שתף קטע נבחר

שעת הסין - עוד מתכוני דים סאם ביתיים

והפעם בבית הספר לדים סאם של ווינט: שלוש מליות חדשות ובצק צלופן - בצק שהופך שקוף אחרי אידוי הכופתאות. כתבה שנייה בסדרה

בצק צלופן מלית עוף ובטטות מלית בשר לבן מלית כרישה ודג ים 

 

 

בצק צלופן

 

המרכיבים:

1 ק"ג עמילן חיטה

3 כוסות מים חמים

50 גרם סוכר

2 כפות שמן צמחי

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל המרכיבים לקערה ולשים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ושומרים בטמפ' החדר עד לרגע השימוש.
  2. מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ וממלאים.

 

חזור למעלה
מלית עוף ובטטות

 

המרכיבים:

200 גרם חזה עוף טחון

3 בטטות מבושלות במים

1/4 כוס חלב קוקוס

מלח, פלפל לפי הטעם

1 כפית שמן שומשום

 

אופן ההכנה:

  1. מועכים את הבטטות למחית מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מתבלים את התערובת לפי הטעם והמלית מוכנה.

 

חזור למעלה
מלית בשר לבן

מרכיבים:

200 גרם בשר לבן טחון

2 כוסות תערובת ירקות (תירס, נבטים, בצל ירוק, פלפלים, קישואים, ברוקולי (כל מה שאוהבים) קצוצים גס

2 כפות ג'ינג'ר כתוש

מלח, פלפל לפי הטעם

1 כפית סויה

1 כף סוכר

1 כפית שמן שומשום

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הירקות בקערה, מכסים אותם במים רותחים ונותנים להם להחלט במשך 2 דקות. מסננים את הירקות ומייד מעבירים אותם לקערה עם מי קרח, למשך דקה.
  2. מסננים את הירקות מהנוזלים, ומניחים אותם במסננת ל- 5 דקות. קוצצים דק את הירקות, מערבבים אותם עם שאר המרכיבים בקערה, מתקנים תיבול ומערבבים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.

 

חזור למעלה
מלית כרישה ודג ים

 

המרכיבים:

250 גרם פילה של דג ים ללא עור, קצוץ דק

2 גבעולי כרישה - החלק הלבן בלבד

מלח, פלפל לפי הטעם.

1 כף שמן שומשום

1 גזר קצוץ לקוביות קטנות מאוד

2 גבעולי נענע קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים דק את גבעולי הכרישה, מניחים בקערה יחד עם קוביות הגזר, מכסים במים רותחים וחולטים במשך דקה. מסננים ומיד מעבירים לקערה עם מי קרח למשך שתי דקות.
  2. מסננים את הירקות ומניחים להם להתייבש במסננת מספר דקות. מערבבים את הירקות עם שאר את כל הרכיבים עד לקבלת עיסה אחידה.

 

  • הערה: המלית מתאימה לאידוי בלבד.

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מליארד סינים לא טועים. דים-סאם
מומלצים