שתף קטע נבחר

נוער הגבעות חילק כרוזים: "שרון עומד לבגוד"

נוער המתנחלים מקים "חוליות פינוי", שיגיעו במהירות לכל אתר שאותו ינסה צה"ל לפנות השבוע. מדובר בעיקר במאחזים המאוישים כמו עמונה ומיגרון, שלפינויים מתנגדים ביש"ע בתוקף. "הולכת להיות פה מלחמת אחים", אומר ל-ynet פעיל בנוער הגבעות. באיחוד הלאומי מנסים לגבש גוש חוסם נגד פינוי

המתנחלים מתכוננים לקרב על המאחזים: ל-ynet נודע כי פעילי "נוער הגבעות" החלו היום (ג') לחלק בישיבות מאות כרוזים שבהם נכתב: "שרון עומד לבגוד, אנחנו לא מתכוונים לשלם את המחיר" (על דברי שרון היום אודות "הזזת ישובים" - לחצו כאן).  

 

מתחת לכותרת הזו נכתב: "סיפור ימית חוזר והפעם על כל הקופה. אנחנו לא מוותרים. המלחמה על המאחז הכי קטן הולכת להיות המלחמה על הישוב הכי גדול. התפקדות לשעת אמת". בנוער הגבעות מבקשים מתומכיהם "להיות מוכנים להיעצר ולשבות רעב", וכן לחתום ולהשאיר מספרי טלפון, כשהכוונה היא להקים "חוליות פינוי" שיוזעקו במהירות כדי לסכל את כוונת הצבא.

 

אחד מפעילי נוער הגבעות, תושב מאחז בגזרת בנימין, סיפר ל-ynet כי עד כה התפקדו 2,000 אנשים, בעיקר תלמידי ישיבה. לדבריו, "המון אנשים שחשבו שאפשר לסמוך על אריאל שרון, מתחילים להתייאש - ומה שהולך להיות זה פיצוץ".

 

לשאלה האם ישמרו בנוער הגבעות על החוק, עונה הפעיל: "הכל ייעשה במסגרת חוקי החיים. הפעם הולכת להיות פה מלחמת אחים. אנחנו לא מתכוונים לוותר. אם שרון לא מבין זאת - בשבילנו המאבק הוא עד מוות".

 

הנהגת המתנחלים יצאה מאוכזבת מהפגישה הלילית עם שר הביטחון, שאול מופז. שר הביטחון הציג לראשי מועצת יש"ע רשימה של שמונה מאחזים ביניהם גם מאחזים מיושבים כמו מיגרון ועמונה, המיועדים לפינוי. ראש מועצת בנימין, פנחס ולרשטיין עזב בכעס את הפגישה וחזר לביתו בעופרה.

 

"בלי החלטה של החברה הישראלית על ידי משאל עם או באישור הכנסת, אני לא אתן לפינוי מאחז מיושב לקרות", אומר הבוקר ולרשטיין ל-ynet. "מדובר פה במדינה דמוקרטית. אני אגן בכל דרך שאפשר לדמיין - כמו אבא שמגן על בניו".

 

ואילו בישיבה דחופה של סיעת האיחוד הלאומי בכנסת, הוחלט לדרוש פגישה מיידית עם ראש הממשלה, "כדי להבין את המהלכים שהוא עומד לבצע". בהודעת הסיעה נאמר עוד: "נגבש גוש חוסם על מנת לטרפד מהלכים נוראיים אלה. אם לא נצליח לגייס רוב קואליציוני נגד ההחלטות - מקומנו אינו בממשלה".

 

"שרון הבטיח שנישאר כאן"

 

המאחז עמונה הוקם באוקטובר 96' ושוכן דרומית מזרחית לישוב עופרה. בעמונה גרות היום 30 משפחות. יפעת ארליך, נשואה ואם לילד, גרה במקום ארבע שנים וחצי. "אני לא מאמינה שזה רציני", היא אומרת היום, "שמענו על הכוונה לפנות את עמונה כבר בעבר. אבל אנחנו פה ואנחנו רק הולכים וגדלים. מדובר במקום אסטרטגי חשוב".

 

ארליך מספרת: "נפגשנו לפני שלוש שנים עם ראש הממשלה אריאל שרון במשרד ראש הממשלה והוא שאל אותנו למה אנחנו לא בונים עוד ומתפתחים בעמונה? שרון הבטיח לנו שכל מקום שנאחז בו, יישאר - וכך גם עמונה".

 

לדברי ארליך, גם בעבר דיברו על פינוי עמונה ובסוף "פינו רק מגדל מים" שבכלל לא היה קשור למקום. "אין סיכוי שעמונה יפונה. זה יישוב שגם אהוד ברק וגם פואד אישרו אותו. מדובר במקום אסטרטגי ויש לו חשיבות עקרונית כמו תל אביב. זה הר שנמצא ממש מעל היישוב עופרה. אם יפנו את עמונה, אז אפשר כבר לפנות את עופרה, כי עופרה מבחינה אסטרטגית ביטחונית לא יכולה להמשיך להתקיים".

 

מאחז מאויש נוסף, מיגרון, עלה על הקרקע באפריל 99' וכיום גרות בו 43 משפחות. מיגרון שוכן בין מעבר מכמש לגבעת אסף, על ציר 60. תושביו טוענים בתוקף כי גם לו משמעות ביטחונית חשובה.

 

איתי הראל, נשוי ואב לילד, מתגורר במיגרון מאז שהוקם. "אנחנו לא מבינים למה נטפלו אלינו", הוא אומר. "מדובר בישוב גדול, יש בית כנסת, יש מעון לילדים. אולי זה בעקבות לחץ של האמריקאים. אנחנו לא מתייחסים לזה ברצינות".

 

בהכנת הידיעה השתתף אילן מרסיאנו
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכרוז שהופץ בישיבות. עומד לבגוד
צילום: רויטרס
מאחז בשטחים
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
תמונות הפינוי מהעבר. יחזרו?
צילום: רויטרס
צילום זום 77
ולרשטיין. קם ועזב
צילום זום 77
מומלצים