שתף קטע נבחר

הפרוטוקול: עדות גלעד שרון בבית-המשפט

"ביצעתי מספר הקלטות כדי שיוכלו להוות ראייה במקרה הצורך; משנחתם החוזה, זרקתי את הקלטות לפח הזבל במשק, עוד לפני שנפתחה החקירה; זה לא דבר שאני עושה ואני לא גאה בזה". אחרי חודשי דיון ארוכים, העיד גלעד שרון בבית-המשפט. ynet מגיש קטעים נבחרים מתוך הדיון: להדפיס ולשמור

במשך חודשים ארוכים התווכחו המשטרה והפרקליטות עם בנו של ראש הממשלה ובאי כוחו, שניסו לכלול את הקלטות והמסמכים במסגרת זכות השתיקה. לאחר התערבות בית-המשפט העליון, נאלץ סוף-סוף שרון הבן להעיד, אולם אז טען: את הקלטות השמיד כבר לפני ארבע שנים. הפרקליטות לא "קנתה" את העדות, וכעת היא דורשת להעמיד את גלעד שרון לדין על ביזוי בית-המשפט, עבירה שנושאת בחובה עונש מאסר. ועם זאת, מבהירים בפרקליטות: נסתדר גם בלי הקלטות. להלן קטעים נבחרים מפרוטוקול הדיון:   

 

גלעד שרון: "כאשר אני מתייחס לצו שמונח מול עיני, אני מצהיר בשבועה כי ... מסרתי כל מה שהיה לי. אם אי פעם במהלך עבודה עבר תחת ידי מסמך, קשה לי לזכור את כל המסמכים שראיתי. מסרתי כך מה שהיה לי ואיפה שהעליתי בדעתי שיכול להיות, אולי לדודי אפל יש עותק מהדברים האלה... מעולם לא היו בידי קלטות וידאו. התברר לי מצפייה בטלוויזיה שצולמתי בסתר, ללא ידיעתי וללא הסכמתי אבל זה חומר שמעולם לא היו לי קלטות וידאו.

 

"בעניין הקלטות האחרות, קלטות האודיו, אני עבדתי עם מר אפל עוד בתקופה שקדמה לחתימת החוזה, במאי 2000. על סמך סיכום בעל פה שהיה בינינו. זה היה בשנת 99', לא זוכר בדיוק את תאריך ההתחלה אבל במהלך שנת 99'.

 

"מאחר ולא כל מה שסוכם שולם, דיברתי על זה שעבדתי לפני חתימת החוזה על סמך סיכום בעל פה, לא כל שסוכם שולם, ביצעתי מספר הקלטות שתכליתן הייתה לתעד את הסיכומים שהיו בינינו על-מנת שיוכלו להוות ראייה בבית משפט, במקרה הצורך, לשם אכיפת הסיכום בינינו. אם הייתי צריך ללכת לבית משפט ולקבוע, זה דבר ששקלתי לעשות. משנחתם החוזה, במאי 2000, בינינו, והוכנסו בו גם הסיכומים שהיו בינינו בעל-פה, הצדדים לחוזה היו חברה בבעלותי, למיטב זכרוני. למיטב זכרוני היו שני צדדים, מר אפל באופן אישי וגם חברה שלו שאינני זוכר את שמה. זה מסמך שיש פה לכולם.

 

"לאחר שאני מעיין בצו, כדי לנסות ולהיזכר בשם החברה, אני אומר שזה היה או ווין או סליני. משנחתם החוזה והוכנסו בו גם הסיכומים בעל-פה, מבחינתי מתייתר הצורך בקלטות. הקלטות נזרקו על-ידי לאחר חתימת החוזה ולפני שנודע לי על החקירה. חבל שכך, מכיוון שאם היו בידי, היו מראות שאין כל ממש בטענות שמועלות כנגדי. דבר נוסף, איוולת היא לחשוב שאדם שמקבל שוחד יקליט את זה ...

 

"זרקתי את הקלטות אחרי חתימת החוזה ולפני שנודע לי על החקירה. לא זוכר מתי. זו לא דרכי ולא אהבתי את כל העניין ועשיתי את זה בלית ברירה. ידעתי שמה שסיכמתי לא יתממש. זה לא דבר שאני עושה ואני לא גאה בזה וברגע שלא היה לי צורך בזה, זרקתי ... אם יש מי שאומר שהיה לי הרבה חומר נוסף, מה שהיה לי מסרתי. אני לא זוכר בעל פה את טקסט הטיוטות. עיינתי בטקסט. מרגע שזה יישלח, אני לא רואה מה אני יכול לעשות יותר.

 

"במסגרת הצו, אם בידי הנמענים משהו שמופיע בצו, שיתכבדו וישלחו אותו. מה שהיה לי מסרתי למשטרה. מה שהעליתי בדעתי לגבי מישהו שיכול להיות לו משהו במסגרת הצו, רשמנו פניה. אין משהו אחר שאני יכול לעשות, אלא אם יאמר לי משהו שלא העליתי על דעתי.

 

"הסיבה לבחירה בשני הנמענים היא כי חשבתי שאולי להם יהיה משהו מהצו. כשמסתכלים על הצו ועל טיוטות אולי היה מישהו מולי. אני לא יודע. לא פניתי אליהם. אין לי בעיה להוציא מכתב נוסף. הנמען כמו הנוסח נכתב בעזרת עורכי דיני. אם יעלה רעיון לנמען אחר, אין לי בעיה לעשות את זה, בהתייעץ עם עורכי דיני. לא הייתי מייחס חשיבות מיוחדת לאם כתוב פה עו"ד. אני מוכן לכתוב ישירות למר אפל".

 


גלעד שרון בבית המשפט
צילום: אבי כהן

 

התובעת, עו"ד איטה נחמן: "אבקש לשאול שאלה בנוגע לסעיף 3 לצו, לגבי הסכמים הקשורים לאחת משלושת החברות המנויות בצו. בחומר שנמסר ב-16/12/03, נמסר הסכם לא חתום בין צביון חברת בנייה לבין חוות השקמים. האם יש ברשותו חוזה חתום?"

 

שרון: "אבקש לראות על מה מדובר. אני לא זוכר שחתום עם צביון. אני חתמתי פעם אחת על הסכם אחד. חתימתי נמצאת על ההסכם שמוצג לי".

 

עו"ד נחמן: "האם אתה רוצה לשכנע את בית המשפט שאין ברשותך חוזה חתום עם צביון ואם היה ברשותך, האם היית מוסר אותו?"

 

שרון: "לא ידוע לי אם יש באיזשהו מקום חוזה חתום עם צביון. חתמתי רק על חוזה אחד. כל מה שהיה לי מסרתי ואיפה שהעליתי על דעתי שיכול להיות משהו נוסף, הכנתי פנייה".

 

עו"ד נחמן: "לגבי סעיף 4 לצו, כל חומר אחר קשור לשירותים שניתנו במסגרת החוזים האמורים ולשיטתך והחוזה שנחתם עם ווין, האם כל מה שמסרת למשטרה במסגרת החומר שקשור בתפוקה של החוזים האלה, האם זה כל מה שעשית?"

 

שרון: "מה שהיה לי מסרתי. למי שעלה בדעתי שעשוי להיות גם חומר שנמצא על-פי הצו, הכנתי פניה".

 

עו"ד נחמן: אם אני מבינה נכון את תשובת מר שרון, הוא הרי לא יודע בעצם אם יש חומר נוסף אצל מר אפל, כי הוא כתב לו 'אם יש באפשרותך'. השאלה היא האם הוא יודע אם יש חומר נוסף אצל מר אפל".

 

שרון: "זה מה שהיה אצלי. הסעיף מתייחס לכל מיני שירותים ודברים שנעשו. אני לא זוכר כל דבר שנעשה אבל אם אני חושב, זה יכול להיות או אצלי או אצלו. מה שהיה אצלי נתתי. אם זה אצל מר אפל, אני לא יודע. לכן הכנתי פניה".

 

עו"ד נחמן: "המכתב למר אפל הוא כוללני. השאלה היא האם כל מה שקשור לשירותים נמסר על-ידך ואם הוא נמצא אצל מר אפל, למה אתה לא מציין ספציפית?"

 

הסניגור, עו"ד מיכה פטמן: "מר אפל אינו בשליטת מר שרון".

 

שרון: "כל מה שהיה לי מסרתי. היכן שהעליתי על דעתי שעשוי להיות משהו נוסף, הכנתי פנייה".

 

עו"ד נחמן: "התשובה מתחמקת ומעידה על חוסר רצון לשתף פעולה עם בית המשפט במסגרת אמירת האמת, כפי שהוזהר קודם לכן. אם אני מבינה נכון, אתה לא יודע על שום מסמך ספציפי שהכנת עבור מר אפל ולא מסרת למשטרה?"

 

שרון: "כתוב פה, הניסוח הוא מלכתחילה מאוד כוללני. כתוב פה 'כל חומר אחר'. אני לא יכול לזכור כל חומר. כתוב שאם יש שם משהו, אנא העבירו מה שיש. הכלליות לא באה ממני, היא באה מהצו. כל מה שהיה נתתי וכל מה שחשבתי שיכול להיות במקום אחר, העליתי על דעתי איפה הוא יכול להיות והכנתי פניה".

 

עו"ד נחמן: "לגבי סעיף 5 לצו, בנושא קלטות אודיו, כפי שהעיד מר שרון, את הקלטות הוא זרק, בהן הקליט את מר אפל".

 

עו"ד פטמן: "הוא נשאל אם זה כולל את כל הסעיף מפורשות על-ידי בית המשפט והעיד שכן".

 

עו"ד נחמן: "אני מתייחסת לקלטות אודיו שטוען שהקליט את אפל ואחרים. אתה מסרת בבית המשפט שזרקת את הקלטות. להיכן זרקת?"

 

שרון: "לפח הזבל".

 

עו"ד נחמן: "היכן?"

 

שרון: "במשק".

 

עו"ד נחמן: "מתי?"

 

שרון: "אחרי חתימת החוזה ולפני שנודע לי על החקירה".

 

עו"ד נחמן: "האם תאריך זריקת הקלטות שנמסר לנו כאן, האם זה היה לפני או לאחר גמר התשלומים לפי החוזה?"

 

שרון: "למיטב זכרוני, לפני שנגמרו התשלומים. זה היה לפני גמר התשלומים".

 

עו"ד פטמן: "התובעת מנסה לעשות תשתית לעבירה מסוג אחר".

 

עו"ד נחמן: "בית המשפט צריך להשתכנע שמר שרון עשה ככל שלאל ידו. אני אומרת לך שלא זרקת אותן במועד שאתה מספר לבית המשפט כי אין שום היגיון לזרוק את החומר שיש לך לצורך גביית ממון שיש לך לפני ששולם כל הכסף. לכן לא זרקת במועד שאתה אומר".

 

שרון: "מה שהיה חשוב לי זה שההסכמות בינינו תועדו במסמך חתום. זה מרגע שהיה בידי, הספיק לי לגמרי ולא הייתי צריך שום דבר נוסף. מלכתחילה זה היה כדי לתעד הסכמות וברגע שהחוזה נחתם, לא היה צורך בקלטות אלו. המסמך החתום האחרון שהיה לי נמסר. על-פיו בוצעה ההתחייבות. אם קוים כל מה שכתוב בחוזה אני לא זוכר. אני אוכל לברר זאת בהנהלת חשבונות".

 

עו"ד נחמן: "הצו מדבר בסעיף 5 על קלטות והדגשת שקלטות, אם הקלטת, את אפל ואחרים, האם זרקת את הקלטות שהקלטת את אפל או גם אחרים?"

 

שרון: "כל מה שמוזכר בסעיף 5 הוא עסקת חבילה".

 

עו"ד נחמן: "האם כאשר אנו מדברים על אחרים הן קלטות שהקלטת את אייל דייזי ואחרים?"

 

שרון: "כל מה שהיה בסעיף 5 נזרק. כל הקלטות שהיו ברשותי נזרקו. הנושא של ביצוע הקלטות אינו לפי האופי שלי. אני לא נוהג לעשות זאת ולא הייתי גאה בכך. נקלעתי למצב שהרגשתי שאין לי בררה וככה בחרתי לעשות. ברגע שלא הייתי צריך אותן זרקתי אותן".

 

עו"ד נחמן: "לא פחדת שמאן דהוא ימצא את הקלטות?"

 

שרון: "אני לא רואה את הקשר בין מילוי הצו לבין הפחדים ואומץ הלב שלי".

 

עו"ד פטמן: "כשהחוזה עליו שאלה אותך התובעת שעליו אתה חתמת, ספר לבית המשפט, לאחר שחתמת עליו, מה עשית איתו?"

 

שרון: "מסרתי למשטרה".

 

עו"ד פטמן: "בכל מועד, לאחר שבית המשפט ישלים את הביקורת, בכל דרך שבית המשפט ימצא לנכון השלמת מיצוי הצו, אם יש דרך כזו, אנו נכבד את החלטת בית המשפט ונבקש לאחר סיום ההשלמה להכריז שעשינו ככל שאנו יכולים לקיום הצו ואם לדעת בית המשפט יש שלב נוסף או מועד נוסף ושירצה לבחון לצורך כך, הוספנו לצורך כך בבקשתנו את המילים 'או בכל מועד נוסף'. אנו עשינו כל מה שיכולנו לעשות ומוכנים לעשות כל מה שנצטרך לעשות אם עוד יש דבר".

 

עו"ד נחמן: "יש לי משום מה תחושה שאני נמצאת במקום אחר. מוצגת כאן בסיכומי ב"כ המבקש הצגת תכלית לבית המשפט כאילו 'מה אתם רוצים ממני', אני רוצה לקיים את הצו ולא נותנים לי מישהו ספציפי לחפש אצלו ראיות, אני לא יודע כמות המסכמים, איכותם, אני לא יודע במסגרת הצו או לא, תנו לי גורמים ואני אפנה. איזה קיום צו זה?

 

"ברגע שהמשיב הביא למשטרה חומר שקשור בסעיף 4 לצו, חומר הקשור לשירותים שנתן במסגרת החוזה, ו'שאלת ולא קיבלת' שום תשובה, אם זה כל שעשית, אין עוד דברים אצל אדם אחר, אם זה לא הכל, אז ישנם עוד מסמכים. התשובה היא מתחמקת. התשובה צריכה לשכנע את בית המשפט. בביקורת בית המשפט הוא צריך להשתכנע כי מר שרון עשה כל שבידו כדי לקיים את הצו. אני רוצה להראות שלא נעשה כלום כדי לקיים את הצו.

 

"מר שרון לא אמר שיש לו עוד מסמכים שמסר למר אפל, כמה מסמכים ואם אתם רוצים אני אפנה אליו. אבקש מבית המשפט לקבוע בהחלטה שתשובותיו של מר שרון לא משכנעות במסגרת קיום הצו. המכתב הערטילאי למר אפל, שאם יש ברשות מר אפל משהו בתחום הצו, שיעביר אותו למשטרה, זה מיתמם ומבייש. אם בית המשפט יתן לזה גושפנקא של קיום הצו, קטונתי.

 

"מר שרון צריך לדעת מה יש אצל אפל, שיפנה ויבקש זאת ... בית המשפט שמע הסבר של 'זרקתי לפח הזבל של החווה'. אנו סבורים שלא הורם הנטל שהוטל עליו. בית המשפט התיר לנו הרחבת השאלה כדי להראות שאין הגיון בתשובה. קלטות שיש להן ערך כלכלי לפי מר שרון, לא נזרקות לפח בהתעלם מכל מי שיכול למצוא אותן ובלי שקיבל את הכסף על סמך אותן שיחות. אנו לא מדברים רק על אפל אלא גם על אחרים. שאלתי לגבי האחרים וקיבלתי תשובה לפי הצו.

 

"לטעמי, יש כאן התחמקות. בית המשפט צריך לקבוע או שיביאו אותו מיד, שלא מאמינים למר שרון על כי זרק אותן לזבל. בית המשפט יכול לקבוע כי הוא לא הרים את הנטל. בית המשפט יכול גם לא להאמין לסיפור הזה ולומר שאין הגיון בסיפור הזה ולחייב אותו לקיים את הצו. שליחת המכתבים הערטילאיים היא פארסה. אמר המשיב, מה שהיה לי חוזה חתום, אחד, ואותו מסרתי למשטרה.

 

"לבית המשפט הוצגו ראיות שיש חוזה אחר, לא אותו חוזה חתום, אותו לא מסר למשטרה. הוא רוצה שבית המשפט יאמין לו שעל פי החוזה הזה כל ההתקשרויות עם מר אפל. יש ראיות שיש דבר נוסף. בית המשפט יכול להחליט אם מאמין למשיב או לא ולקבוע שגם בזה הוא לא מקיים אחר הצו ואו לחייב אותו לקיים או לתת צו בגין בזיון בית משפט".

 

עו"ד נחמן: "עו"ד פטמן מציע שמר שרון ייחקר על כל המסמכים וישתף פעולה. שמא נזמינו למשטרה אם ימשיך לשתוק? אם מר שרון ישתף פעולה ויענה על שאלות, נזמנו".

 

עו"ד פטמן: "אמרתי כי אני מוכן לבוא למשטרה איתו. אין במשטרה. לא יהיו יותר. אני קורא זאת ורואה בטלוויזיה לפני החקירה. שיתוף הפעולה הנוראי בין המשטרה והתקשורת עלה על כל דבר אפשרי שאפשר לומר בפרוטוקול חוקי: אנו לא נדבר איתם".

 

עו"ד נחמן: "אנו לא גוף חוקר ולא מוסמכים לחקור. אנו לא יכולים לשכנע את בית המשפט אם אין רקורד לדברים. אם אין שום דרך, יש הצעה בעלמא לדבר שלא רוצים לקיימו ולא היה צריך להעלותו".

 

עו"ד נחמן: "אני לא רשות חוקרת. אני לא יכולה לעשות בירור. אני לא גוף מברר בעניין הסנקציה, נשאיר לשיקול דעת בית המשפט אם מאסר או קנס. אם בית המשפט ישתכנע שיש כאן בזיון, המשיב התייצב לבית המשפט והראה למה כן ולמה לא, ובית המשפט משתכנע שצריך, הצו מאד ברור. סעיף 6 נותן שתי אופציות ובית המשפט יבחר את הנראית לו".

 

השופטת ליה לב-און: "על-פי הצהרתו של עו"ד פטמן, מחר, 21/04/04, יישלחו המכתבים שצורפו כטיוטות לתיק בית המשפט ובנוסף, ייעשה הכל כדי למלא אחר הצו כלשונו ועל-פי הפרשנות שניתנה לסעיף 43 לפסקי הדין של בית המשפט העליון. נדחה למתן החלטה ליום 2/5/04, בשעה 16:00. במידה ויהא בידי הצדדים להודיעני על התקדמת במילוי הצו בדרך כלשהי, יש לעשות זאת לפני המועד שנקבע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החלטת השופטת
צילום: אבי כהן
גלעד שרון בבית-המשפט
צילום: אבי כהן
צילום: מיכאל קרמר
"לא הכל שולם". דוד אפל
צילום: מיכאל קרמר
צילום: גיל יוחנן
הסניגור, עו"ד מיכה פטמן
צילום: גיל יוחנן
מומלצים