שתף קטע נבחר

צפו: הכלב שהציל סובלת מתסמונת אספרגר מפגיעה בעצמה

דניאל צילמה עצמה חובטת בחזה ובפניה. כלבה סמסון מיד קפץ עליה ומנע ממנה להמשיך לפגוע בעצמה. הסרטון שהעלתה לרשת זכה למאות אלפי צפיות ותגובות מרגשות

עוד הוכחה לכך שהכלב הוא ידידו הטוב ביותר של האדם: אשה עם תסמונת אספרגר צילמה עצמה בהתקף דכאוני, כשהיא מנסה לפגוע בעצמה, עד שכלבה האהוב הציל אותה.

 

קראו עוד על אוטיזם:

מחקר ענק: פער גדול בין בני זוג = סיכון מוגבר לאוטיזם

על הספקטרום: מי נכלל בהגדרה אוטיסט?

פריצת דרך: חוקרים הצליחו לזהות אוטיזם ב-MRI

 

דניאל ג'ייקוב העלתה לפני כשבועיים לעמוד היוטיוב שלה סרטון, בו נראה כלבה האהוב סמסון, המאומן למנוע מבעדה לפגוע בעצמה, כשהוא משתמש בכפות רגליו ועוצר מבעדה להמשיך ולהכות את עצמה. "כך נראית תסמונת אספרגר" כתבה דניאל, "אנא הימנעו מהשארת תגובות שליליות. זה באמת קרה, וזה לא היה קל לחלוק את מה שאני עוברת על בסיס יומי".

 

הוידאו מתחיל כשדניאל, תושבת אריזונה, עומדת, בוכה ומכה את החזה שלה באגרופים. סמסון מיד קופץ ומשתמש בכפות רגליו כדי למשוך את ידיה כלפי מטה. דניאל ממשיכה לייבב ומהר מאוד היא ממשיכה להכות באגרופים את ראשה. שוב, סמסון קופץ על רגליו ומושך את ידיה כלפי מטה. כאשר סוף סוף דניאלה צונחת לרצפה, סמסון נשכב לצידה ומלקק את פניה.

 

 

"אימנתי את סמסון להיות עירני להתקפי דיכאון ופגיעה עצמית, אבל לא לשניהם גם יחד. ועדיין הוא היה עירני לשניהם", הוסיפה דניאל. זהו אחד מכמה סרטוני וידאו שהעלתה דניאל, במטרה לעורר מודעות לתסמונת האספרגר. עד כה צפו בוידאו מעל 600 אלף איש, רבים הודו לה על ששיתפה את הציבור ברגע הפרטי הזה.

 

אחד הגולשים כתב: "כאח בוגר לילד בן 13 עם אוטיזם, הסרטון מחמם ורב עוצמה, תודה על ששיתפת". גולשת אחרת כתבה: "זה אמיץ מאוד לשתף רגע כה שביר ומרגש. לבני יש אוטיזם, ורגעי השבירה שלו קשים. רבים רואים רגעים אלה בפעם ראשונה בזכותך, ומבינים עד כמה הם טראומטיים".

 

הספקטרום האוטיסטי: תסמונת בעלייה

אוטיזם היא תסמונת המשתייכת להפרעות שמאופיינות בקושי בשלושה תחומי תפקוד: חברתי, תקשורתי והתנהגותי. לקות זו פוגעת ביכולתו של האדם להבין מסרים מהזולת ולפתח קשרים הדדיים תקינים. היא נגרמת בשל ליקוי בפעילות המוח ואינה עוברת לעולם.

 

שכיחות התופעה היא אחת ל-160 עד 200 לידות. בישראל מאובחנים מדי שנה כ-1,200 ילדים על הספקטרום האוטיסטי, הכולל דרגות שונות של אוטיזם, מבידוד חברתי מוחלט ועד יכולת מסויימת ליצור אינטראקציה עם החברה שמסביב.

 

המחקר על האוטיזם עדיין נמשך, אולם ממה שעולה עד כה, נראה כי אצל הסובלים מהתסמונת קיימת הפרעה גנטית המשבשת את פעילות המעביר העצבי סרוטונין. הדמיות מוחיות הראו גם כי מוחם של אוטיסטים מעט גדול מהנורמה.

 

עוד נמצא כי אצל אוטיסטים קיימת רגישות יתר לשמיעה, עד כדי כך שבסביבה רועשת הם נכנסים במהירות למצב של חרדה. שמיעה זו, הקרויה היפראקוסטית, יצרה ככל הנראה לא מעט אוטיסטים שהם גם מוסיקאים מחוננים.

 

כאמור מתבטאת ההפרעה בשורת ליקויים באינטראקציה חברתית, הדדית ורגשית. הסובלים מההפרעה מתקשים להבין את רגשותיהם שלאחרים ולהגיב להם, והם בעלי טווח מצומצם של תחומי עניין. הם נוטים להתבודד ומגלים פחד וחרדה מזרים.

 

בנוסף סובלים האוטיסטים מליקוי בהתפתחות השפה, מתקשים ביצירת קשר עין ומתקשים גם בהסתגלות לשינויים. איבחון האוטיזם מתבצע רק לאחר גיל שנתיים, אולם במרבית המקרים ניתן להבחין בסימנים ראשונים כבר בגיל שנה ואף למטה מזה.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתוך יוטיוב
דניאל ג'ייקוב והכלב סמסון. "כך נראית תסמונת אספרגר"
מתוך יוטיוב
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים