שתף קטע נבחר

אולמרט בוושינגטון: "שחרור ברגותי לא על הפרק"

בשיחה עם כתבים במטוסו הבהיר אולמרט כי בכיר הפתח לא ישוחרר במסגרת המו"מ על גלעד שליט. על המהפך בקונגרס: "היחס לישראל לא יתשנה". עוד הערב הוא יסעד עם קונדוליזה רייס, כהכנה לקראת פגישתו מחר עם הנשיא בוש. הפעם, לא ייצאו השניים במשותף אל העיתונאים

ראש הממשלה נחת בצהריים (יום א') בוושינגטון, שם ייפגש עם הנשיא ג'ורג' בוש, עם סגנו צ'ייני ועם בכירים בקונגרס. עוד הערב יסעד אולמרט עם מזכירת המדינה, קונדוליזה רייס, כפגישת הכנה, ומחרתיים ייצא לכינוס איחוד הקהילות היהודיות (ה-GA) בלוס אנג'לס, בו ישתתפו גם השרים לבני, הירשזון, דיכטר, תמיר, הרצוג וישי וכן יו"ר האופוזיציה נתניהו.  

 

בשיחה עם כתבים בדרכו לוושינגטון, הבהיר אולמרט - בהתייחסו למו"מ על שחרור החייל גלעד שליט - כי שחרורו של מזכיר הפתח, מרואן ברגותי, אינו עומד על הפרק. מעבר לכך, סירב להתייחס למגעים שמתקיימים בנושא.

 

גם לשינוי שיטת הממשל התייחס ראש הממשלה. "נזמין גם אם את העבודה וגם את הליכוד כדי לדון בכך", אמר. "מה שהוצג בכנס 'קדימה' אינו נוסח סופי, אלא נוסח שמתגבש בשלבים. זהו בסיס למשא ומתן. לשינוי שיטת הממשל יושבים אופוזיציה מול קואליציה".

 

אולמרט מוצא את וושינגטון שונה מזו שהכיר בביקוריו הקודמים: המפלגה הדמוקרטית השלימה מהפך בשני בתי הקונגרס, ובשנתיים הקרובות ייאבק הנשיא האמריקני כדי לממש את מדיניותו. הוא כבר נפרד משר ההגנה רמספלד, מאדריכלי המלחמה בעיראק, וקירב אליו את ג'יימס בייקר ויועצים נוספים שליוו את אביו - אלה נוקטים קו שמרני יותר, ובשעתו התעמתו עם ממשלת שמיר.   

 

על המהפך בוושינגטון אמר אולמרט כי מוקדם עדיין להעריך כיצד ישפיעו הבחירות על המהלכים בעיראק. הוא ציין עם זאת כי להערכתו, העמדה האמריקנית כלפי ישראל לא תשתנה. כרמז ראשון אולי למחלוקות שעלולות לפרוץ בביקור - ולאחר התקרית הקשה בבית חנון - הודיעו בבית הלבן שהפעם, לא תתקיים מסיבת עיתונאים משותפת בתום פגישת המנהיגים.  

 

לקראת המראתו התראיין אולמרט לשניים מהחשובים שבעיתוני ארצות-הברית - ה"וושינגטון פוסט" וה"ניוזוויק". הוא נשאל איזו

בשורה הוא מביא לנשיא האמריקני, לאחר שתוכנית ההתכנסות, אותה הציג בפניו בביקור הקודם ובעקבותיה כונה על-ידיו "מנהיג אמיץ" - נגנזה. לדבריו, המלחמה האחרונה בלבנון והמצב הנוכחי ברשות הפלסטינית אכן גרמו ל"מחשבה מחודשת", ואולם אין בכוונתו לגנוז את השאיפה לשלום יציב בין הישראלים לפלסטינים - כזה המבוסס על פיתרון שתי המדינות.      

  

גם לאיום האיראני התייחס אולמרט בראיון, כאחת הסוגיות המרכזיות בפגישותיו המדיניות בבירה האמריקנית. הוא אמר כי על טהרן "להתחיל לפחד". דברים אלה, כמו גם ההצהרות ששיגר סגן שר הביטחון אפרים סנה לעבר איראן - כבר נענו באזהרה איראנית: אם ישראל תתקוף - התגובה תהיה "הרסנית" ו"בתוך שניות בודדות".  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
נחתים בשלום
צילום: איי פי
צילום: איי אף פי
קודם כל סעודה עם קונדוליזה
צילום: איי אף פי
מומלצים