שתף קטע נבחר

מרכז אירופה הקלאסית: טארט פרג ותפוחי עץ

לחובבי הפרג, שמתעצלים להכין אוזני המן, מכינה מיכל וקסמן את העוגה של דבורה ירון, בת למשפחת קונדיטורים מקצועיים. מענה פשוט ופרגי ביותר, עדינה ונפלאה, עם תפוחי עץ מגוררים ובניחוח עדין של הדרים

דבורה ירון, אמא של נ' חברתי האהובה, היא בת למשפחת קונדיטורים מקצועיים ואופה בחסד בזכות עצמה. כשהיא לא לשה, מערבבת ומרדדת בצקים, עסוקות ידיה הטובות בפיסול רב השראה של כלים, דמויות וחפצי נוי שונים שהדמיון הפורה והצבעוניות המשמחת ניכרים בכולם.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

 (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

כשהתקשרתי אליה השבוע לבקש ממנה את המתכון לעוגת הפרג העדינה והנפלאה שלה, זו שאפילו זאב הבית אינו עומד בפניה, לא הופתעתי לשמוע ממנה תיאור מפורט ונלהב על עבודותיה של צלמת שהיא מאוד מעריכה, וזה עתה סיימה לצפות באייטם טלוויזיוני על פרויקט נופים בשחור-לבן שצילמה לאחרונה.

 

 (צילום: נירית ירון)
(צילום: נירית ירון)

 

מה לעוגה ולצילומי נוף אתם שואלים? מבחינתה של דבורה אמנות ותרבות הם עניינים ברומו של עולם שמשתלבים טוב בכל תחומי החיים, כך שגם שיחת חולין על עוגות ובצקים יכולה להפוך ברגע למושכלת ומרחיבת דעת.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

עוגת הפרג של דבורה

כמו שציינתי פה בעבר, אני מחבבת אוזני המן אבל לא מרבה לעסוק בהכנתן. כמו עוגיות משובחות אחרות, אני מעדיפה לקנות אותם מבית טוב ולהתפנות לענייני מטבח אחרים.

 

לחובבי הפרג, שכמוני מתעצלים להכין את אוזניהם בעצמם, העוגה הזו היא מענה פשוט ופרגי ביותר. אפשר להכין אותה בתבנית מתפרקת של טארט שקוטרה 26-28 סנטימטרים, או בתבנית עוגה מתפרקת שקוטרה 24-26 ס"מ .

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

ובעניין הפרג - כדאי להתאמץ ולקנות אותו בחנות תבלינים שטוחנת אותו במקום. פרג טחון שעומד בשקיות על המדף בסופר מאבד מטעמו, ומקבל מהר מאוד טעמים מרירים ומעופשים. אפשר לשמור פרג טחון טרי בפריזר אם לא משתמשים בו מיד או אם נשארת ממנו שארית. בהקפאה יישמרו טריותו וטעמיו לאורך שבועות ואפילו חודשים.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

המרכיבים:

 

לבצק:

2.5 כוסות קמח רגיל מנופה

1 כוס אבקת סוכר מנופה

קורט מלח

200 גרם חמאה קרה מהמקרר, חתוכה לקוביות

2 ביצים

1 ביצה טרופה עם כף מים להברשת העוגה לפני האפייה - לא חובה

  

למילוי:

250 גרם פרג טחון טרי

1/3 1 כוס חלב 3%

3/4 כוס סוכר

80 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1 תפוח עץ חמצמץ מקולף, מגורר בפומפייה עבה

8-10 ביסקוויטים (פתי בר ודומיהם), מרוסקים במעבד מזון לפירורים

גרידה מתפוז שלם - לא חובה, אבל מוסיף המון

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים קמח, אבקת סוכר, מלח וחמאה. מעבדים בפולסים עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים ביצים, ומעבדים שוב בפולסים רק עד שהבצק נרטב ומתחיל להתאחד. מוציאים את הבצק ממעבד המזון, ומניחים אותו על משטח העבודה. בעזרת הידיים מאחדים אותו לגוש אחיד במינימום לישה ועיבוד.
  2. מחלקים את הבצק לשניים. משטחים כל חלק לדיסק רחב ושטוח ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר לשעתיים לפחות.
  3. מכינים את המילוי: בסיר מערבבים חלב, סוכר ופרג. מביאים לרתיחה תוך ערבוב מדי פעם, שלא תידבק התערובת לתחתית הסיר. מורידים מהגז, מוסיפים חמאה ומערבבים. מוסיפים פירורי ביסקוויטים, תפוח מגורר וגרידת תפוז. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
     (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)

  4. מכינים את העוגה: מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את צידיה. פורסים על משטח העבודה נייר אפייה. מוציאים דיסק אחד של בצק מהמקרר, ומניחים אותו מעל נייר האפייה. מרדדים את הבצק לעלה לא עבה שקוטרו גדול מעט מקוטר התבנית (ראו הסבר בפתיח למתכון). הבצק רך ולא קל לעבוד איתו, לכן כדאי לעבוד מהר כשהוא עדיין קר. אם נדבק, אפשר לקמח מעט את המערוך או לרדד את הבצק בין שני ניירות אפייה.
  5. מרימים את עלה הבצק בעזרת נייר האפייה (או על גבי מערוך), ומתאימים אותו לתחתית התבנית. מהדקים אותו בעזרת האצבעות לשולייה, ואם בחרתם בתבנית טארט - אז גם לצדדיה. יוצקים את תערובת הפרג ומשטחים אותה באופן אחיד בתבנית.
     (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)
  6. מוציאים את דיסק הבצק השני מהמקרר וחוזרים על תהליך הרידוד. מניחים את דיסק הבצק השני מעל מילוי הפרג. מסירים בעדינות את עודפי הבצק שנותרו בשולי התבנית, אם יש כאלה.
     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)
  7. מברישים את חלקו העליון של הבצק בביצה המדוללת במים (לא חובה).אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-30 דקות, או עד שהבצק מזהיב.
  8. מניחים לעוגה להתקרר לגמרי לפני שחותכים ממנה או מוציאים אותה מהתבנית.

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

עוד מתוקים טעימים לפורים תמצאו כאן:

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

  • לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
עוגת פרג
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים