שתף קטע נבחר

בג"ץ ידון בפרסום הפרוטוקולים בהרכב מורחב

הפרקליטות עתרה בשם ועדת וינוגרד וביקשה מבג"ץ להרחיב את ההרכב שידון בפרסום עדויות הבכירים. נשיאת בית המשפט העליון, השופטת דורית בייניש, נעתרה ודיון בנושא יתקיים בתוך שעות. מההרכב שנקבע עולה שיש רוב בעד פרסום הפרוטוקולים

ועדת וינוגרד ביקשה, וקיבלה: נשיאת בית המשפט העליון, השופטת דורית בייניש, קיבלה הבוקר (יום א') את בקשת הפרקליטות ותרחיב את הרכב השופטים שדן בעתירה לפרסום עדויות הבכירים בוועדת וינוגרד לחמישה שופטים. דיון ראשון בעתירה יתקיים עוד היום בהרכב מורחב, אך כבר כעת ברור שיש רוב מבין השופטים לפרסום הפרוטוקולים.

 

הנשיאה בייניש תעמוד בראש ההרכב, והיא מצדדת בפרסום הפרוטוקולים, כפי שגם קבעה בהחלטה בעתירה הראשונה. לצדה בהרכב, השופט אליעזר ריבלין, השופטת אילה פרוקצ'יה והשופט סלים ג'ובראן, שהיו בהרכבים הקודמים בעתירות בעניין - ומצדדים אף הם בפרסום הפרוטוקולים. השופט אשר גרוניס לא כיהן באף הרכב שדן בנושא ולא ברורה עמדתו. 

 

עדיין לא ברור אם ההחלטה תיפול היום, אך היא עשויה להתקבל בימים הקרובים, שכן דו"ח הביניים של ועדת וינוגרד יפורסם לקראת סוף החודש, כנראה לאחר יום העצמאות.

 

חברת הכנסת זהבה גלאון (מרצ), שעתירותיה הובילו לדיון המשפטי והציבורי הטעון, אומרת כי היא "מקווה שההרכב המורחב של חמישה שופטים בראשותה של הנשיאה דורית בייניש ייתן מענה הולם לניסיונות של ועדת וינוגרד לחמוק מפסיקתה של הנשיאה מלפני חודשיים". 

 

"בג"ץ מתערב לנו בעבודה"

ביום שישי פנתה ועדת וינוגרד לבג"ץ בבקשה להרחיב את הרכב השופטים שדן בעתירה לפרסום הפרוטוקולים של עדויות הבכירים בפני הוועדה. בתשובת הפרקליטות שהוגשה בנושא פרסום העדויות נאמר כי הנושא הנדון הוא בעל משמעות ציבורית רחבה וראוי שידון בהרכב מיוחד.

 

ח"כ זהבה גלאון השיבה לבג"ץ בעקבות תשובת הפרקליטות. בתשובתה כותבת עו"ד דפנה הולץ לכנר, המייצגת את ח"כ גלאון, כי הבקשה של הוועדה מונעת מחוסר תום לב ומשיקולים זרים. בהתייחס לבקשה להרחבת ההרכב, אומרת עו"ד לכנר: "הבקשה באה לעולם לא בשל קיומה של סוגיה משפטית מורכבת בתיק זה אלא אך ורק בשל חוסר רצונה הבולט של המבקשת לקיים את הוראות פסיקתו הברורה והמחייבת של בית משפט נכבד זה ולפרסם את אותם פרוטוקולים, כמבוקש בעתירה, אשר בדיקתם הביטחונית הסתיימה".

 

לאחרונה הביעו גורמים המכירים מקרוב את עבודת הוועדה אי נוחות מהתערבות בג"ץ בעבודתה. גורמים בוועדה אף טענו כי "מתערבים להם בעבודה". עוד הסבירו הגורמים כי פירסום העדויות "מביא כדי ודאות קרובה לפגיעה בביטחון המדינה ועדיף שיותירו בידי הוועדה את שיקול הדעת האם לפרסם או לא".

  

ביום שישי הודיע היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, כי הוא אינו רואה ניגוד עניינים בייצוגו את ועדת וינוגרד בבג"ץ. בתשובה כתב מזוז, באמצעות עוזרו המשפטי, כי הם מבחינים בין הייצוג בעתירות על הקמתה של ועדת חקירה ממלכתית, אז היתה ועדת וינוגרד רק משיב פורמלי שלא יוצג בידי הפרקליטות, לבין המצב כיום. "משנדחו העתירות להקמת ועדת חקירה ממלכתית, הוועדה רשאית להיות מיוצגת על ידי היועץ המשפטי לממשלה. לא נמצאו מניעה או ניגוד עיניינים שאינם מאפשרים את ייצוג הוועדה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בג"ץ. חמישה שופטים יחליטו
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
השופטת בייניש. ההרכב יורחב
צילום: גיל יוחנן
וינוגרד ביקש דיון בהרכב מורחב
צילום: ניב קלדרון
מומלצים