שתף קטע נבחר

 

משפחות שכולות: המסקנות מחזקות את טענותינו

פורום המשפחות השכולות מזהיר בעקבות מסקנות ועדת וינוגרד שנחשפו בסוף השבוע: "אסור שראש הממשלה ייאחז אחרי פרסום הדו"ח בקרנות המזבח". ראש עיריית קריית שמונה על הפרסום לפיו חלוץ זלזל באיומי הקטיושות: "פעולה קרקעית מוקדמת יותר הייתה חוסכת אבידות בנפש"

"פורום המשפחות השכולות" הביע אמש (שבת) שביעות רצון נוכח הפרסום בערוץ 10 על המסקנות הצפויות בדו"ח החלקי של ועדת וינוגרד. "מתברר כי גם ועדת וינוגרד מצטרפת ומחזקת את אשר אנו טוענים כבר קרוב לתשעה חודשים", נכתב בהודעה רשמית של דובר הפורום. "אפילו ועדה שהנחקרים הראשיים מינו, קובעת את אחריותם של ראש הממשלה והממשלה כולה למחדלים ולכשלונות המהדהדים של מלחמת לבנון השנייה".

 

אנשי הפורום כבר נערכים ליום שאחרי פרסום הדו"ח ומבהירים כי ימשיכו לפעול על מנת שהאחראים למחדלי המלחמה יקחו אחריות על מעשיהם, כפי שעשה לפני מספר חודשים הרמטכ"ל היוצא דן חלוץ.

 

"אנחנו מזהירים בזאת שנאבק בניסיון של אולמרט ויועציו להפיל את עיקר האחריות על הרמטכ"ל שכבר נטל אחריות והתפטר", נכתב בהודעה. "אנו מקווים שראש הממשלה לא יאחז בקרנות המזבח ולא ישתמש בפלפולים על דברי הוועדה כדי להרוויח עוד כמה ימים בשלטון. כדי שלא ישובו הדברים הנוראיים שקרו בקיץ האחרון, אנו מצפים מראש הממשלה שיתפטר מיד עם פרסום דו"ח הוועדה, ולא יאלץ אותנו לנקוט אמצעים חריפים יותר כדי לשחרר אותנו מעולו. סבלנו די."

 

"חשבנו שיש על מי לסמוך" 

ובתוך כך, בצפון הארץ ממשיכים ללקק את פצעי הקיץ האחרון. בימים אלה נשלמים תיקוני מבני הציבור והבתים שנפגעו במלחמת לבנון השנייה, אבל ראשי הרשויות והתושבים מתקשים לרפא את הפצעים הנפשיים. בעבורם, ועדת וינוגרד נועדה בעיקר לחשוף לכלל הציבור את מה שידעו כבר באמצע יולי 2006, ובמהלך המלחמה אף דאגו להתריע על כך בפני הגורמים הצבאיים והאזרחיים, אך נותרו בלי תשובה הולמת.

 

חיים ברביבאי, ראש עיריית קריית-שמונה שספגה במלחמה כ-1,000 רקטות קטיושה, אינו מופתע מהפרטים שהודלפו מתוך הדו"ח. "מתחילת הדרך ידענו שנחטוף קטיושות. ואולם אם הפעולה הקרקעית היתה מתחילה מוקדם יותר, היינו חוסכים אבידות בנפש - הן בקרב החיילים, הן בקרב האזרחים. היה כאן שילוב של ראש ממשלה, שר ביטחון ורמטכ"ל ללא ניסיון קודם".


נחיתת קטיושה בקריית-שמונה במלחמת לבנון השנייה (צילום ארכיון: איי.פי)

 

"שילמנו מחיר יקר", מזכיר ברביבאי. "בסופו של דבר, הדרג המדיני מקבל המלצות מהדרג הצבאי וכנראה שכאן כבר החלו הבעיות. לצערי הצבא מפיק לקחים, אבל בתחום האזרחי לא הפנימו את בעיות העורף. במקום לחזק אותנו, מתכננת ממשלת אולמרט לקצץ בהטבות הניתנות ליישובי קו העימות, דבר שיבריח צעירים ומשפחות, ויחסל את כל מה שבנינו כאן בשנים האחרונות".

 

ראש המועצה האזורית מעלה-יוסף, אבי קרמפה, מאמין שהצבא הפנים את כשלי הלחימה, לעומת הגורמים האזרחיים שעדיין לא עשו זאת. "הרמטכ"ל הנכנס פועל נמרצות ורואים תוצאות לעשייה שלו בכל הקשור לאימונים ולטיפול בימ"חים (יחידות מחסני החירום, ח.ע). אני מאמין שתופעה שבה חיילי מילואים מפוזרים במקומות פתוחים תחת אש - כפי שהיה באירוע הקשה בכפר גלעדי - לא תחזור על עצמה. לצערי, הבעיה היא במשרדי הממשלה, שם יושבים אנשים שעדיין משוכנעים שהכל היה בסדר ופעל כשורה. אני מקווה שהדו"ח יטלטל את המערכת וכולם יבינו שאסור שהצפון יעבור סיבוב שני של קיץ 2006".

 

בקרב התושבים לא ניכר מתח לקראת פרסום הדו"ח, שכן הם חוו את מה שהוא מעלה על בשרם. ביתו של יריב אלפסי בקריית-שמונה נפגע בתחילת המלחמה ובסוף השבוע גם הוא נוכח לדעת כי היה אפשר לעשות דברים אחרת.

 

"עצוב לשמוע שמהדו"ח עולה כי הרמטכ"ל לשעבר זילזל בקטיושות שנורו לעבר ישובנו", אמר אלפסי. "מעניין איך הוא היה מרגיש אם הילדים שלו היו גרים בקריית-שמונה או בנהריה. חשבנו שיש על מי לסמוך ותמכנו במלחמה בלי הבדל של דעה פוליטית, אבל בסוף רימו אותנו.

 

"היום יש שקט בצפון, אבל החטופים לא חזרו ונסראללה בחיים. מי יודע מה יקרה כאן בעוד חצי שנה או שנה. אם לא יחזקו אותנו נפשית וכלכלית, אני בספק אם נראה עורף חזק כאן גם במלחמה הבאה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
"שילמנו מחיר יקר". ברביבאי
צילום: אביהו שפירא
צילום: חגי אהרון
נזקי הקטיושות. עדיין מלקקים את הפצעים
צילום: חגי אהרון
מומלצים