שתף קטע נבחר

אחו בלאנקו - האבא של הגספאצ'ו

לפני שהעגבניות והפלפלים הגיעו לספרד, כבר היה שם מרק קר שמבוסס על שקדים, שום וענבים ירוקים. הנה מתכון למרק שמהרבה בחינות הוא המקור לגספאצ'ו

הגספאצ'ו, שנתפס בעיני רבים כאחד המאכלים שמייצגים את המטבח הספרדי, כלל לא היה קיים עד גילוי אמריקה. המרק, שמבוסס בין השאר על עגבניות ופלפלים מבוסס כפי הנראה על האחו בלאנקו (Ajo Blanco). האחו בלאנקו קים מאות שנים במטבח הספרדי והשקדים שהוא מכיל מעידים על השפעה של מטבח ערבי על המטבח הספרדי (השפעה שהגיעה דרך המורים שכבשו את ספרד). תוספת הענבים הירוקים מרעננת במיוחד ומקפיצה את טעמו של המרק שמתאים לקיץ הישראלי הלוהט, כמו כפפה ליד.

 

אחו בלאנקו - מרק קר של שום, שקדים, וענבים

המרכיבים:

200 גרם שקדים לא קלויים ולא קלופים

2 פרוסות לחם לבן

6 כפות שמן זית איכותי

4 שיני שום קלופות

2 כפות חומץ שרי או חומץ יין לבן

2 כוסות מים

מלח

להגשה:

קוביות קרח

1 כוס ענבים ירוקים ללא גרעינים, חצויים לאורך

שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את השקדים בקערה ויוצקים עליהם מים רותחים כדי כיסוי. מניחים להם לעמוד כך כ-5 דקות, עד שהקליפה נפרדת מהם בקלות. מסירים את הקליפה ומעבירים לקערת מעבד מזון.
  2. מסירים את הקרומים מהלחם, מרטיבים וסוחטים היטב. מעבירים לקערת מעבד המזון.
  3. מוסיפים לקערת מעבד המזון את שמן הזית, השום והחומץ ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את המים בהדרגה, תוך עיבוד. אם המרק סמיך מדי מוסיפים עוד מעט מים. ממליחים ומתקנים תיבול.
  4. מעבירים את המרק לקערת הגשה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך מספר שעות, לקירור מוחלט.
  5. הגשה: מניחים 3-2 קוביות קרח בכל קערת הגשה, יוצקים מהמרק ומקשטים בחצאי ענבים. מטפטפים כמה טיפות שמן זית על כל צלחת ומגישים מיד.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מקפיצים את המנה. ענבים ירוקים
מקפיצים את המנה. ענבים ירוקים
מומלצים