שתף קטע נבחר

סטודנטים: "לא נקנה דירה בעשור הקרוב"

פגשנו סטודנטים ביריד דיור באונ' ת"א, שדיברו על שוק השכירות ועל האפשרות לקנות דירה בהמשך. "לקנות דירה בישראל זו לא השקעה משתלמת, גם אם אתה מהאחוז הקטן ביותר שיכול להרשות לעצמך", סיפרה סטודנטית לתואר ראשון. סטודנט שרכש דירה לפני 8 שנים: "מהחישוב שעשיתי אז - היה משתלם יותר לקנות מאשר לשכור"

מה חושבים הסטודנטים על שוק הדיור בישראל - האם משתלם לשכור דירה כיום בתל-אביב, ומתי הם רואים את עצמם רוכשים דירה משל עצמם? ביריד דיור שערכה היום (ב') התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות באוניברסיטת תל-אביב, יצאנו לשמוע את הקול של הדור הבא. צפו בכתבה:

 

 
"לקנות דירה בישראל זו לא השקעה משתלמת, גם אם אתה מהאחוז הקטן ביותר שיכול להרשות לעצמו וההורים יעזרו - גם אז זה כבר לא שווה, בטח לא במרכז הארץ", אומרת עדי, סטודנטית המתגוררת בדירה שכורה ביפו ומשלמת מעט יותר מ-3,000 שקל בחודש לא כולל הוצאות. "העניין של לקנות דירה - אני בכלל לא שם, ולא יודעת אם אהיה שם ב-10 השנים הקרובות", מחזקת את הדברים נגה מתל-אביב, שמשלמת יחד עם עוד שני שותפים כ-7,500 שקל בחודש.
 
 
לדברי עדי, מחירי השכירות בתל-אביב מאוד גבוהים, אם כי ביפו הם יותר "סבירים". ליטל מחיפה מסכימה. "בחיפה המצב קצת יותר נורמלי, אבל לא הייתי יכולה להרשות לעצמי לשכור דירה בתל-אביב", היא אומרת. "הרבה מאוד סטודנטים או גרים במעונות או שוכרים", אומרת עדי דקל, ראש מחלקת דיור באגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל-אביב.
 
לדבריה, "מעט מאוד סטודנטים לתואר ראשון מאמינים שהם יכולים לקנות דירה. האם בסופו של יום הם יוכלו לקנות? זה מאוד אינדבידואלי". מי שכן הצליח לרכוש דירה עשה זאת לפני התנפחות הבועה. ברק, סטודנט מראשון לציון, קנה דירה לפני 8 שנים. "מהחישוב שעשיתי באותה תקופה, יצא שלשכור או לקנות דירה זה כמעט אותו גובה של תשלומים - אז אספתי את כל הכספים, גייסתי עוד קצת - וקניתי דירה", הוא מספר.

סטודנטים ביריד הדיור באוניברסיטת תל-אביב (צילום: אגודת הסטודנטים אוניברסיטת תל-אביב) (צילום: אגודת הסטודנטים אוניברסיטת תל-אביב)
סטודנטים ביריד הדיור באוניברסיטת תל-אביב(צילום: אגודת הסטודנטים אוניברסיטת תל-אביב)

במסגרת היריד שנפתח היום ויינעל מחר, יכולים הסטודנטים באוניברסיטת תל-אביב ייערכו הרצאות בנושאים כגון רכישת דירות למגורים והשקעה, חיים בשוק השכירות, ייעוץ משפטי לגבי שכירות הוגנת וכן הרצאות בנושא עיצוב הבית. ביריד לוקחים חלק מרכז הצעירים של עיריית תל-אביב, מזא"ה 9, מעונות הסטודנטים, מועדון הנדל"ן של אוניברסיטת תל-אביב הבית האקדמי, אפליקציית חוזי שכירות וארגונים נוספים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אגודת הסטודנטים אוניברסיטת תל-אביב
סטודנטים ביריד הדיור של אגודת הסטודנטים באוניברסיטת ת"א
צילום: אגודת הסטודנטים אוניברסיטת תל-אביב
מומלצים