שתף קטע נבחר

למרות המבצע; 10 קסאמים נחתו באזור שדרות

עשר רקטות קסאם נחתו מאז אתמול אחר הצהריים באזור שדרות ומדרום לאשקלון. נזק נגרם למפעל בכפר עזה. למרות שאיש לא נפגע, חוששים תושבים בשדרות לצאת לרחובות. מנגד טוענים הארגונים הפלסטינים: הרקטות נורו בתגובה לפעילות צה"ל ברצועת עזה

למרות פעילות צה"ל, שהגיעה כבר לעומק 7 ק"מ ברצועה - עשר רקטות קסאם נורו מאז אתמול אחר הצהריים (יום ה') לעבר אזור שדרות ודרום אשקלון. שלוש מהן נחתו בתוך העיר. רקטה אחת נחתה במפעל בכפר עזה - נזק נגרם למבנה. רקטה נוספת נחתה סמוך למתקן אסטרטגי באזור התעשייה הדרומי באשקלון. יתר הרקטות נחתו בשטחים פתוחים; אחת מהן התגלתה סמוך לצומת גבים ואחת נחתה בחורשה באזור. לא דווח על נפגעים.

 

 

תושבים בשדרות מעריכים שככל הנראה הרקטות נורו בשל פעילות צה"ל בצפון רצועת עזה. להערכתם הפלסטינים יפסיקו לירות לכיוון אשקלון ויתמקדו בירי לעבר שדרות. למרות שלא היו נפגעים, העדיפו תושבי העיר הקרובה לרצועת עזה להישאר בבתיהם.

 

אחת התושבות סיפרה, "הבן שלי היה במרכז העיר ויחסית היינו רגועים היום, אבל עכשיו התקשרתי אליו והוא חזר במהירות הביתה. אני רואה שאנשים מתחילים לחזור לבתיהם בגלל ירי הקסאמים".

 

הרקטה שנחתה ברחוב מקווה ישראל, נפלה ליד בית מגורים. אבי המשפחה סיפר "היינו בבית ושמענו את מערכת שחר אדום ואז נשמע פיצוץ חזק ואחת השמשות בבית התנפצה. כולם פה נכנסו לפאניקה, זו שכונה של זוגות צעירים ובאותה שעה הרבה ילדים שיחקו בחוץ ורק בנס לא היו נפגעים, אבל מה שקורה פה זה פשוט אסון, זה לא יכול להימשך ככה.

 

"בשעות האחרונות נחתו פה המון רקטות קסאם. כל הזמן מדברים על עליית מדרגה באשקלון, אבל גם צריך לזכור שגם פה נופלות המון רקטות קסאם ורק בנס אין פה נפגעים".

נפל הקסאם בחצר בית הערב בשדרות 

 

ראש עיריית שדרות, אלי מויאל, אמר שהוא לא מוכן להגיב לירי הקסאמים לעבר עירו. "אנחנו כעת מחבקים את צה"ל ואת חיילי צה"ל ומאחלים להם בהצלחה בפעילות שלהם במלחמתם בטרור. מה שיש לנו לומר נאמר כשתסתיים הלחימה הזו, ומן הסתם יהיה לנו מה לומר".

 

תגובה לפעולת צה"ל ברצועת עזה

 

"חטיבות סלאח א-דין", הזרוע הצבאית של ועדות ההתנגדות העממית, נטלו אחריות לירי שתי רקטות מצפון הרצועה לעבר יישובים ישראלים. בהודעה שפירסמו נאמר כי פעילו ירו "רקטה אחת מסוג נאסר 3 לעבר שדרות ורקטה נוספת לעבר נקודת כינוס של כוחות צבא ישראלים בסמוך לבית קברות 'השוהדא' בצפון רצועת עזה".

 

במקביל נטלו גדודי עז א-דין אל-קסאם, הזרוע הצבאית של חמאס, אחריות לירי שתי רקטות קסאם אתמול אחר הצהריים לעבר יעד אסטרטגי באשקלון. במערכת הביטחון אמרו כי הם לא מכירים את הדיווח, אולם בשעות הלילה המאוחרות נחתה רקטה נוספת באזור.

 

בכרוז שפירסמו הגדודים נטען ש"לוחמי גדודי עז א-דין אל-קסאם הצליחו להפציץ יעד באשקלון הכבושה באמצעות שתי רקטות מפותחות, כתגובה על תקיפות בעזה. הפעולה אירעה בשעה 15.05 וזאת במסגרת מבצע "נאמנות החופשיים" אשר מתנגדים לכיבוש הציוני העושק ופוגע בצפון רצועת עזה האהובה, ובתגובה לתקיפת האוייב הציוני את מתקני התשתית האזרחיים שלנו".

 

בנוסף טענה הזרוע הצבאית על אחריותה לירי שתי רקטות נגד טנקים מדגם "יאסין" לעבר נגמ"שים של צה"ל וכן לירי רקטה מסוג "בתאר" מאזור צפון הרצועה. הגדודים הבטיחו "ללמד את האויב לקח שלא ישכח לעולם".

פורסם לראשונה 06.07.06, 19:27

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רקטת קסאם בשדרות (ארכיון)
רקטת קסאם בשדרות (ארכיון)
צילום: אמיר כהן
מחבקים את צה"ל. מויאל
מחבקים את צה"ל. מויאל
צילום: איי אף פי
נפל הקסאם בשדרות
נפל הקסאם בשדרות
מומלצים