שתף קטע נבחר

לביבות ריקוטה פרועות

איטלקיות, פרועות צורה וטעימות שזה לא ייאמן



 

לביבות ריקוטה

המרכיבים (כ-20 לביבות)

1/2 3 כוסות מים

1/2 כפית מלח

1/4כוס (50 גרם) סוכר

1/4 כפית קינמון טחון

1 כף חמאה

1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח

4 ביצים

1/2 1 כפיות סודה לשתייה

1 מכל (250 גרם) גבינת ריקוטה

 

לטיגון

שמן קנולה או שמן זית, לטיגון חצי עמוק

 

להגשה

סוכר או אבקת סוכר, קינמון טחון

 

ההכנה

1. הבצק: שמים בסיר את המים, המלח, הקינמון, הסוכר והחמאה ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה לבינונית, מוסיפים את הקמח ומערבבים במהירות, רצוי בכף עץ, עד שנוצר בצק הנפרד מדפנות הסיר. מסירים מיד מהכיריים ומערבבים פנימה את הביצים, זו אחר זו (וזה דורש עבודת שרירי ידיים רצינית: הבצק, בשלב הזה, עדיין נוקשה, וצריך לערבב אותו בסבלנות ובהתמדה) עד שהן נטמעות לחלוטין בבצק והעיסה אחידה. מוסיפים את הסודה לשתייה ואת הריקוטה ומערבבים היטב בכף עץ (שוב, לאט ובסבלנות, הוא עדיין לא מתמסר במיוחד) לעיסה אחידה.

 

2. הטיגון: מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת וכשהוא חם מאוד מניחים בתוכו, בעזרת שתי כפות, תלוליות מהעיסה, ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה קלה. סופגים את עודפי השמן בנייר סופג.

 

3. ההגשה: מסדרים בכלי הגשה, זורים מלמעלה סוכר או אבקת סוכר ואם רוצים גם קינמון, ומגישים מיד.

  

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חמה ומתוקה. לביבת ריקוטה
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" מבית "לאשה"
צילום: אוהד רומנו
מגזין "שף" מבית "לאשה"
לאשה בפייסבוק
מומלצים