שתף קטע נבחר

איך לאכול רק מה שטעים - ולרדת במשקל

לרוב עלייה במשקל נובעת מהרגלי אכילה לא נכונים. לכן ההחלטה הכי חשובה כדי להגיע למשקל תקין ללא דיאטה חריפה היא שינוי ההרגלים הללו. איך עושים זאת ומתחילים לאכול בריא? כתבה אחרונה בסדרה

שנת 2015 יכולה להיות שנה נהדרת אם נדע לקבל "החלטות טובות" בהקשר לשיפור הרגלים שמפריעים לנו להגיע למקומות שאנו רוצים להיות בהם. למשל, הרגלי אכילה לא טובים, פוגעים בהרגשה שלנו עם הגוף, בבריאות וכמובן שבמשקל.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

לפעמים החלטה קטנה יכולה לעשות שינוי גדול בתחום האכילה בלי "לפצוח" בדיאטה חריפה. בסדרת הכתבות הזו אני נותנת כמה עצות ל"החלטות טובות" שאתם יכולים לקבל עבור עצמכם כבר מהיום ושישמרו לאורך כל השנה החדשה.

 

עצות שיובילו לשיפור ההרגשה, בניית הרגלים בריאים ואפילו לירידה במשקל. כן, לשינויים קטנים יש כוח גדול כדי להביא אותנו למטרות שאנו רוצים להשיג.

 

הכתבה הראשונה בסדרה

ההחלטה שתגרום לכם לרזות בקלות בלי דיאטה

 

 

תתחילו ליהנות מהאוכל

אוכל הוא הנאה, אוכל טעים הוא בכלל חגיגה! אבל מה לגבי אוכל שלא ממש טעים לכם? האם תמשיכו לאכול מזון שהתחלתם גם אם הוא לא ממש טעים לכם? האם תתפשרו על הטעם של המזון כאשר אתם רעבים? כאשר אתם שבעים? או שזה בכלל לא קשור למידת הרעב/שובע ואתם תמיד אוכלים מה שהתחלתם?

 

למה אנחנו ממשיכים לאכול מזון שלא באמת טעים לנו? למה אנחנו מתעקשים לסיים כריך שהלחם בו לא ממש טרי או לנשנש פיצוחים/צ'פסים/וופלים/עוגיות גם כאשר הם ללא ממש טעימים לנו?

 

בענף המתוקים למשל אנו נמשיך לאכול קינוח גם אם הוא לא באמת טעים לנו, רק כי כבר שילמנו עליו במסעדה. במסיבות עם חברים נמלא את הצלחת מכל טוב ונסיים הכל גם אם לא הכל ממש טעים לנו. מעטים בלבד ישאירו בצלחת מזון שפחות טעים. אז למה אנחנו עושים את זה?

 

שימו בצלחת רק מה שתצליחו לאכול (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שימו בצלחת רק מה שתצליחו לאכול(צילום: shutterstock)

סגלו לעצמכם הרגלים נכונים

 

 1. קבלו החלטה שלא מתפשרים על הטעם

השלב הראשון הוא לקבל החלטה שאם כבר "משקיעים בקלוריות", לא מתפשרים על הטעם! אם החלטתם לאכול שוקולד, מאפה או כל מאכל אחר, אל תמשיכו לאכול אותו אם הוא לא באמת טעים לכם.

 

על מאכל שהוא רק "בסדר" או "שגרתי" או "סביר" לא מבזבזים קלוריות. אם כבר לחרוג מכמות הקלוריות היומית שהקצבנו לעצמנו, אז רק ממזון באמת טעים.

 

2. בחרו מראש

כאשר אתם נמצאים בארוחת בופה אם/ו עם מגוון גדול של אפשרויות בחירה, נסו מראש לעשות בחירה מושכלת ולקחת לצלחת שלכם רק את האוכל שבאמת נראה לכם מושקע וטעים.

 

אפילו לא שווה לקחת סלט בו הירקות נראים "עייפים" או חסר מעוף. גם על ירקות, גם בסלטים וגם במתוקים לא מבזבזים קלוריות על אוכל לא טעים.

 

3. כוח האינרציה

מותר להפסיק באמצע! התחלתם לאכול משהו שהיה נראה לכם מאד טעים אך הסתבר בביס הראשון והשני שהוא לא כזה טעים, וותרו! אל תמשיכו אל הביס הבא אם זה לא באמת טעים לכם.

 

האכילה מתוך אינרציה היא הרגל בעייתי שקשה להפסיק אבל חשוב מאד לנסות. אם זה לא טעים באמת, אל תמשיכו לביס הבא. הרחיקו את הצלחת והניחו את המזלג והמנעו מהמשך האכילה.

 

4. תמיד התחילו עם כמות קטנה

בגלל שלא תמיד אנו יודעים ומכירים את האוכל שמוגש לנו, שווה תמיד להתחיל עם כמות קטנה בלבד לצורך טעימה. אל תעמיסו על הצלחת מאכלים וקינוחים לפני שאתם באמת יודעים שהם טעימים.

 

מותר ורצוי לקחת רק קצת לטעימה וממה שבאמת היה טעים לקחת תוספת קטנה. כך לא תצטרכו להיתקע עם כמות גדולה של אוכל לא טעים.

 

5. לדעת להיות מנומס גם אם זה לא טעים

לפעמים הקושי להפסיק לאכול אוכל שהוא לא באמת טעים לנו הוא מתוך הרצון שלנו להיות מנומסים. למשל כאשר מגישים לכם עוגת יומולדת ומה לעשות שבביס הראשון הגעתם למסקנה שהעוגה לא באיכות הכי גבוהה.

 

לא נעים להחזיר את העוגה או להפסיק לאכול ממנה ליד בעל היומולדת. אותו הדבר כאשר אנו מתארחים אצל חברים והם מגישים בישולים ומאפים מעשה ידיהם.

 

אפשר תמיד לטעום אבל אם זה לא טעים, הניחו את הצלחת בצד והמשיכו בשיחה נעימה במקום להרגיש צורך לסיים את פרוסת העוגה.

 

הכותבת היא דיאטנית קלינית ופיזיולוגית M.Sc, מנהלת תחום התזונה במרכז הרפואי "מדיקס" בתל אביב





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אל תאכלו מה שלא טעים לכם
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים