שתף קטע נבחר

סקירה: Olympus Mju 840 - מצלמה קומפקטית ובעברית

Mju 840 היא אחת המצלמות הסופר-קומפקטיות היותר מוצלחות שבדקנו עד היום. היא קטנה, קלה, זריזה וחזקה, מגיעה לאיכויות תמונה טובות ויש לה גם תפריטים בעברית. והיא אפילו לא יקרה מדי

סדרת מצלמות Mju של אולימפוס (בארה"ב:Stylus) מיישמת את הישגי החברה במזעור טכנולוגיית הצילום שלה, ובשלוש השנים האחרונות היא התפתחה לכמה כיוונים קצת אזוטריים. כיוון אחד הם דגמים "משוריינים" (עמידים למים ולחבטות) כמו 770SW שבדקנו בשנה שעברה. כיוון אחר הודגם ב-Mju 1200, שדחסה לתוך הגוף הזעיר מגוון תכונות מתקדמת, לרבות רזולוציה - מיותרת לגמרי אגב - של 12 מגה-פיקסל.

 

Mju 840 ממשיכה את הכיוון המיינסטרימי יותר, שהחל ב-2005 עם דגם Mju 800 והמשיך אשתקד בדגמים נוספים (Mju 820/830). זוהי מצלמת 8 מגה-פיקסל קטנה וקלה (130 גרם) בעלת גוף מתכת חזק, עתירת תכונות ופשוטה לתפעול, שמצליחה להציע גם איכויות תמונה טובות וגם ביצועים מפתיעים, ובמחיר סביר בהחלט.

 

אחת מהאטרקציות של דור המוצרים הנוכחי היא תפריטי ההפעלה הרב-לשוניים. Mju 840, באופן ספציפי, תומכת ב-38 שפות הפעלה, כולל עברית, ערבית ורוסית.

  

שילוב תכונות מנצח

בעיצוב שלה Mju 840 דומה לכמה דגמים קודמים מהסדרה, אבל היא מציעה לדעתנו את שילוב התכונות המאוזן ביותר עד היום: רזולוציה של 8 מגה-פיקסל, זום אופטי x5, מייצב תמונה אופטי, זיהוי פנים, וצג LCD מצויין בגודל 2.7 אינטש.

 

היא מבוססת על שבב ה-TruePic III שמשמש גם בחלק ממצלמות ה-SLR של אולימפוס, וזה ניכר בביצועים וגם באיכויות התמונה שלה. היא תומכת בטווח רחב של רגישויות לאור (ISO 64-1600), יש לה מערכת יעילה ולא אגרסיבית מדי להסרת רעשים (Noise Reduction), מנגנון מובנה לתיקון אזורים מוצללים (Shadow Adjustment), ופלאש חכם שמתאים את עצמו אוטומטית לתנאי התאורה והמרחק מהאובייקט.

 

השילוב הזה מאפשר לה להשיג תוצאות טובות ברוב מצבי התאורה. מלבד הצילום האוטומטי, ומצב "ידני" גמיש יחסית, היא מציעה 24 תוכניות צילום - כל הסטנדרטיות (נוף, פורטרט, לילה וכו') וכמה מתוחכמות יותר כמו מצב "אור טבעי", פנורמה (עד 10 תמונות), מצבי "צלם ובחר" (ראה בהמשך) ועוד כהנה וכהנה. כמו בכמה דגמים קודמים של החברה, יש גם מצב Guide שמאפשר לבחור בקלות בתוכנית הצילום המתאימה.

 

מהירה, איכותית ונוחה

הצג הגדול של הדגם הזה, שכבר כיכב בדגם Mju 820, מצליח להתמודד היטב עם תאורת יום ישירה ומהווה תחליף מלא לעינית אופטית. ממשק הכפתורים קצת צפוף, אבל בסך-הכל נוח. התפריטים פושטו מאד בהשוואה לדורות קודמים והם נגישים וקלים להתמצאות. ב-Playback ניתן לצפות בתמונות בכל השיטות המוכרות, כולל זום, Thumbnails (4-25 צלמיות), לפי תאריכים, עם או בלי הצגה של מאפייני התמונה שצולמה, היסטוגרמה וכו'.

 

Mju 840 היא מצלמה שקל לשלוט בה ושמגיבה בדייקנות ובמהירות לפעולות הצלם. הזום מהיר ומדוייק ומנגנון הפוקוס עושה עבודה זריזה וטובה ברוב המצבים. ביצועי הצילום יותר מסבירים עבור מצלמה סופר-קומפקטית: 1.6 שניות בין תמונה לתמונה (Shot-to-shot) כ-2 תמונות לשנייה בצילום רצף (Continuous) וכ-3.5 תמונות לשנייה בצילום הרצף המהיר (11 תמונות ב-3 שניות), שמתבצע ברזולוציה של 3 מגה-פיקסל. בצילום רצף עם פלאש היא מגיעה לקצב של תמונה ב-2 שניות.

 

מצבי ה"צלם ובחר" (Shoot & Select) מאפשרים לנצל את הביצועים האלה כדי ללכוד עצמים בתנועה - מצלמים סדרה של עד 10 תמונות ואז בוחרים רק את הטובה ביותר (או זו שבה ה"אובייקט" הופיע).

 

אהבנו את התוצאות שקיבלנו עם Mju 840 גם בצילומי חוץ וגם ברוב צילומי פנים. הפלאש לא מאד חזק
צילום: שוקי גלילי
(הטווח האפקטיבי שלו הוא כ-3.5 מטרים) אבל עושה עבודה מצויינת, מה גם שאם יש לכם יד יציבה תוכלו לקבל הרבה פעמים תוצאות טובות גם בלעדיו. ייצוב התמונה המבוסס על טכנולוגיה שאולימפוס מכנה Dual IS, כולל מייצב אופטי (Sensor-Shift) ודיגיטלי, די מוכיח את עצמו.

 

היכולות של Mju 840 בצילומי סופר-מאקרו פשוט מצויינות. דווקא בצילומי מאקרו רגילים התקשינו בחלק מהמקרים להתמקד באובייקט. גם צילומי הלילה היו מעט מאכזבים.

 

לעומת זאת זמן הסוללה - אחד הנושאים הפחות חזקים בדור הקודם - שופר משמעותית. כולל צילומי הרצף, הצלחנו לצלם 220 תמונות ולהעביר אותן למחשב, בלי לרוקן את הסוללה.  

 

לא מושלמת אבל טובה

זה לא שאין מה לשפר ב-Mju 840. היינו מתחילים בשיפור התיעוד המצורף (ותיקון הטעויות בגירסה המתורגמת שלו) וגם לממשק המגוייר לא תזיק עריכה קלה. גם לא ברור לנו מדוע צריך לחפור בתפריטים כדי להפעיל את מנגנון זיהוי הפנים (הטוב כשלעצמו).

 

מעבר לזה, Mju 840 משתמשת בסוללת ליתיום-יון נטענת, קניינית, ובכרטיס זיכרון מסוג xD, פורמט זעיר אך יקר שאולימפוס דוחפת (יחד עם פוג'י) בהצלחה חלקית. לא הבחירה המועדפת עלינו. היא גם מעט רועשת, למרות שלא במידה שתפריע לכם.

 

בקיצור: אם אתם מוכנים לוותר על הקומפקטיות, יש מצלמות טובות יותר באותה רמת מחיר. מצד שני, אם אתם רוצים את המצלמה שלכם דקיקה וחזקה, Mju 840 היא אחת הטובות בקטגוריה.

  

ציון:

 

מחיר (מומלץ לצרכן): 1500 ש"ח כולל מע"מ

מחיר השוק: החל מ-1250 ש"ח

יבואן/משווק: אלודא

 

בעד: קטנה, קלה, מעוצבת וידידותית. צג 2.7 אינטש מצויין. זום x5. איכויות תמונה מפתיעות בצילומי תקריב וטובות באופן כללי. ביצועים גבוהים בשביל אולטרא-קומפקטית. ממשק רב-לשוני, כולל עברית, ערבית ורוסית.

 

נגד: סוללה וכרטיס קנייניים. קשה למצוא את הגדרת זיהוי הפנים. בחלק ממצבי המאקרו וצילומי לילה קשה לקבל פוקוס.

 

השורה התחתונה: מהטובות בקטגוריה.

 


MJU 840

מפרט טכני
מידות/משקל
  • 96.4x56.5x24 מ"מ 
  • 130 גרם
תכונות עיקריות
  • רזולוציה 8 מגה-פיקסל
  • CCD 1/2.35 אינץ'F3.3-5
  • זום אופטי x3, ISO 64-1600
  • מהירות תריס 1/2000-4 שניות
  • מאקרו החל מ-20 ס"מ
  • סופר-מאקרו החל מ-3 ס"מ
תכונות נוספות
  • צג LCD בגודל 2.7 אינץ' (230K פיקסלים)
  • מייצב תמונה אופטי
  • זיהוי פנים
  • PictBridge, 24 תוכניות צילום (Scenes), 4
  • מצבי פלאש, 7 מצבי איזון-לבן.
  • ממשק רב-לשוני (38 שפות כולל עברית, ערבית ורוסית)
רזולוציה של סטילס 7 רזולוציות VGA-8MP כולל מצב 16:9 ב-2 מגה-פיקסל
רזולוציה של וידאו עד VGA ב-30fps
ממשקים USB2, AV, DC
אספקת חשמל סוללת ליתיום-יון נטענת (מטען מצורף)
אחסון זיכרון מובנה 14.8MB + כרטיסי xD + miniSD באמצעות מתאם (מצורף)

 

סקירות אחרונות

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים