שתף קטע נבחר

ליגת העל: נצחונות גדולים לראשל"צ ונהריה בפתיחה

שתי הקבוצות שהפסידו בחצי גמר הפיינל פור החלו את העונה ברגל ימין: הכתומים מחצו את אשקלון 78:96, נהריה הביסה את עפולה/גלבוע 74:100. חנוך מינץ ור"ג הפסידו 89:87 לגבעת שמואל

קרב הענקים בהיכל נוקיה בין מכבי תל אביב להפועל ירושלים גימד את שאר משחקי המחזור הראשון בליגת העל, אבל  למרות זאת שתי הקבוצות הנוספות שהגיעו לפיינל פור בשנה שעברה - מכבי ראשון לציון ועירוני נהריה - הראו שגם השנה יהיה להן מה למכור בליגה. הכתומים הביסו 78:96 את עירוני אשקלון ונקמו בהם על ההפסד בגמר גביע 'ווינר', נהריה מחצה את העולה החדשה עפולה/גלבוע 74:100. במשחק נוסף, גברה גבעת שמואל על עירוני רמת גן בחוץ 87:89.

 

 

מכבי ראשל"צ - עירוני אשקלון 78:96

בעיר היין רוצים מאוד לשחזור את ההישג מהעונה שעברה, מקום שלישי, ובשביל זה הם יצטרכו לפתוח את הליגה בצורה דומה, מה שאומר ניצחונות והרבה. אחד כבר יש להם. שתי שלשות של בריאן טולברט, בשנה שעברה באשקלון, ועוד אחת של ריאן סידני, העלו את הכתומים ליתרון 16:18, בסיום הרבע הראשון.

ראיין סידני, הוביל את ראשון לפתיחה מצוינת (צילום: אלי אלגרט)

 

אז עלה רג'י מור והחל בהצגה פרטית. מלך הסלים של פורטוגל בשנה שעברה קלע שבע נקודות תוך חמש דקות, נעזר בחיים שמעונוביץ' שחזר מהפרישה ובסידני המצוין וביחד איתם ראשון של גלעד כץ רצה 0:17, בדרך ל-18:35 מהדהד. מור המשיך ללהטט, וגם סלים של סהר כהן ומרכוס האטן לפני הירידה להפסקה לא ניחמו אף אחד באשקלון. 27:46 לראשון לציון.

 

מחזיקת גביע ווינר, שעדיין חסרה שני זרים, המשיכה להתבזות על הפרקט ב'גן נחום', בדרך למינוס 24 אחרי 27 דקות, 36:60 לראשון לציון. מרכוס האטן, אליס מיילס ואור איתן, בשלשה, הביאו להקטנת הפער עד ל-16, 66:50, עשר דקות לסיום. פיטר ארסיץ', בארבע נקודות מהקו, וגיא קנטור, בקליעה מחוץ לקשת השלוש, הבטיחו שאף אחד באשקלון לא יחשוב על הפתעה. בסיום: 78:96 לראשון לציון.

אליצור אשקלון. לא הגיעה למשחק בגן נחום (צילום: יועד כהן)

 

קלעו לראשון לציון: מור 17, סידני 14, קנטור וטולברט 6 כל אחד, שעשוע 10, דותן 9, ארסיץ' ושמעונוביץ' 7 כל אחד, לב ופישמן 6 כל אחד. לאשקלון: האטן 20, איתן 14, קולמן 13, יעקוסי 10, מיילס 9, רובינשטיין 6, שחר כהן 5, מרקו ובוקרא 2. 

 

עירוני נהריה – הפועל גלבוע/עפולה 74:100

בנהריה השקיעו בקיץ כספים לא מעטים בניסיון לאיים קצת יותר על הצמרת הגבוהה. במשחקי ההכנה סבלה הקבוצה מעליות וירידות, אבל את המשחק הראשון של העונה היא פתחה ב-1:9 קטלני, שגרם לדני פרנקו לקח פסק זמן ראשון דקה וחצי אחרי הפתיחה. עפולה/גלבוע הצליחה לצמצם עד סיום הרבע, ואחרי עשר דקות היתה בפיגור שש, 21:15.

אריאל בית הלחמי. עפולה/גלבוע לא עשתה לו בעיות (צילום: צפריר אביוב)

 

ברק פלג נכנס ועשה את השינוי עם שתי שלשות, ג'ון גילכריסט המשיך את ההפצצה מחוץ לקשת והקבוצה של אריאל בית הלחמי עלתה ליתרון שיא בדקה ה-15 - 20:35. ההפרש רק גדל, ויתרון השיא השתנה מדקה לדקה עד לירידה להפסקה. במחצית: נהריה ביתרון 20, 29:49.

 

עמית בן דוד, אחד היחידים שנשארו מהקבוצה של אבי אשכנזי, ניהל מצוין את המשחק ואסיסטים שלו לגבוהים הנהריינים - עידו קוז'יקרו וחואן מנדז - עזרו למארחים לשמור על הפער הגדול, 38:59 בדקה ה-26. מספר איבודים של בן דוד הביאו להחלפתו בגילכריסט ולצמצום קטן של הפער, 66:48 בסיום הרבע השלישי.

 

עבירה טכנית נגד פרנקו, שלטענת השופט עומר אסתרון לא החזיר את שחקניו בזמן מהפסקת הרבע, החזירה את המומנטום לצד של נהריה. עפולה התרסקה לגמרי מאותו רגע, נהריה רצה 9:27 וקינחה עם אלי-הופ של פלג למנדז. אורי קוקיה קלע את הנקודה ה-100 וגם שלשה של מרכוס מור, שכיכב מול צעירי נהריה, לא ניחמה אף אחד אצל האורחים, 100:74 בסיום.

 

הירבו לנהריה: מנדז 21, לימונד 15, בן דוד 12, ווקושיץ' 11, גילכריסט 10. לעפולה: מיקינג 18, הול 16, מור 13 (בשמונה דקות), ג'ונסון 11, אורלנד 10.

 

עירוני ר"ג - גבעת שמואל 89:87

שריקת הסיום של הסיבוב השלישי אשתקד עצרה את המומנטום של הגבעה, שניסתה בפגרה לשמור כמה שיותר על הסגל שהוביל אותה להצלחות בסוף השנה שעברה. במשחק הראשון של העונה החדשה פתחה הגבעה גרוע, ונקלעה לפיגור 12:4, משש נקודות כל אחד של איציק אוחנון וג'יי לואיס בחמש הדקות הראשונות. אוחנון המשיך לקלוע (4 מ-4 מהשדה ברבע הפותח), אבל הג'יי של גבעת שמואל, ג'יי סטרייט, עצר את הריצה של רמת גן והקטין את הפיגור לשתי נקודות בלבד בסיום הרבע, 26:28 לרמת גן.

חנוץ מינץ. הפסיד במשחק הפתיחה שלו ברמת גן (צילום: צפריר אביוב)

 

משה ברנר הוותיק, בשש נקודות תוך שתי דקות, הישווה ל-32:32, אך אוחנון המשיך במופע הפרטי ויחד עם ג'ון אלן שמר את היתרון אצל הקבוצה של חנוך מינץ. אבל אז ברנר התעורר שוב, ובשתי שלשות רצופות הביא למהפך, 42:44 לגבעה בדקה ה-17. שש נקודות נוספות ברצף של סטרייט הבטיחו שהגבעה תרד למחצית ביתרון, 44:50.

 

סטרייט המצוין, ביחד עם החוסם המעולה וויין וואלאס והוותיקים אורן אהרוני ודרור כהן דאגו לשמור על היתרון והובילו את הקבוצה של עופר ברקוביץ' לפער דו ספרתי, 59:69 בסוף הרבע השלישי. עבירה חמישית של טוראי בראגס השאירה את רמת גן בלי האיש הגדול שלה, דווקא אחרי שקרטיס מקנטס, אלן ולואיס צימקו את ההפרש לחמש בלבד, 75:70. החבורה של מינץ לא נכנעה, רדפה אחרי הגבעה עד השנייה האחרונה, אבל בסיומו של דו קרב זריקות עונשין יצאה כשידה על התחתונה. 87:89 בסיום לגבעת שמואל.

 

לגבעת שמואל: סטרייט 29 (10 מ-15 לשתי נקודות) ברנר 24 (5 מ-9 לשלוש), אהרוני 8, אווג'ובי ובו דייויס 6 כל אחד, דרור כהן 5, דרור דוידי 4. לרמת גן: ג'ון אלן 24 (6 מ-7 לשתיים) אוחנון 23 (10 מ-14 לשתיים), מקנטס 19, לואיס 11, ברנר 6, בראגס וגרינבוים 2 כל אחד.

פורסם לראשונה 05.11.06, 19:00

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברק פלג ועמית בן דוד
ברק פלג ועמית בן דוד
צילום: גיל נחושתן
מומלצים