שתף קטע נבחר

"אני רוצה שוקולד!" / טריש דסיין

טריש דסיין, כוהנת הבישול האירית שכבשה את צרפת בסערה, מציעה בספר זה מתכוני שוקולד לכל חפץ. הנה ארבעה מתכונים מתוכו: עוגת שוקולד, טראפלס, בראוניז ובנופי

עוגת השוקולד הנימוחה של נטלי הבראוניז הכי טובים בָּנוֹפִי טראפלס 

לראיון עם המחברת לחצו כאן

 

 

עוגת השוקולד הנימוחה של נטלי
לאור התגובות הנלהבות והרבות שעורר המתכון הזה (כולל תגובותיהם של קונדיטורים מפורסמים), הוא הפך לאחת מה"קלאסיקות" שלי. אל תשכחו לאפות את העוגה יום מראש, או בסוף השבוע בבוקר, אם יש לכם אורחים בערב.

 

ל-6 עד 8 סועדים

5 דקות הכנה

22 דקות אפייה

יש להכין יום מראש, אם אפשר

 

כלים:

1 קערה בינונית

1 קערה גדולה

1 תבנית בעלת דופן גבוהה, בקוטר 20 ס"מ

 

המרכיבים:

200 גרם שוקולד מריר באיכות גבוהה

200 גרם חמאה

5 ביצים

1 כף קמח

250 גרם סוכר

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 190 מעלות צלזיוס.
  2. ממיסים יחד, במיקרוגל או באמבט מרים, את השוקולד ואת החמאה.
  3. מוסיפים את הסוכר ומניחים לצינון לזמן קצר.
  4. מוסיפים את הביצים אחת-אחת.
  5. מערבבים היטב בעזרת כף עץ אחרי כל ביצה שנוספה.
  6. לסיום, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
  7. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במשך 22 דקות. העוגה צריכה להיות רכה מאוד במרכזה. מוציאים מהתנור, משחררים את העוגה במהירות מהתבנית ונותנים לה להצטנן ולנוח.


 

חזור למעלה
הבראוניז הכי טובים

אחת העוגות המוּכרות והאהובות ביותר בארצות הברית. נא לשכוח סופית מהתערובות המוכנות והעֶרכות למיניהן, ולהכין אותה בעצמכם, עם שוקולד אמיתי.

לכתריסר בראוניז

10 דקות הכנה

30 דקות אפייה

 

כלים:

2 קערות

1 תבנית ריבועית או מלבנית

 

המרכיבים:

225 גרם סוכר

120 גרם שוקולד מריר

90 גרם חמאה

2 ביצים טרופות

90 גרם קמח

50 גרם אגוזי לוז או מקדמיה קלויים וקצוצים, או אגוזי פקאן קצוצים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180°c.
  2. משמנים בחמאה תבנית ריבועית באורך כ-20 ס"מ או תבנית מלבנית בעלת תכולה דומה.
  3. ממיסים את החמאה יחד עם השוקולד במיקרוגל או באמבט מרים ומצננים מעט. מוסיפים לתערובת את הביצים הטרופות ולאחר מכן את הסוכר ואת הקמח. מערבבים במהירות אך בעדינות, ולבסוף מוסיפים את האגוזים.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במשך חצי שעה בערך. החלק העליון צריך להיות פריך, והפנים רך.
  5. מצננים מעט לפני שמוציאים מהתבנית. מגישים את העוגה חמימה, עם גלידת וניל או עם קרם פרש.


 

חזור למעלה
בָּנוֹפִי

הבנופי הוא קינוח פופולרי ביותר בקרב האנגלו-סקסים. מה הסיבה להצלחה המסחררת? הטעם המיוחד שיוצר שילוב המרכיבים שלו: בננות וקרמל על בסיס של עוגייה, עם נגיעה של מלח. אני הוספתי רק שוקולד.

 

ל-6 סועדים

שעתיים הכנה לקרמל

20 דקות להכנת כל השאר

שעתיים קירור

 

כלים:

6 פורמות (טבעות אפייה) בקוטר 8 ס"מ

1 סיר קטן

2 קערות

1 מערבל (מיקסר) חשמלי

6 צלחות

 

המרכיבים:

150 גרם עוגיות פריכות מקמח מלא, או ביסקוויטים "פתי בר"

3 בננות

מיץ מלימון אחד

1 קופסה של חלב מרוכז ממותק

50 גרם חמאה מלוחה

200 גרם שוקולד חלב

מעט שמנת מתוקה מוקצפת

לעיטור קורט מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מנקבים את קופסת החלב המרוכז (חור קטן בלבד), מניחים את הקופסה בסיר קטן ובו מים הרותחים קלות. משאירים את הסיר, ובו הקופסה השרויה במים המבעבעים קלות, על אש קטנה למשך שעתיים.
  2. מוציאים את הקופסה מהמים ומניחים לה להצטנן.
  3. שוברים את העוגיות לפירורים. מוסיפים קורט מלח. ממיסים את החמאה. מערבבים את החמאה הנמסה עם פירורי העוגיות ומהדקים את התערובת שהתקבלה לבסיסיהן של 6 פורמות, המונחות על 6 צלחות. מניחים להצטנן.
  4. פורסים את הבננות וטובלים את הפרוסות במיץ לימון, על מנת שלא ישחירו. מניחים את הפרוסות על שכבת העוגיות.
  5. יוצקים כמות שווה מקרמל החלב המרוכז על כל מנה.
  6. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או באמבט מרים. יוצקים את השוקולד הנמס על הקרמל ומניחים לו להצטנן ולהתמצק במקרר במשך שעה עד שעתיים.
  7. לפני ההגשה מקציפים את השמנת המתוקה. משחררים את הפורמות בלחיצה עדינה על השוקולד המוקשה. יוצקים מעט קצפת ומניחים לכל ה"מגדל" להתמוטט בעדינות ובצורה מעוררת תיאבון בכל צלחת.


 

חזור למעלה
טראפלס

ל-30 עד 40 טראפלס

5 דקות הכנה

שעתיים קירור

 

כלים:

1 סיר קטן

1 קערה גדולה

 

המרכיבים:

לגנאש:

450 גרם שוקולד באיכות טובה, במטבעות או מגורר או קצוץ

250 מ"ל שמנת מתוקה

לעיטור:

אבקת קקאו

אגוזים או שקדים קלויים טחונים

שבבי פולי קקאו שוקולד מריר או לבן מגורר

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את השמנת ויוצקים אותה מיד על מטבעות השוקולד או השוקולד הקצוץ. מערבבים בעדינות בכף. מניחים לקירור.
  2. מכדררים בידיים כדורים, ומצפים אותם בשוקולד לבן, בשוקולד מריר, באבקת קקאו, בשבבי פולי הקקאו, באגוזים או בשקדים קלויים וטחונים.


 

  • "אני רוצה שוקולד", מאת טריש דסיין, צילומים: מארי פייר מורל, הוצאת כנרת, 89 שקל

 

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים