שתף קטע נבחר

בת ים: "להקפיא את תוכנית המתאר של ת"א"

עיריית בת ים פנתה למשרד הפנים בבקשה להקפיא את תוכנית המתאר החדשה של עיריית ת"א-יפו, בטענה כי התוכנית "מנציחה את האפליה הבוטה בחלוקת המשאבים במרחב גוש דן". בעיריית ת"א-יפו מבטלים מכל וכל את הדברים: "טענות מגוחכות, לא ניקח חלק בקמפיין הבחירות". כך או כך, בינתיים בשתי הערים ממשיכים כרגיל - וממשיכים לאשר תוכניות בנייה ומגורים

המחאה של עיריית בת ים נגד תל-אביב ממשיכה: הבוקר (ג') הודיעה העירייה כי הגישה למשרד הפנים בקשה להקפאת תוכנית המתאר של עיריית תל-אביב-יפו (תא/5000). במקביל, החלה בשבוע החולף שמיעת ההתנגדויות לתוכנית המתאר בוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה. לטענת עיריית בת ים, לא ניתן לגבש את מדיניות הבנייה בתל-אביב-יפו לפני שמסגרת היחסים הכלכליים בין שתי הערים תגובש.

 

איחוד בת ים עם ת"א - כותרות נוספות:

 

סלע המחלוקת החל לפני קרוב לשנה, בחודש פברואר האחרון, אז הגישה עיריית בת ים לוועדה המחוזית התנגדות לתוכנית המתאר של תל-אביב, בה נטען כי העיר ללא הפסקה "מנציחה ואף מגדילה את האפליה הבוטה בחלוקת המשאבים במרחב גוש דן בכלל ופוגעת בבת ים בפרט".

 

כ-5 חודשים לאחר מכן, בחודש אוגוסט, הקים שר הפנים היוצא, גדעון סער, ועדת חקירה שתבחן את המרחב התכנוני שבין בת ים לתל-אביב. זאת בעקבות עתירה שהגישה בת ים לחלוקת הכנסות שיוויונית עם שכנותיה, ובהן תל-אביב.

 

"משרד הפנים מבולבל לגמרי", טוען יוסי בכר, ראש העיר בת ים בפועל. "אחרי שנים של מדיניות מפלה, המעדיפה את תל-אביב על פני הערים האחרות בגוש דן, ואחרי יצירת פערים כלכליים עצומים, ממשיך המשרד לנהל הליכי תכנון מבלי להתייחס למטרה המרכזית של התוכנית - צמצום פערים בין תל-אביב לבת ים. צדק חברתי הוא לא סיסמא, הוא סדר יום, וממשלת ישראל לא משכילה להפנים אותו".

 

מעיריית תל-אביב-יפו נמסר בתגובה: "עיריית תל-אביב-יפו אינה מתכוונת לקחת חלק בקמפיין התקשורתי המנוהל כחלק ממערכת הבחירות בבת ים. הטענות המועלות הן מגוחכות ולא רלוונטיות. תוכנית המתאר של העיר תל-אביב-יפו היא פרי של תהליך עבודה מקצועי רב שנים, והיא חשובה מדי מכדי שתשמש כלי משחק בקמפיין זה".

 

ממשרד הפנים נמסר בתגובה: "תוכנית המתאר של העיר תל-אביב מקודמת זה מספר שנים ונמצאת בשלב שמיעת התנגדויות על ידי חוקר. לאחר שתסתיים שמיעת כל ההתנגדויות, יגובשו המלצות החוקר, אשר יוגשו לוועדה. עיריית בת ים הגישה התנגדות לתוכנית המתאר של תל-אביב, אשר נשמעה על ידי החוקר. הוועדה המחוזית תקבל החלטה בכל ההתנגדויות שהוגשו, לרבות בהתנגדותה של עיריית בת ים לאחר השלמת ההליך. בימים אלה מגובשת על ידי צוות ההיגוי, בראשות מהנדס העיר בת ים, תוכנית מתאר כוללנית לעיר בת ים. הוועדה לבחינת איחוד וחלוקת הכנסות בין תל-אביב ובת ים הוקמה ב-6.8.2014 ונמצאת בשלבי עבודה ושמיעת הגורמים השונים".

 

ובינתיים: מיכל נגרין מתרחבת בבת ים

בתוך כך, הודיעה הבוקר הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה במחוז תל-אביב כי היא מאשרת להפקיד להתנגדויות הציבור תוכנית להקמת מתחם ייעודי עבור המפעל ומרכז המבקרים של מעצבת התכשיטים מיכל נגרין, באזור התעסוקה המתחדש של בת ים. לדברי גילה אורון, הממונה על המחוז במשרד הפנים, המגדל ימוקם ברחוב כ"ט בנובמבר בעיר על מגרש בשטח של 720 מ"ר ויכלול 19 קומות - ויחליף את המבנה הקיים.

 

כיום משמש המבנה מפעל לייצור התכשיטים וכן מרכז מבקרים. אלא שהמגדל החדש יאפשר שימושי תעסוקה רבים ומגוונים נוספים: תעשייה עתירת ידע, משרדים, מרפאות, מלונאות ומסחר. בסך הכל הוא יכלול כ-5,070 מ"ר, כאשר בקומת הקרקע מתוכננת קומת מסחר בהיקף של 150 מ"ר, וכן יוקצו במבנה 300 מ"ר לצורכי ציבור.

מרכז המבקרים בבת ים. ישודרג ויתרחב (צילום: רמי זרנגר   ) (צילום: רמי זרנגר   )
מרכז המבקרים בבת ים. ישודרג ויתרחב(צילום: רמי זרנגר )

ממשרד הפנים נמסר כי "מימוש התוכנית במתחם יהווה עוד נדבך בפיתוחו של אזור העסקים המתחדש בבת ים, מאזור של בתי מלאכה ומוסכים, לאזור עסקים חדיש, עם תעשייה עתירת ידע, משרדים מגוונים, מסחר לחזית הרחובות ואף מגורים בשיעור מוגבל".

 

זאת ועוד, במסגרת התוכנית תהיה הפקעה מהמגרש לטובת הרחבת זכות הדרך, כך שהרחוב יורחב ויכלול בתוכו שביל אופניים, מדרכה רחבה ונטיעות. בניית המגדל תבוצע לפי התקן הישראלי לבנייה ירוקה. יצוין כי יזמית התוכנית היא חברת מיכל נגרין עיצובים בע"מ ועורך התוכנית הוא אדריכל פבלו אלטמן.

 

ובת"א: ממשיכים לקדם דיור בר-השגה

כך או כך, התנגדויות לתוכנית המתאר או לא - בעיריית תל-אביב-יפו ממשיכים עסקים כרגיל. הבוקר הודיעה העירייה כי קיימה הגרלה שלישית לדיור בר-השגה בעיר עבור 5 דירות בלבד, לראשונה בפרויקט מגורים פרטי ברחוב מיכאלאנג'לו 23-21 במתחם יהודה הימית ביפו. בעירייה הבהירו כי להגרלה ניגשו כ-50 מועמדים - משפחות, זוגות צעירים ורווקים, כמחציתם בני הקהילה הערבית - אשר יעברו להתגורר בדירות בינואר 2015.

 

מדובר בדירות בנות 3 חדרים, בשטח של 70-60 מ"ר עם מרפסות או חצר, שיושכרו בשכר דירה של 2,700-2,500 שקל בחודש. ההגרלה נערכה לאחר שבשנה החולפת אוכלסו 77 יחידות דיור דומות בשני מיזמים בשכונות שפירא ויד אליהו. 5 הדירות ביפו מתווספות למאגר הדיור העירוני והן יושכרו בהתאם לקריטריונים שקבעה מועצת העירייה.

הדמיית פרויקט מיכאלאנג' 21-23 ביפו (הדמיה: גידי בר אוריין אדריכלים) (הדמיה: גידי בר אוריין אדריכלים)
הדמיית פרויקט מיכאלאנג' 21-23 ביפו(הדמיה: גידי בר אוריין אדריכלים)

פרויקט מיכאלאנג'לו 23-21 כולל 42 יחידות דיור למגורים, אשר מושלם בימים אלה במתחם יהודה הימית המתחדש ביפו. חלק מהקרקע בפרויקט בבעלות העירייה. לכן הוצע ליזמים שיתוף פעולה במסגרת עסקת קומבינציה, בה יימסרו לעירייה בסיום הבנייה מספר יחידות דיור, בשיעור חלקה היחסי של העירייה בקרקע, אשר ישמשו לדיור בר-השגה ויושכרו לזוגות צעירים ולמשפחות.

 

הבניין כולל חצר פנימית הנראית מהרחוב, המהווה ריאה ירוקה לבניין ולרחוב וכוללת מזרקה, שדרת עצים ומדשאה. כמו כן, כולל הפרויקט חנייה תת-קרקעית לשימוש הדיירים. יזמי התוכנית הם חברת פידמונט אנטרפרייזס והיזם אייל עמיר. אדריכל הפרויקט הוא משרד גידי בר אוריין אדריכלים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בני דויטש
בת ים. בעיריית ת"א-יפו טוענים כי מדובר ב"קמפיין בחירות"
צילום: בני דויטש
מומלצים