שתף קטע נבחר

"החלטת בג"ץ היא מצעד הגאווה האמיתי"

שני בני הזוג ההומוסקסואלים שעתירתם התקבלה בבג"ץ סללו את הדרך לרישום נישואים של זוגות חד-מיניים. "הכנסת מגמגת וטוב שיש לנו משפט צדק כפינה נאורה וליברלית", אמר ל-ynet אחד העותרים, ספי בר-לב

עבור בני הזוג ההומוסקסואלים שעתירתם התקבלה היום (ג') בבג"ץ , זה היה מצעד הגאווה האמיתי. "זהו רק צעד קטן במאבק הכולל לשוויון זכויות של ההומואים והלסביות, בעיקר לנוכח מה שקורה עם ההומופוביה שהשתוללה בראש חוצות", אמר ל-ynet יוסי בן-ארי, שיירשם כנשוי ללורן שומן. במרשם האוכלוסין. 

 

בן-ארי אמר כי אחרי שנים בהן הוא חי ב"חטא" הוא יילך למשרד הפנים כדי שהסטטוס המשפחתי שלו ישתנה לנשוי. "זו הרגשה נפלאה. הצעד הבא שלנו הוא ללכת למשרד הפנים כשהעיצומים יגמרו, כדי להירשם כנשואים אחרי 21 שנים. עקרונית זו לא הכרה, אלא רק רישום במשרד הפנים. אבל בכל זאת זו זריקת עידוד".

 

ספי בר-לב, בן זוגו של ירון להב, מקווה שפסיקת בג"ץ תקדם את עניין כל פסולי החיתון ושההחלטה תסייע לו מול כל הגופים הממסדיים. הוא ובעלו החוקי הבטיחו לחגוג עם ההורים. "יש הרגשה של סיפוק אדיר שהעתירה התקבלה. זה משמח כי מה שקיבלנו הוא מה שרצינו. יחד עם זאת - זה לא סוף המאבק. הצעד הבא יהיה שזוגות כמונו, לא רק ההומואים, אלא כל פסולי החיתון שנישאים בחו"ל יזכו להכרה במרשם האוכלוסין. אך עדיין אי אפשר להתחתן בארץ וזו אפלייה שיש לתקן".


חוגגים את הנצחון  (צילום: חיים צח)

 

על הביקורת במערכת הפוליטית, בעיקר במפלגות החרדיות והדתיות, אמר בר-לב: "כל חובשי הכיפות מבקרים כצפוי את ההחלטה. חבל שאת הלהט הגדול הם לא מפנים לכיוונים חיוביים ויצרניים. בעקבות מה שהתחולל בשבועות האחרונים, בג"ץ שולח מסר של קבלה ושוויון במקום שנאה. אנחנו לא רוצים להתחתן ברבנות, אבל אנחנו רוצים שתהיה אופציה להתחתן בגבולות הארץ לאנשים שלא רוצים ברבנות".

 

ואיך תשפיע ההחלטה על הזוגות החד-מיניים? בר-לב: "ההחלטה חשובה באספקט אישי של התחושה של הקלה באפלייה ובאי הצדק, למרות שאני נמצא בזוגיות נפלאה שמונה שנים ונשוי שלוש. העובדה שהייתי צריך להירשם כרווק בלתי נסבלת בעיני. מעבר לזה יש השלכות בחיי יום יום לגבי זכויות שזוגות נשואים מקבלים כמובן מאליו ואנחנו נאלצנו ללכת השכם וערב לבתי משפט. כל הזכויות שניתנו לזוגות חד-מיניים ניתנו באמצעות מאבקים משפטיים. דוגמת, זכויות ירושה ומיסים אימוץ. לצערנו היינו מעדיפים שהכנסת תקבע את שוויון הזכויות, אבל זה לא קורה. הכנסת מגמגת וטוב שיש לנו משפט צדק כפינה נאורה וליברלית".

 

איתי פנקס (32) ויואב ארד (34) מתל אביב, שנישאו בטורנטו בשנה שעברה, יהנו מהחלטת בג"ץ, למרות שלא הצטרפו לעתירה. פנקס, חבר מועצת עיריית תל-אביב, אמר: "מבחינתי זה מצעד הגאווה האמיתי". למרות השמחה, אומר פנקס כי ההחלטה לא תשפיע עליו ועל ארד בחיי היומיום.

פנקס: "זה משהו סמלי אבל מאוד חשוב מבחינתנו. הדבר יגרום לנו להרגיש יותר חלק מהמדינה הזו. היה חשוב לנו לפתוח את הדלת עבור כולם. עם זאת אנחנו לא ניקח משכנתא כאקט הצהרתי".

 

ומה לגבי העתיד? לדברי ארד "בג"ץ אישר את הרישום של הנישואים מחו"ל, אבל לא הכיר בנישואים האלה. השלב הבא הוא באמת ההכרה בנישואים ואחר כך נפעל כדי שנוכל למסד את הנישואים בארץ ואנשים לא יצטרכו להרחיק עד קנדה כדי להתחתן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בני הזוג בר-לב ולהב. חושבים על העתיד
צילום: חיים צח
צילום: חיים צח
בני הזוג ובן-ארי ושומן. לא חיים יותר בחטא
צילום: חיים צח
צילום: איי פי
בני הזוג פנקס וארד. נצחון סמלי
צילום: איי פי
מומלצים