שתף קטע נבחר

"מס דירה שלישית לא יעבור את ו' הכספים"

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, יצא במסר תקיף נגד שר האוצר, משה כחלון, בנוגע להצעה להעלות את המיסוי למשקיעי נדל"ן. בכנס לשכת סוכני הביטוח באילת אמר: "העלאת מס הרכישה לא הובילה להוזלת הדיור. במקום לטפל בשורש הבעיה מתעסקים במקומות הלא נכונים"

"חוק מיסוי דירה שלישית לא יעבור את ועדת הכספים". כך אמר היום (ג') יו"ר ועדת הכספים של הכנסת, ח"כ משה גפני (יהדות התורה), בכנס לשכת סוכני הביטוח שמתקיים באילת. גפני יצא במסר תקיף נגד שר האוצר, משה כחלון, והבהיר: "העלאת מס הרכישה לא הובילה לירידה במחירי הדיור. במקום לטפל בשורש הבעיה - הפסקת ספסור המדינה בקרקעות והגדלת ההיצע - מתעסקים במקומות הלא הנכונים".

 

בדרך לאישור סופי: מיסוי על דירה שלישית

בכירים באוצר: לא להטיל מס על 3 דירות

מס על דירה שלישית: "הדירות יעברו לילדים"

 

בדבריו התייחס גפני להצעת החוק שמקדם השר כחלון, לפיה יוטל מס שנתי על בעלי דירות מגורים שבבעלותם שלוש דירות ומעלה. על פי ההצעה, המיסוי יחול על כל אחת מהדירות החל מהדירה השלישית. המס המקסימלי שיוטל החל מ-2017 יעמוד על 1% משווי הדירה עד לתקרה של 18 אלף שקל בשנה, שהם 1,500 שקל בחודש.

יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, בכנס לשכת סוכני הביטוח (צילום: ארן דולב) (צילום: ארן דולב)
יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, בכנס לשכת סוכני הביטוח(צילום: ארן דולב)

לפי ההערכות של משרד האוצר ורשות המסים, ישנם כ-50 אלף איש בישראל שמחזיקים בבעלותם מספר כזה של דירות. לפי האוצר, המהלך יניב למדינה הכנסות של 800 מיליון שקל בשנה. ההצעה מיועדת לצנן את ביקוש המשקיעים לדירות ולהגדיל את ההיצע בשוק המשני. זוהי תוכנית הדגל של האוצר לטיפול בבעיית הדיור במסגרת תקציב המדינה, ולדעת האוצר תוכנית זו תמתן את השפעות עליית המחירים של השנים האחרונות.

 

בשבוע שעבר ההצעה אושרה על ידי ועדת השרים לתיקוני חקיקה במסגרת אישור הצעות האוצר בתקציב המדינה. כעת היא מחכה לאישור לקריאה ראשונה, שנייה ושלישית על ידי הכנסת בנובמבר הקרוב. על רקע זה אמר גפני את הדברים והוסיף: "בושה לכנסת אם חוק ההסדרים בנוסח הנוכחי יעבור. 80 חוקים בזמן כל כך קצר, שחלקם אינם נוגעים כליל לתקציב, לא יכולים לעבור".

 

"קשה להאמין שגפני ילך יד ביד עם בעלי אינטרסים"

ח"כ רחל עזריה, חברת ועדת הכספים וחברה במפלגת כולנו של כחלון, הגיבה לדברי גפני וציינה כי "מס ריבוי נכסים, שקיבל את תמיכת הממשלה במלואה, הוא מס צודק וחברתי. לא יכול להיות שאדם ישלם מס על העבודה שלו, על הקניות שלו, על רווחים שלו בשוק ההון, אבל על החזקת דירות מרובות לא ישלם מס. הדירות האלו חסרות לזוגות הצעירים שאוספים שקל לשקל לרכוש דירה, ולא מצליחים להתחרות במשקיעים".

 

היא הוסיפה כי "קשה לי להאמין שח"כ גפני, אדם עם רקורד חברתי לעילא ולעילא, ילך יד ביד עם בעלי האינטרסים ונגד הזוגות הצעירים. המאבק הצפוי סביב העברת המיסוי על ריבוי נכסים יחשוף בפני הציבור מי באמת חברי הכנסת החברתיים, ומי אלה שרק מדברים וברגע האמת נכנעים לחזקים. אין לי ספק שח"כ גפני ירצה להיות בצד החברתיים".

 

גם ח"כ רועי פולקמן, יו"ר סיעת כולנו, התייחס לדבריו של גפני. "הצבעה על החוקים שיובילו לפתרון משבר הדיור ואחרים יבליטו לציבור מיהם חברי הכנסת החברתיים באמת ומי עסוק בביקורת מהיציע", אמר. "תכליתו של מס ריבוי נכסים היא לא לגבות מס מהציבור, אלא לשחרר חלק מ-190 אלף הדירות המוחזקות בידי קבוצה מצומצמת של 50 אלף משקי בית. בעוד מעטים צוברים יותר ויותר, רבים אחרים מתרחקים מהאפשרות לדיור".

 

לדבריו, "שר האוצר ומפלגת כולנו נחושים להביא מזור למשבר הדיור שנוצר בעשר השנים האחרונות, וזה כולל צעדים לא פשוטים מול ציבור המשקיעים, תוך עידודו לפנייה למסלולי השקעה חלופיים. מאז המחאה החברתית, מדברים בממשלת ישראל על צעדים כגון אלו, ועד היום הדברים לא בוצעו. להתלונן על משבר הדיור כולם יכולים, אבל כדי לעשות את הצעדים הדרושים נדרש אומץ ציבורי. אנו נמשיך להתמקד באינטרס הציבורי הרחב ולא באינטרס של קבוצות מצומצמות בעלות כוח והשפעה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג, ירון ברנר
יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, משמאל ושר האוצר, משה כחלון, מימין
צילום: אוהד צויגנברג, ירון ברנר
מומלצים