר הבעלים, קובי צביאלי. חלקנו אקלר מצוין והבטנו בעיניים שבעות אך מרוצות בעוגות השונות ובפחזניות המושקעות. מקום נהדר לקפה ועוגה.

 

פטיסרי. אחד העם 4, רחובות. 08-9470839 . א'-ה' 7:30-19:30, ו' 7:30-14:30

 

 (צילום: מיכל פילץ)
(צילום: מיכל פילץ)


סטיילינג והפקה: רועי ירושלמי

צילום: מיכל פילץ

 

  • לכל הכתבות בשר בערוץ האוכל

     

    • דרור פילץ הוא גרגרן מושבע ומומחה בבשר ועישונו. סדנאות עישון הבשרים של דרור פילץ מתקיימות פעמיים בחודש, בימי שישי בצהריים במטעו שבגני יהודה. לפרטים נוספים: היכנסו לאתר של דרור פילץ  או לפייסבוק

  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: מיכל פילץ
    פרסקו
    צילום: מיכל פילץ
    צילום: נועם הוד
    דרור פילץ
    צילום: נועם הוד
    מומלצים