שתף קטע נבחר

ירוק בריא לכל הגוף: 14 סיבות לאכול מלפפון

אם מתחשק לכם לנשנש ירק - עדיף שזה יהיה מלפפון. הוא עשיר במינרלים הנחוצים לעור, במים המונעים התייבשות, בסיבים תזונתיים המועילים לדיאטה ובשלל רכיבים נוספים התורמים לבריאות הכליות, המפרקים ולחץ הדם שלנו. כל הסיבות שישכנעו אתכם להוסיף אותו לסלט, ליוגורט או לשייק מרענן

מלפפון הוא אחד הירקות המומלצים ביותר לשמירה על הבריאות, ונחשב לעתים קרובות ל"מזון על". מה הוא עושה לנו בדיוק בגוף?

 

1. מונעים התייבשות

אם אתם עסוקים מדי במהלך היום מכדי לשתות מספיק מים, הקפידו לפחות לאכול מלפפון, המורכב מ-90% מים ויפצה על אובדן הנוזלים.

 

 

הוסיפו ירקות לצלחת:

   

2. מרעננים את הפה

מיץ מלפפונים מרפא מחלות חניכיים ומרענן את הפה. אם אתם סובלים מריח רע מהפה, הניחו בפה פרוסת מלפפון ולחצו אותה אל תקרת הלוע באמצעות הלשון במשך חצי דקה. החומרים שבירק יהרגו את הבקטריות האחראיות לריח הלא נעים.

 

3. נלחמים בסרטן

מלפפונים מכילים שלושה רכיבים כימיקליים המקיימים קשר חזק עם הפחתת הסיכון לכמה סוגי סרטן, כולל סרטן השחלות, סרטן השד, סרטן הערמונית וסרטן הרחם.

 

4. מחדשים את מלאי הוויטמינים

מלפפונים מכילים את רוב הוויטמינים שאנו זקוקים להם מדי יום. הוויטמינים A, B ו-C ממריצים את המערכת החיסונית ומספקים לנו אנרגיה.

 

אפשר להפוך את הירק לעוצמתי יותר אם טוחנים אותו לשייק עם תרד וגזר. הקפידו שלא לקלף את המלפפון, כיוון שהקליפה מכילה כ-12% מהקצובה היומית המומלצת של ויטמין C.

 

5. נלחמים בחום מבפנים

אכילת מלפפון תעזור לכם להיפטר מצרבת מטרידה, והנחת פרוסות מלפפון על העור תקל את הסבל מכוויות שמש.

 

הוסיפו אותו לשייק עם גזר ותרד - רק אל תקלפו (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הוסיפו אותו לשייק עם גזר ותרד - רק אל תקלפו(צילום: shutterstock)

 

6. מטפלים בסוכרת, כולסטרול ולחץ דם

מיץ המלפפונים כולל הורמון הנחוץ לתאים לשם ייצור אינסולין ובכך מסייע לאיזון מחלת הסוכרת אצל החולים בה. נוסף על כך, מחקרים גילו כי רכיב אחר במלפפונים יכול להפחית את רמות הכולסטרול בדם.

 

המלפפון מכיל כאמור סיבים תזונתיים, אשלגן ומגנזיום, המסייעים לשמירה על ערכי לחץ דם תקינים ולהפחתת לחץ דם גבוה. 

 

7. מסייעים לעיכול ולהרזיה

הודות לעובדה שמלפפון עתיר מים ודל בקלוריות, הוא נשנוש אידיאלי לאנשים המבקשים לרזות. הוסיפו אותו לסלט או למרקים קרים, וטבלו אותו ביוגורט דל שומן.

 

הסיבים התזונתיים שבמלפפון מצוינים לעיכול, וכדאי לאכול ממנו באופן יומיומי כדי להימנע מבעיות עצירות.

 

8. מנקים רעלים

המים שבמלפפון מתפקדים כמו "מטאטא וירטואלי" המעיפים החוצה מהגוף פסולת ורעלים. אכילה קבועה של מלפפון עשויה אפילו להמס אבני כליה.

 

9. מחיים את העיניים

הניחו פרוסות מלפפון צוננות על עיניים נפוחות, ותגלו שהנפיחות פוחתת, כמו גם השקיות מתחת לעיניים - וכל זה הודות לתכונות האנטי-דלקתיות שבירק.

 

הניחו מלפפונים על עיניים נפוחות (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
הניחו מלפפונים על עיניים נפוחות(צילום: gettyimages)

 

10. מעלימים הנגאובר

כדי להימנע מכאב הראש האופייני בבוקר שלאחר ליל-שתייה, אכלו כמה פרוסות מלפפונים לפני שאתם הולכים לישון. מלפפון מכיל ויטמיני B, סוכר ואלקטרוליטים המפחיתים את חומרת ההנגאובר ועמה את עוצמת כאבי הראש.

 

11. מחליקים את השיער והציפורניים

המינרל סיליקה הנמצא במלפפון מחליק את השיער ואת הציפורניים והופך אותם למבהיקים וחזקים יותר. הסיליקה והגופרית שבמלפפון מעודדים צמיחת שיער מחודשת.

 

12. מספקים מינרלים חיוניים לעור

מלפפון עשיר באשלגן, מגנזיום וצורן החיוניים לעור, לכן לא מעט טיפולי ספא מתבססים עליו. 

 

13. עוזרים לבריאות המפרקים

מלפפון הוא מקור מצוין כאמור לסיליקה, התורם לבריאות המפרקים באמצעות חיזוק הרקמות המחברות.

 

כאשר מערבבים מלפפון וגזר במיץ ירקות, הוא אף יכול להפחית כאבים הנגרמים בשל דלקת מפרקים או שיגדון (גאוט), באמצעות הורדת הרמות של חומצות השתן בגוף.

 

14. מסייעים לתפקוד הכליות

אכילת מלפפונים מפחיתה כאמור את רמת חומצות השתן בגוף, מה שעוזר לשמור על תפקוד הכליות.



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בקליפת המלפפון מסתתרים 12% מהוויטמין C שזקוקים לו ביום
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים