שתף קטע נבחר

מילקה: הבוקר שלי

מילקה, קפה בוטיק בקריון, מגיש בבוקר תפריט מעניין, קפה בשם אילן, ועכשיו גם מנות מפרויקט "טעימה מהגליל"

כבר שמונה שנים שוכן מילקה קפה, בסמוך לאח הפרוע, הפאב מילקה בר, בקריון שבקריית מוצקין. הבעלים, יואב לוי, אומר שבית הקפה "בוטיקי", היחיד בקניון שאינו חלק מרשת. מקום ביתי, שבו רבים מהלקוחות קבועים ואינם צריכים כלל לפרט בפני המלצר את ההזמנה.

צילום: באדיבות מילקה
(צילום: באדיבות מילקה)

הבוקר של מילקה מאכלס את הקבועים האלה, שפותחים את היום עם עיתון וקפה. ולא סתם. קפה הוא עניין מרכזי כאן. משתמשים בקפה מאורו האיטלקי האיכותי ומקפידים מאוד על ההכנה. הבריסטות (ברמני הקפה) עוברים הדרכה יסודית וממושכת ועובדים בבית הקפה כשנתיים עד שהם מוסמכים כבריסטות.

 

ארוחות הבוקר מבוקשות מאוד ומוגשות לאורך כל היום, אבל לוי מספר שרוב הלקוחות סועדים אותן כבראנץ', סביב השעה 12:00. לצידן מוצעות מנות מיוחדות, כקרוק מדאם (לחם לבן קלוי עם רוטב בשמל, שכבות רוסטביף ומוצרלה, ביצת עין ורוטב קיסר), או אומלטים יצירתיים (בשילוב סלמון, רוסטביף, או ארבע גבינות).

המאכלים המעניינים האלה מוגשים בכלים יפים שנוצרו בידי אנשים בעלי צרכים מיוחדים. לא רק טעים, גם צודק.

 

ומה לגבי בעל הבית? לוי עצמו מסתפק בהמולת הבוקר בכריך ביס (סנדביצ'ון) – אבל לא מוותר בשום אופן על האילן שלו. אילן, להשכלה כללית, הוא קפה הפוך קטן בכוס זכוכית ללא ידית, שאת האספרסו שלו מוזגים לאט, אחרי החלב. נוצר משקה בן שלוש שכבות (חלב, אספרסו, קצף) שהוא, לדברי לוי, המשקה הקרייתי האולטימטיבי. באופן טבעי, אילן הוא הקפה הכי פופולארי במילקה.

 

בחופשות, האיש מרשה לעצמו להתפנק יותר בארוחות הבוקר. כשהוא מבלה בחופשת סקי באלפים הצרפתים, לוי אוכל בבוקר "כמו שצריך" - קרואסונים, גבינות ומה שמסביב. חשוב לספק דלק לגוף לפני הפעילות, הוא מסביר.

 

  • מילקה, הקריון, דרך עכו 192, קריית ביאליק

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים