שתף קטע נבחר

כמו באמריקה: עוגת גבינה ניו-יורקית

רוני ונציה מגישה מתכון לעוגת גבינה בסגנון ניו-יורקי - גבוהה, עשירה, עם מרקם רך וקרמי, בהירה, קלאסית ונהדרת

עוגת גבינה ניו-יורקית

מתכון באדיבות מיטל נגר, הקונדיטורית של מסעדת ה"קופי בר" בת"א.

 

מכינים את המתכון יום מראש

 

המרכיבים:

לבצק:

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

‭1/4‬ כוס ‭50)‬ גרם) סוכר

1 כוס ‭140)‬ גרם) קמח

‭1/2‬ כפית תמצית וניל טהור

2 חלמונים

למלית (כולם בטמפרטורת החדר):

1/2 1 ק"ג גבינת שמנת ‭30%)‬ שומן)

2 כפיות תמצית וניל טהור

1/2 1 כפיות גרידת לימון

1 כפית גרידת תפוז

‭1/3‬ כוס ‭75)‬ מ"ל) שמנת מתוקה

‭1/3‬ כוס ‭46)‬ גרם) קמח

4 ביצים

3 חלמונים

1 כוס ועוד 1/2 1כפות ‭225)‬ גרם) סוכר

 

הכלים: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת

 

אופן ההכנה:

  1. יממה לפני ההכנה מניחים את הגבינה במסננת צפופה, מניחים במקרר ומנקזים את הגבינה מנוזלים. שימו לב, יש להשתמש רק ב-‭1.225‬ גרם גבינה מנוקזת.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך ‭150)‬ מעלות).
  3. במיכל מעבד מזון שמים את החמאה עם הסוכר והקמח, ומעבדים בלחיצות קצובות עד לקבלת תערובת פירורים גסים. מוסיפים את הווניל והחלמונים ומעבדים בקצרה רק עד לקבלת גוש בצק.
  4. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית בידיים, מחוררים אותו במזלג ואופים 20-25 דקות עד שהבצק מקבל צבע זהוב-בהיר. מצננים בתבנית על רשת.
  5. המלית: מגבירים את טמפרטורת התנור לחום בינוני-גבוה ‭190)‬ מעלות).
  6.  בקערת מיקסר בעזרת הוו השטוח מערבלים את הגבינה עם הווניל והגרידות במהירות נמוכה כ-1-2 דקות, רק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים פנימה את השמנת ומערבלים בקצרה לתערובת אחידה (שימו לב, הקצפת יתר פוגמת במרקם‭.(‬ לבסוף מוסיפים את הקמח בהדרגה.
  7. בקערת מערבל אחרת מקציפים את הביצים והחלמונים עם הסוכר במהירות בינונית-גבוהה 8-10 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מערבבים היטב כ-‭1/3‬ מקציפת הביצים לתערובת הגבינה במרית, ולאחר מכן מקפלים פנימה את הקציפה שנותרה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  8. מעבירים לתבנית עם הבצק ומניחים על תבנית אפייה שטוחה. אופים כ-11 דקות (העוגה תופחת קצת, אינה משחימה ונשארת בהירה‭.(‬ מיד מנמיכים את הטמפרטורה לחום נמוך מאוד ‭100)‬ מעלות, רצוי לפתוח את דלת התנור מעט במשך 30-60 שניות להורדת הטמפרטורה במהירות‭.(‬ אופים עוד כ-40 דקות או יותר, עד שהחלק העליון נראה בהיר ויבש, השוליים יציבים והמרכז רוטט מעט.
  9. מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומשאירים את העוגה בפנים עד לצינון מלא. מעבירים סכין קטנה מסביב לשוליים לשחרור, מכסים ומניחים במקרר ללילה.
  10. מוציאים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההגשה ופורסים בסכין טבולה במים חמים ומנוגבת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כמו בתפוח הגדול. עוגת גבינה ניו-יורקית
צילום: רונן מנגן
מומלצים