שתף קטע נבחר

זהירות, 7 נשנושים שהורסים לכם את הדיאטה

מיישרים את העוגה, טועמים יוגורטים וחומוס בסופר ו"מנקים" את השאריות מהצלחת של הילדים - במהלך היום אנחנו מתפתים לאכילה שאינה מסודרת, אבל עדיין נספרת במאזן הקלוריות היומי. איפה מסתתרים המכשולים?

חשבתם פעם על הארוחות שלא נחשבות? מדובר באותן קלוריות שמתגנבות לתפריט היומי שלנו מבלי שנשים לב ובוודאי מבלי שנספור אותן. בדרך מסתורית הן מפלסות את דרכן אל בטננו, ולעתים קרובות אנחנו כלל לא זוכרים שאכלנו.

  

 

עוברים לתזונה נכונה :

 

האם הקלוריות באותן ארוחות לא משנות דבר למאזן היומי הכולל? הלוואי שכך היה, אבל עדיף לדעת היכן מסתתרות אותן ארוחות שאנחנו לא סופרים, ולשים לב לפני שהן מחבלות בתהליך הדיאטה שלנו:

 

1. טעימות במעברי הסופרמרקט

בין מדף החומוס למדף היוגורטים במעברי הסופרמרקט, דיילות מסבירות פנים מציעות לנו לטעום ממוצר חדשני, טעים במיוחד ובמבצע חסר תקדים. כמובן, הכל בקטנה: רק חצי ניגוב בחומוס החדש, ורק גביע מיני של היוגורט בטעם המשודרג - ורק לא שמנו לב איך הטעימות הפכו לארוחה.

 

2. שאריות של הילד

ילדים נולדים עם תכונה מופלאה, לאכול על פי תחושת רעב ושובע. הם יאכלו את מה שגופם דורש ואם ישבעו - ישאירו בצלחת. חלקנו, לעומת זאת, נוטים "לנקות" את הצלחת מאותן שאריות ולנשנש ממה שהילד אכל, בין שמדובר ברבע טוסט או משולש מלאווח.

 

בדרך כלל יהיה זה האוכל ה"אסור" בדיאטה, זה שלא העזנו לשים בצלחת של עצמנו. אבל בצלחת של מישהו אחר הקלוריות לא נחשבות, כביכול.

 

3. יישור של העוגה

בארוחת שישי המשפחתית אפינו עוגה ונהנינו מקינוח נהדר אחרי הארוחה - ביושר! אבל בהמשך סוף השבוע וגם ביום ראשון אנחנו ממשיכים ליישר את העוגה, בחיתוכים לא שווים במיוחד, כי היא קורצת לנו בכל פעם שאנחנו פותחים את דלת המקרר.

 

המצפון הרי כבר לא מאפשר ממש להוציא את העוגה ולחתוך פרוסה הגונה, אבל אם רק ניישר את הפינה העקומה, אפילו בלי ממש להוציא אותה, המצפון הרבה יותר שלו.

גלו איפה הסתתרו הנשנושים במהלך היום (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
גלו איפה הסתתרו הנשנושים במהלך היום(צילום: shutterstock)
 

4. עד הפירור האחרון בצלחת

העמסנו על הצלחת מכל טוב בארוחת חג, הזמנו מנה גדולה במסעדה ושבענו לחלוטין, אבל אנחנו מסיימים הכל "כי אוכל לא זורקים".

 

מה שבטוח הוא שגם אנחנו נהפוך להיות "פח אשפה מהלך" לא יהיו פחות ילדים רעבים בעולם, אבל כן יהיו יותר קילוגרמים שנצטרך להשיל מגופנו.

 

5. טעימות בזמן הבישול

אין טעים ומפתה יותר מאוכל חם וטרי מעשה ידינו. די בריחות הבישול הביתי כדי לעורר את הרעב (אם לא התעורר עוד קודם לכן). אלה רגעים של "נגיעות" קטנות: לטעום רק קצת מהתבשיל בסיר, להגניב ליקוק קטן מהרוטב, ליישר רק מעט את הפשטידה ואם לא נכנסה כל המנה לצלחת ההגשה - ברור מי יסדר את העניינים ויטפל בשאריות.

 

6. נשנושים לצד השתייה

כשיוצאים לשתות בירה בפאב לשבת לקפה עם חברה, האוכל הוא לא מוקד העניין. עם זאת, לצד הבירה יוגשו לרוב בוטנים, זיתים או בייגלה, ולצד הקפה תוזמן עוגה קטנה או קרואסון חמאה.

 

אמנם מדובר רק בנשנוש המשלים את החיבור למשקה, אבל ללא תשומת לב שלנו וללא ספירה של כמות הבייגלה או הבוטנים - נגיע למספר הקלוריות של ארוחה ממש בלי שנרגיש.

 

7. מיצים ושייקים

זה אוכל או שתייה? זהמשקל אולי קל, מרווה ולא משביע כמו ארוחה, אבל מבחינת הרכבו הוא יכול להכיל חלב, פירות, שקדים ושדרוגים אין קץ. שייק כזה הוא ארוחה מלאה המכילה פחמימות, חלבונים ושומנים בכמות קלוריות שאינה נופלת מארוחה טובה.

 

שימו לב: גם כשהאכילה אינה מסודרת, היא עדיין נספרת. אם נעלה למודעות אותן "ארוחות שאינן נחשבות" ונגלה היכן הן מסתתרות בשגרת יומנו, נוכל אולי לפרוץ את מחסום הדיאטה התקועה ולגלות כמה אנחנו באמת אוכלים במשך היום.

 

הכותבת היא דיאטנית ספורט קלינית בצוות התזונה בהנהלת יעל דרור במרכז "מדיקס" בתל אביב



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
גם כשהאכילה אינה מסודרת, היא עדיין נספרת
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים