שתף קטע נבחר

ח"כ נפאע נחקר בשנית: "אסע לסוריה שוב ושוב"

כשהוא נתמך בעשרות שייחים דרוזים - שכמה מהם נסעו איתו לסוריה - הגיע חבר הכנסת מבל"ד לחקירה נוספת ביאחב"ל בגין הנסיעה. "רק השב"כ יודע מה רוצים ממני", אמר

"רק ראש השב"כ דיסקין יודע על מה אני נחקר; אני לא יודע. הביקור בסוריה הוא זכות לגיטימית". כך אמר בצהריים (יום ה') ח"כ סעיד נפאע (בל"ד) לפני כניסתו לחקירה במשרדי היחידה הארצית לחקירות בינלאומיות (יאחב"ל) בפתח-תקווה, בגין נסיעתו לסוריה לפני כשלושה חודשים.

 

"הייתי בחקירה ביום ראשון, עניתי על כל השאלות ששאלו אותי והם מילאו 11 עמודים", אמר נפאע. "מבחינתי, חקירתי הסתיימה כבר ביום ראשון. שאלו אותי עם מי נפגשתי, ואם אנשים פנו אלי בסוריה. למה הזמינו אותי היום? את זה צריך לשאול את דיסקין".

 

לדברי נפאע, זכותו לבקר בסוריה כפי שהדבר נעשה בכל המדינות הנאורות ששומרות על זכויותיהם של מיעוט לאומי. "גם פה המדינה חייבת לאפשר לנו להיות בקשר עם בני עמנו. מה שקורה בישראל זה בדיוק ההיפך - הזכות הזאת נרמסת בגלל מדיניות שב"כניקית".

 

חבר הכנסת הבהיר שהוא מודע לכך שהחוק אוסר כניסה למדינות אויב, אך לדבריו, הקשר המשפחתי עולה על המניעים החוקיים. "שר הפנים השתמש באופן שרירותי בחוק הזה, תוך רמיסת זכויותינו. אני לא רוצה להרגיש כמו קורבן, ואני לא קורבן, אבל אני אחראי על מה שעשיתי. כל הביקור שלנו תועד וצולם, והם יכולים לראות שאין שום מגע עם זרים בזמן הביקור".

 

"לא ניתן לרמוס את הזכות שלנו"

למשרדי היאחב"ל, בעוד נפאע נחקר, זרמו עשרות שייחים דרוזים כשהם מניפים דגלים של עדתם. הם הביעו הזדהות עם חבר-הכנסת ועם ניאד מלחם, הפעיל הפוליטי העצור בחשד לביצוע עבירות ביטחוניות. עם השייחים שהגיעו להזדהות נמנים חברים במשלחת הדרוזית שנסעה לסוריה. לדבריהם, כמה מהם הוזמנו אף הם לחקירה ביאחב"ל.


"אם יזמינו אותנו, ניסע שוב". הפגנת השייחים הדרוזים (צילום: עופר עמרם)

  

ראש ועד הקשר בקהילה, עלי מועדי - שאף הוא השתתף במשלחת לסוריה - אמר בהפגנה: "באנו להזדהות עם סעיד ועם ניאד. כל החקירה על הנסיעה לסוריה היא הפרה של החוק הבינלאומי, שמאפשר למיעוטים לבקר את בני עמם.

 

"אנחנו מתנגדים לחקירה הזאת. לא ניתן לרמוס את הזכות שלנו לבקר את בני משפחותינו. כמו שכל אחינו המוסלמים, הנוצרים והבהאים מבקרים במדינות שנקראות מדינות אויב, זכותנו להגיע לסוריה וללבנון".

 

לדברי מועדי, כל החשדות הם "שקר וכזב. לא היו כל מגעים עם אנשים על רקע ביטחוני. הלכנו לבקר בני משפחה ובמקומות הקדושים. זאת היתה המטרה של הביקור - לבקר את אחינו שם. לא מדובר בביקור פוליטי. אנחנו פה להזדהות עם נפאע, שמגן על העדה הדרוזית. לא היה לנו שום קשר עם שום גוף זר בזמן הביקור".

 

המפגינים הבהירו כי אם תהיה להם הזדמנות, יסעו שוב לסוריה. "עוד לא הזמינו אותנו. אם יזמינו, ניסע שוב. אנחנו רוצים לנסוע לשם בכל שנה. אף אחד לא יכול למנוע זאת מאיתנו".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נפאע ודגלי העדה הדרוזית, היום
צילום: עופר עמרם
מומלצים