שתף קטע נבחר

אוסטפלד: מבקרי פסיקת בג"ץ צריכים להתבייש

מאמנת רמה"ש זועמת על עמדתם של אלה המתנגדים לעיקרון חלוקה שוויונית של שידורי הספורט לגברים ונשים. ח"כ גלאון תגיש הצעת חוק שתקבע את החלטת בג"ץ להקצאת פי 1.5 כספים לנשים יותר מלספורט גברים

החלטת בג"ץ אתמול (ב') לחייב את רשות השידור לשמור על עקרון השוויוניות בחלוקת שידורי הספורט בערוץ בין נשים לגברים עוררה קשת רחבה של תגובות, כולל ב-ynet. עיון בתגובות הגולשים מגלה כי מרביתן היו דווקא נגד החלטת בג"ץ. 

 

ידועה גם דעתם של אנשי כדורסל ופרשנים, שאינם מתנסחים בלשון ה"פוליטיקלי-קורקט" (תקינות פוליטית), שאומרים במפורש כי כדורסל הנשים בארץ אינו מעניין, ולכן אין מקום להקפדה על עיקרון השוויוניות בנושא השידורים. 

 

מאמן אנדה רמת השרון, אורנה אוסטפלד, שהעלתה על נס את מאבקן של נשים בכלל וכדורסל הנשים בפרט לשוויון, נשמעה נסערת לנוכח התגובות המבקרות את החלטת בג"ץ. "שיתביישו שהם חיים במדינת ישראל. למטה מכבודי לענות לאותם מבקרים. אם יש אינסטנציה במדינה ששומרת על צדק ושוויון חברתי, זה בית המשפט העליון".

 

אוסטפלד המשיכה במתקפה: "רשות השידור שילמה מכספי ציבור מיליוני שקלים לגוף פרטי (הכוונה בעיקר למכבי תל אביב, אך גם להפועל ירושלים). צריך להבין שמדובר בגוף ציבורי, שמוביל מדיניות של אנשי חצר פרטית. השופט חשין אמר אתמול: 'מה זו ירושה של הסבתא שלכם שאין קריטריונים?'. הספורט משקף את חיי התרבות והקהילה, ומי שיש לו בעיה עם ההחלטה, שיפנה לבג"ץ".

 

גלאון מנסה לקבע בחוק את "פסיקת הפי 1.5"

 

לפני כחצי שנה פסק בג"ץ באופן תקדימי כי על הרשויות המקומיות להגדיל את תמיכתן בקבוצות ספורט נשים פי 1.5 ביחס לקבוצות הגברים. אבל פסיקות לחוד, ומציאות לחוד. בפועל, לא השתנה מאום בחלוקת המשאבים והאפלייה לרעה של ספורט הנשים נותרה בעינה.

 

לאור זאת, תגיש בקרוב ח"כ זהבה גלאון הצעת חוק שתעגן בחקיקה את הפסיקה של בג"ץ. גלאון מעוניינת להוסיף סעיף לחוק שיווי זכויות האשה לפיו, "בכל הקצאת משאבים לפעילות ספורט על ידי גוף ציבורי, שהוקם על פי דין, מחויב הגוף לתמוך בספורט נשים בשיעור של פי 1.5 מתקצוב ספורט הגברים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן שוורץ
כועסת ושמישהו ינסה לעצור אותה. אוסטפלד
צילום: ראובן שוורץ
מומלצים