שתף קטע נבחר

מנה מגונדרת: שוקי עוף במילוי פירות יבשים

איילת מבשלת מנה מושקעת עם תוספות ומכריזה על דיאטה: מהשבוע הבא רק מתכונים אופטימיים ומופחתי קלוריות

הגיע הזמן לעשות דיאטה. זהו, אמרתי את זה. אני שמנה והגיע הזמן לעשות דיאטה. הגעתי למסקנה הסופנית השבוע, בזמן שבישלתי את הארוחה שלפניכם. אחרי שבוע של המבורגרים ופיצות והמוני שליחים שדפקו על הדלת, בישלתי ארוחה מושקעת וטעימה ונכנסתי לדיכאון. הייתי כל-כך מדוכאת שמיד התישבתי לאכול וטרפתי המון עוף ממולא וניגבתי בלחם. אבל שתתי דיאט-קולה.

 

מהיום אני רשמית בדיאטה. המטרה: להוריד 10 קילו כדי להכנס למכנסיים המד-אימים שלי מלונדון, צמצום היקפים וחיטוב הבטן. אני חייבת להפסיק לזלול כל דבר שנקרה בדרכי ואני חייבת, אבל חייבת, להפסיק לבשל ולכתוב על דברים משמינים.

 

מהשבוע הבא ועד שאפרד לשלום מ-10 הקילו המיותרים אנחנו נאכל רק אוכל דיאטטי ונכתוב רק על דברים שחורים, מרזים ואופטימיים.

 אבל עד שבוע הבא אני מציעה לכם לנסות את המתכון הבא. הוא דורש קצת השקעה, אבל התוצאה פשוט מא-ממת.

 

שוקי עוף ממולאות (ויש גם תוספות)

 

נזדקק ל:

8 שוקי עוף - עם העור (35 ₪)

1 ק"ג בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות, או טבעות (5.50 ₪)

1 ק"ג פארסניפ, קלוף וחתוך לטבעות (6 ₪)

1 ראש שום שלם

5 שזיפים מיובשים + 5 משמשים מיובשים + 10 צימוקים / אוכמניות מיובשות (3 ₪ בערך)

1/2 כפית קינמון טחון

 

לרוטב:

1/4 כוס דבש או סילאן

מיץ מלימון אחד

מקל קינמון

1/4 כוס רוטב סויה

מלח, פלפל שחור

 

וכך עושים:

1. מתחילים מהרוטב: שמים בסיר את כל החומרים ומרתיחים. מבשלים כ-15 דקות ומכבים את האש.

 

2. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.

 

3. מסירים את העצם מהשוק. אם יש לכם קצב נחמד הוא יעשה את זה בשבילכם, אבל גם אם לא - מדובר במשימה פשוטה למדי: בעזרת קופיץ קוטמים את קצת העצם בצד הצר (אחרי הסחוס). עכשיו פונים לצד השני (הצד של החיבור לירך) ומתחילים "לגרד" את הבשר מהעצם. עושים את זה עם סכין קטנה וחדה, ומנתקים את הגידים המחברים את הבשר לעצם. הפעם הראשונה תהייה קצת קשה - אבל אח"כ זה רץ, תסמכו עלי.  עכשיו נשארנו עם "שקיות" עוף ריקות (לא להוריד את העור!) שאותן אנחנו ממלאים.

 

4. מכינים את המילוי: קוצצים ביחד את הפירות היבשים ומערבבים עם הקינמון הטחון. אם יש בבית קוקוס קלוי - אפשר להוסיף כף אחת.

 

5. ממלאים את העוף: דוחסים מהמלית לתוך כיס העוף, בעזרת קיסם מהדקים את הפתח.

 

6. טובלים כל שוק ברוטב ומניחים על תבנית אפייה. מסדרים בצדדים את הירקות והשום ומעל הכל יוצקים את שארית הרוטב. מכניסים לתנור ל-30 דקות.

 

7. אחרי 30 דקות מוציאים את העוף, אם צריך משאירים את הירקות לעוד 15 דקות, אם פרסתם אותם לעובי המתאים הם יהיו מוכנים עם העוף. ממתינים שהעוף יתקרר מעט ופורסים אותו לפרוסות. מחזירים לתבנית.

 

8. ממש לפני ההגשה שולחים את העוף לסיבוב חימום בתנור (בזהירות, שלא יתייבש). מגישים בצלחת גדולה במרכז השולחן - עוף באמצע וירקות צלויים בצדדים.

 

  • נמאס לכם מבטטה? החליפו אותה בתפוח אדמה או בלפת.

 

  • לא רוצים להתעסק עם הוצאת עצמות? אפשר להכין את אותו מתכון עם חזות עוף שלמים, לחתוך "כיס" בחזה ולמלא אותו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איילת בן-יוסף
נמאס לכם מבטטה? החליפו אותה בתפוח אדמה או בלפת
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים