שתף קטע נבחר

חיים יותר: גברים ישראלים במקום ה-4 בעולם

קשה לחיות כאן? אולי, אבל החיים ארוכים יותר: דו"ח חדש של ארגון הבריאות העולמי (WHO) מצא כי הגברים הישראלים חיים בממוצע 80.2 שנים, ונמצאים במקום ה-4 בעולם בתוחלת החיים. גם הנשים בארץ חיות יותר, ונמצאות במקום ה-10 בדירוג. ומיהן המדינות שסוגרות את הטבלה?

מובילים את הטבלה: דו"ח חדש של ארגון הבריאות העולמי (WHO) מגלה כי ישראל היא בין המדינות בעלות תוחלת החיים הגבוהה בעולם, הן בקרב גברים והן בקרב נשים. מובילות את הרשימה: בקרב הגברים איסלנד, בקרב הנשים יפן. בתחתית הרשימה - מדינות אפריקה.

 

איך לחיות עד גיל 100?

 

תוחלת החיים הממוצעת בישראל: 82 שנה

הדו"ח מתייחס לנתונים שנאספו בשנת 2012 מכלל מדינות ארגון הבריאות העולמי. מהדו"ח עולה כי תוחלת החיים בכל העולם הולכת ועולה, ועל פי הממוצע הכלל עולמי ילדה שנולדה בשנת 2012 תחיה בממוצע עד גיל 73 לפחות. ילד שנולד באותה שנה יאריך חיים עד גיל 68 לפחות. מדובר בהארכת תוחלת החיים ב-6 שנים, מאז שנת 1990.

 

מהדו"ח עולה כי ישראל ממוקמת במקומות גבוהים בדירוג תוחלת החיים הכלל עולמית. מחישוב כולל של שני המינים, גברים ונשים, עולה כי ישראל נמצאת במקום השלישי לצד מדינות נוספות: תוחלת החיים הארוכה ביותר היא ביפן - 84 שנים בממוצע, אחריה אוסטרליה, איטליה סינגפור, סן מרינו, שוויץ ואנדורה עם 83 שנות חיים ממוצעות, ובמקום השלישי ישראל צרפת, ספרד, שוודיה, נורבגיה, ניוזילנד, מונקו לוקסמבורג וקפריסין - עם 82 שנות חיים ממוצעות.

 

בחלוקה בין המינים עולה כי הגברים הישראלים ממוקמים במקום הרביעי הכלל עולמי, עם תוחלת חיים של 80.2 בממוצע. במקום הראשון, כאמור, ממוקמים הגברים האיסלנדים עם תוחלת חיים של 81.2 שנים, ואחריהם שוויץ (80.7) ואוסטרליה (80.5).

 

בקרב נשים, ממוקמת ישראל במקום ה-10, כשבמקום הראשון נמצאות נשות יפן עם 87 שנות חיים ממוצעות, ואחריהן ספרד (80.5), שוויץ וסינגפור (85.1), איטליה (85), צרפת (84.9), קוריאה (84.6) ולוקסמבורג (84.1).

 

 

 הסיבות המרכזיות להארכת תוחלת החיים, על פי הערכת מומחי הארגון, הן הצניחה המשמעותית בשיעור העישון בעולם ואיסור העישון במקומות ציבוריים, התופס תאוצה במדינות רבות, שיפור ההיגיינה ותרופות המאריכות תוחלת חיים במחלות סרטן.

 

הדו"ח מגלה גם כי מדינות בעלות הכנסה נמוכה עברו את ההתקדמות הגדולה ביותר, כשתוחלת החיים בהן עלתה בתשע שנים, מאז שנת 1990. בין המדינות שהתקדמו ביותר בנושא זה היו ליבריה, שם עלתה תוחלת החיים הממוצעת מ-42 שנים ל-62 שנים, ואחריה אתיופיה (מ-45 שנים ל-64 שנים), האיים המלדיביים (58 ל-77 שנים), קמבודיה (54 ל-72 שנים) ורואנדה (תוחלת של 48 שנים ב-1990, לתוחלת של 65 שנים בשנת 2012).

 

בארגון מצאו כי הפערים בין תוחלת החיים של גברים ונשים גבוהה יותר במדינות בעלות הכנסה גבוהה, שם חיות נשים שש שנים יותר מהגברים. במדינות בעלות הכנסה ממוצעת נמוכה ההבדל בין המינים הוא כשלוש שנים.

 

מהדו"ח עולה עוד כי שלוש סיבות המוות המובילות בעולם הן התקפי לב, דלקת ריאות ושבץ מוחי. נתון נוסף אותו מציין הארגון נוגע להשמנת יתר אצל ילדים: כ-44 מיליון מילדי העולם (6.7%) מתחת לגיל חמש סובלים מהשמנת יתר. 10 מיליון מילדים אלה נמצאים במדינות אפריקה, שם שיעור ההשמנה צומח. בדו"ח מצויין עוד כי מרבית מקרי תמותת התינוקות בעולם (17%) נגרמים עקב פגות. סיבת המוות השניה בשכיחותה אצל תינוקות היא דלקת ריאות.

 



 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
תוחלת החיים בישראל. במקום ה-4 בדירוג העולמי
צילום: Shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים