שתף קטע נבחר

"החֶבר" של הסטודנטים: כמה שווה דירה ביפו

מועדון צרכנות חדש לסטודנטים מבקש לאפשר לחבריו לרכוש דירה חדשה תמורת הון עצמי של 99 אלף שקל בלבד, פלוס הלוואה מהבנק של עוד 150 אלף שקל. הפרויקט הראשון ייצא לפועל ביפו על גבול בת ים, במסגרתו מחיר התחלתי של דירת 2 חדרים לסטודנט יעמוד על 995 אלף שקל. משתלם?

דירה לכל סטודנט? לא בטוח - אבל זה "הסלוגן" של מיזם נדל"ן חדש לסטודנטים שהושק היום (ב'). במסגרת המיזם, סטודנטים ואקדמאים צעירים (עד שנתיים לאחר סיום התואר) ובני משפחותיהם, יוכלו לגייס הון עצמי של כ-99 אלף שקל בלבד כדי לרכוש דירה חדשה למגורים. לצורך כך יצטרפו למועדון צרכנות, כמו מועדוני צרכנות אחרים שמעניקים הנחות לחבריהם - בין היתר עבור רכישת דירה, ויוזמי התוכנית מגדירים אותו "מועדון חֶבר של הסטודנטים".

 

כתבות נוספות על סטודנטים בערוץ הנדל"ן :

 

>>> עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

המועדון, שייקרא "הבית האקדמי", יכלול 310 אלף סטודנטים, ובמסגרתו יגובשו הסכמי מימון עם בנקים ויזמים. במסיבת עיתונאים שנערכה הבוקר בבית התאחדות הסטודנטים הארצית בתל-אביב, הוכרז המיזם, פרי שיתוף פעולה של ההתאחדות עם חברת אנגל שביט לצרכנות נדל"ן חכמה, חברת שיווק הנדל"ן אלדר וחברת צברים העוסקת בהתחדשות עירונית.

 

גלעד ארדיטי, יו"ר ההתאחדות, ציין שמסקר אשר נערך בקרב 600 סטודנטים עולה כי 96% מהם אינם חושבים שיוכלו לקנות דירה בשנה הקרובה, וכ-31% מעריכים שלא יוכלו לרכוש דירה אי פעם. הוא הזכיר כי לפי נתוני הלמ"ס, בין השנים 1997-2012 עלה שיעור הצעירים שגרים בשכירות, בעיקר בקבוצת הגיל 30-39 - שבהם חלה עלייה מ-25.2% ל-37.2%.

 

"במהלך לימודינו, אני וזוגתי הוצאנו יותר מ-400 אלף שקל על שכירות", סיפר ארדיטי. "הכסף הזה עבר מכיסנו לכיסה של בעלת הבית. רוב הסטודנטים מעבירים סכומים אסטרונומים לעשירונים העליונים. הסיבה היחידה שהם לא יכולים לקנות דירה היא מחסום ההון ההתחלתי, וזה מה שאנחנו שואפים לשנות באמצעות פרויקט הבית האקדמי", הוא הסביר. "הגענו למצב אבסורדי שבו סטודנט ב-2015 אינו מרשה לעצמו אפילו לחלום על דירה".

 

לדבריו, התשלום החודשי הממוצע על משכנתא הוא 2,965 שקלים, ואילו ההוצאה החודשית הממוצעת לשכר דירה היא 2,567 שקלים. "כלומר, הפער המפריד בין עלות משכנתא לשכירות עומד על 398 שקל", הוא ציין. "לפי נתונים שלנו, 40% מההוצאה החודשית של סטודנטים היא על שכר דירה, כאשר ההון ההתחלתי שסטודנט יכול לגייס הוא 157,387 שקלים. זאת בעוד שההון החציוני עומד על 100 אלף שקל ול-55% מהסטודנטים יש הון של 50-250 אלף שקל".

 

אסף אנגל ואור שביט, בעלי החברה שהקימה את מועדון הצרכנות, הסבירו כיצד הוא יפעל כמו זה של משרתי הקבע. "המועדון יקנה לחבריו את הכוח הקבוצתי שיאפשר להוזיל דירות מול היזמים", הסביר שביט. לדבריו, עבור דירה שעולה כמיליון שקל, סטודנט צריך הון עצמי של 99 אלף שקל, ועוד הלוואה של 150 אלף שקל כדי לעמוד בהון המינימלי שמבקש הבנק עבור המשכנתא (250 אלף שקל בסך הכל). במסגרת ההסכמות שגובשו עבור המיזם, סטודנטים יקבלו הלוואה בהיקף זה, ועבורה ועבור המשכנתא ישלמו בממוצע כ-3,800 שקל בחודש.

הדמיית פרויקט "יאפא" ביפו, שחלקו יהיה מיועד לשיווק לסטודנטים (הדמיה: טוטם) (הדמיה: טוטם)
הדמיית פרויקט "יאפא" ביפו, שחלקו יהיה מיועד לשיווק לסטודנטים(הדמיה: טוטם)

כמה יעלה לכם לגור על גבול יפו-בת ים?

הפרויקט הראשון במסגרת המיזם הוא פרויקט התחדשות עירונית במסלול תמ"א 38/1 (שיפוץ ותוספת קומות), שייקרא "יאפא" וממוקם ברחוב טוכולסקי, בגבול שבין יפו לבת ים. לדברי רוני צברי, בעלי חברת צברים הבונה את הפרויקט, הוא ממוקם כ-322 מטרים מחוף העלייה ביפו ולא רחוק מהמכללה האקדמית תל-אביב-יפו.

 

מדובר במתחם הכולל 6 בניינים עם 4 קומות, שעליהם התווספו זכויות בנייה של עוד 3.5 קומות וקומת קרקע. בסך הכל יוקמו 108 דירות שישווקו לסטודנטים, נוסף על 96 הדירות הקיימות. מעבר לחיזוק ושיפוץ המבנים, ייבנו ממ"דים ומרפסות שמש וכן יחודשו התשתיות, יטופלו השטחים הפתוחים, יוקמו 3 חניונים תת-קרקעיים של 150 חניות ויותקנו שתי מעליות בבניין.

 

דירת שני חדרים תעלה החל מ-995 אלף שקל. מדובר בדירה בשטח התחלתי של 49 מ"ר עם מרפסת בשטח של 11-20 מ"ר, חניה ומחסן קומתי. דירת 3 חדרים תעלה החל מ-1.28 מיליון שקלים. היא כוללת שטח של 85 מ"ר ומרפסת בשטח של 15 מ"ר. דירת 4 חדרים בשטח של 90-96 מ"ר עם מרפסת תעלה החל מ-1.48 מיליון שקלים. ודופלקס בשטח של 100-120 מ"ר עם מרפסת של 30 מ"ר יעלה החל מ-1.950 מיליון שקלים.

 

"הפרויקט נולד כפתרון חברתי וקהילתי מצד אחד - מטרתו לסייע לבעלי הדירות אשר ידם אינם משגת לשאת בעלויות תיקון הליקויים הבטיחותיים שנתגלו בבניינים הישנים", מסביר צוברי. "מאידך, ביקשנו לשלב בשכונה אוכלוסייה חזקה ואיכותית של סטודנטים שישתלבו בקהילה - ולא מדובר כאן בג'נטרפיקציה", הוא מדגיש. כלומר צברי מעריך שהאוכלוסייה הקיימת לא תעזוב את המתחם בגלל כניסתה של אוכלוסייה חזקה.

 

לדברי רוני כהן, מנכ"ל אלדר שיווק שיזמה את שיתוף הפעולה בין הבית האקדמי ובין חברת צברים, החל מסוף השבוע הבא ניתן יהיה להגיע למרכז המבקרים ברחוב טוכולסקי ביפו כדי להכיר את הפרויקט, ובסוף החודש תיערך הגרלה באוניברסיטת תל-אביב, בה יוגרל התור לביצוע הרכישות בפועל.

 

"אין ספק שתל-אביב-יפו היא העיר המבוקשת ביותר למגורים על ידי סטודנטים, אך רכישת דירה נראתה כחלום שאינו בר השגה", הוסיף כהן, "פרויקט יאפא הוא חלק מהתחדשות המתוכננת ליפו במסגרת תוכנית המתאר של תל-אביב, הדוגלת בהבטחת היצע דירות מגוון ופיתוח מלאי דיור לאוכלוסיות מיוחדות כמו הסטודנטים. בכוונת העירייה לפתח את יפו כמוקד כלל-עירוני של תיירות ומסחר, ולחזק את הקשר בינה לבין שאר חלקי העיר". את הפרויקט יתכנן אדריכל מעוז פרייס.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
סטודנטים באוניברסיטת ת"א. יש לכם הון התחלתי של 99 אלף שקל?
צילום: מוטי קמחי
מומלצים