שתף קטע נבחר

טעם הכפר: אוכל טוב בהרי ירושלים

מנסף וממולאים בלתי נשכחים, לחמי שאור מושקעים ואוכל טורקי וגם יין הרוזה הראשון של סוסון ים וקרואסונים עם קרם פטיסייר - רועי ירושלמי נסע לפסטיבל האוכל הכפרי של מטה יהודה וחזר עם שלל המלצות

בסוף השבוע יוצא לדרך פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה, שבמסגרתו בשלנים ביתיים פותחים בארבעת סופי השבוע של חודש מרץ את בתיהם.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

מאמות מכל העדות, אופים וגם קונדיטורים מציעים לטעום את פירות עמלם כשעל הדרך מתגייסים גם היקבים והמבשלות המעולות של האיזור ומציעים סיורים מיוחדים. בתפריט ניתן למצוא החודש, ולפעמים גם לאורך כל השנה, אוכל ערבי מסורתי, קובות כורדיות במגוון מרקים, אסאדו ארגנטינאי, תבשילים מרוקאיים וגם הרבה יין ובירה.

 

שווה מאד, ולא רק בחודש מרץ. ביקרנו השבוע באיזור וחזרנו עם 4 המלצות:

 

הבית של סלווה | עין נקובא

בעשור האחרון הצליחו לחדור מטעמי המטבח הערבי והמקומי אל הלבבות בישראל. מקלובה, מנסף ותבשילים עם צמחי בר כעכוב ולשון הפר זכו סוף סוף ואחרי יובל שנים לכבוד וההכרה הראויים להם והחלו לעלות על השולחן במסעדות אותנטיות, הפעם בלי שניצל, צ'יפס וקרם בוואריה בצד.

 

בכפר עין נקובא, לא רחוק מאם הדרך לירושלים, פתחה בשנה שעברה סלווה עוודאללה מסעדה שכזו בחלל הנטוש שמתחת לבית משפחתה, שם היא מבשלת יחד עם קרובות משפחתה. אל תתנו לתפאורה הפשוטה ולשם הלא יומרני להטעות אתכם - "הבית של סלווה" היא המסעדה הערבית הטובה ביותר באיזור, ובוודאי האותנטית והמרגשת ביותר.

 

 (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

בבואנו, עמדה גיסתה של סלווה סמוך לכניסה וקיפלה במיומנות קראס - שמו המקומי של מאפה הפטאייר המשולש. הבצק האוורירי שהגיע עד מהרה אל השולחן התמסר ברכות בביס הראשון, וגילה שבחובו טמונה גבינת עיזים נימוחה ומלוחה. התאהבנו מייד.

 

הקראסים מגיעים לצד אינספור מזטים מסלטים מסורתיים שמכינה סלווה במקום: סלט שום חריף, סלט דלעת, תבשילי חוביזה ותרמילי פול טרי קרים וכמובן חומוס היו המומלצים שבהם.

 

 (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

אחריהם עולה ובאה גולת הכותרת של הארוחה - ממולאי עלי גפן לימוניים, מלפוף כרוב, קישואים ועלי לשון הפר, כל אחד מהם במילוי אורז בתיבול אחר. הם מוגשים לצד שוק טלה ממולא באורז ריחני ואפוי בתנור עד שחלקיו נושרים באלגנטיות על הצלחות, מקלובה עם עוף ואורז, תבשיל מנסף ועוף אפוי - מסחן.

 

לצמחוניים מוצעים כאן בנוסף מג'דרה, סינייה ירקות ומפתול - אורז חגיגי עם אגוזי קשיו. בנוסף פועל במקום גריל פחמים ועליו עולים, לפי דרישה, שיפודים ונתחי כבש וטלה.

 

 (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

בימי הפסטיבל ובסופי שבוע לאורך כל השנה מוגשת במקום ארוחת טעימות שכוללת מזטים, ממולאים ותבשיל אחד לבחירה. שווה נסיעה מיוחדת.

 

  • ארוחת טעימות ערבית במסעדת "הבית של סלווה". 140 שקלים לאדם בסופי שבוע ובהזמנה מראש. כפר עין נקובא, פתוח מדי יום החל מ-11:00. 054-3355353. ועוד משהו: במהלך השבוע מפעילה סלווה את הגריל ויש גם טייק אוויי למי שמעוניין לארוז את האוכל המופלא שלה הביתה

 

 (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

המטבח של אורן שמואלי | שריגים ליאון

אורן שמואלי ומשפחתו הגיעו ליישוב שריגים-ליאון לפני כעשור. שמואלי, פסיכותרפיסט בהכשרתו, הסב במרוצת השנים את הקליניקה שלו למאפייה ביתית והוא כעת אופה שלל לחמי שאור ממחמצת בסגנון גרמני ואף מלמד כיצד לעשות זאת בסדנאות אפייה. בעתיד הקרוב הוא צפוי להגדיל את המאפייה ואף לנפק לחמים לקהל הרחב.

 

 (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

שמואלי משתתף בפסטיבל מזה 5 שנים ומגיש מדי שנה ארוחה ים תיכונית בפרשנות אישית, כשבכל שנה הדגש הוא על מטבח אחר. הפעם הוא עושה כבוד למטבח הטורקי ולאוכל חמתו ומכין ארוחה שכוללת אורז עם אטריות, ממולאי עגבניות וחצילים, תבשיל תרד וגרגירי חומוס מושקע עם טחינה חמה וקישואים מטוגנים וחריפים, כולם עשויים היטב.

 

אל האוכל נלוות ככרות הלחם המעולות שהוא אופה – אנחנו התלהבנו במיחד מלחם השאור הצרפתי עם הבצל ומהלחמניות.

 

הארוחות מתקיימות בסופי השבוע במרפסתו של שמואלי ובהזמנה מראש – שחשוב לעשותה, שכן הן נהנות מביקוש גבוה (ומוצדק). אם נחה לכם רוח ספונטנית – הוא מבטיח לנסות ולדחוס אתכם אם יש מקום גם בהתראה קצרה.

 

  • המטבח של אורן שמואלי. שריגים ליאון. 02-9921475 ,050-5753548

 

 (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

אפרת בייקרי | קריית ענבים

בקיץ האחרון לקחה אפרת שרף אסם בקיבוץ קריית ענבים והסבה אותו לבית קפה ומאפיה. "התחלתי לאפות מכיוון שלא היה לי לחם טוב ליד הבית. זו גם הסיבה שפתחנו את המקום", היא מסבירה.

 

במקום מציעים ארוחות בוקר שמתבססות על הלחם של שרף, שנפרס לצד גבינות, סלט ומטבלים. שווים במיוחד מאפי הבוקר שמוגשים כאן – קרואסון במילוי קרם פטיסייר היה יוצא דופן, ולצידו מככבים גם דייניש קינמון ושוקולד, קרואסון שקדים וכל החשודים המיידיים הנוספים.

 

החלל מרשים בכל קנה מידה ומעוצב לעילא. בימי חורף קרירים דולקת כאן אח ובימי שמש ניתן לשבת בפטיו, עם המאפים, על שולחנות שיש עגולים והדורים. הביתה אפשר לקחת את הלחמים של שרף, כמו גם קישים, יינות וגבינות. שימו לב: המקום כשר (בד"צ) ולא פתוח בשבת.

 

  • אפרת בייקרי. קיבוץ קריית ענבים. 02-6735529

 

 

 (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

סוסון ים | בר גיורא

חובבי יין - אסור לכם לפספס את הביקור ביקב סוסון ים, שכולל לגימות מהמבחר המרשים של היקב הזעיר הזה. אצל זאב דוניה, הקולנוען המוערך שהפך לאחד ההייננים המוערכים בישראל, מציעים סיורים וטעימות במהלך הפסטיבל.

דוניה יוצר יינות מזני ענבים ים תיכוניים ובפרט בהשראת קוט דה רון, שקרויים על שם אמנים דגולים וחביבים עליו.

 

 (צילום: נועם הוד)
(צילום: נועם הוד)

 

החודש החלו להתגבש חביות של זנים חדשים שנכנסים לראשונה לשימוש בישראל – קונואז וסנסו. זן הסנסו עתיד להיות הבסיס ליין הרוזה הראשון של דוניה וטעימה ממנו מגלה יין שהוא צפוי להתגבש ולהיות ורוד מלא גוף ועז טעם (שיבוקבק לקראת הקיץ הקרוב).

 

מאידך הקונואז הוא כולו שיר הלל לכל מה שסגול וטעים – שזיפים טריים, שזיפים מיובשים, סיגליות ועוד – והוא יככב ביינות הממסך (בלנדים) העתידיים של היקב ובראשם האנטואן, שבערבוב שלו דוניה לוקח השראה מיינות שאטונף דה פאפ. מי שיבקר כאן ויהיה ילד טוב ולא ירגיז את דוניה, יזכה בטעימות מיוחדות, חלקן מהחבית.

 

  • סוסון ים. מושב בר גיורא. ביקור בתיאום מראש . 02-5709834

     

     (צילום: נועם הוד)
     (צילום: נועם הוד)
    (צילום: נועם הוד)

     

    צילום: נועם הוד

    סטיילינג והפקה: רועי ירושלמי

     


  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: נועם הוד
    אפרת בייקרי
    צילום: נועם הוד
    מומלצים