שתף קטע נבחר

חוזרת בתשובה? חלק מסניפי AM:PM נסגרו בשבת

בשבת האחרונה מספר מצומצם מסניפי AM:PM היו סגורים. סגירת חלק מהסניפים יכולה להיחשב בהבעת נכונות מצידו של דודי ויסמן ולמניעת ההכרזה על החרם. תגובת דור אלון, בעלת השליטה ב-AM:PM: "הסניפים נסגרו מטעמים כלכליים"

האם דודי ויסמן מצמץ ראשון מול החרדים? בשבת האחרונה מספר מצומצם מסניפי AM:PM היו סגורים. מדובר, בין היתר, בסניפים תל דן, תל ברוך, דיזינגוף ורחוב שאול המלך. הסניף ברחוב שינקין פינת אחד העם סגור זה כמה שבועות לבקשתו של הרב לאו.

 

מקבוצת דור אלון, בעלת השליטה ב-AM:PM, נמסר בתגובה כי "ברשת יש חמישה סניפים מתוך 15 שאינם פועלים בשבת, שניים מהם הצטרפו בשבת האחרונה מטעמים כלכליים".

 

לדברי גורמים חרדים, היום (א') תתכנס ועדת הרבנים וכל רב יעסוק בגיבוש עמדתו. הרב אהרון יהודה לייב שטיינמן (הגראי"ל), מראשי הזרם הליטאי בבני ברק, שטרם נתן את הכרעתו ביקש לראות הצהרת כוונות מצידו של ויסמן. "הרב שטיינמן נחשב לפרגמט ולמי שמצוי בפרטים הקטנים של אירועים עסקיים ולכן חשיבות החלטתו גדולה", סיפר גורם בשוק. סגירת חלק מהסניפים לדברי אותו מקור יכולה להיחשב בהבעת נכונות מצידו של ויסמן.

 

למרות שרבני העדה הספרדית ובהם הרב עובדיה יוסף עדיין לא חתמו על הכרוז הקורא להחרים את עסקיו של דודי ויסמן, היו מי שהעריכו כי החרם קרוב מתמיד.

 

עדות לכך מצאו הגורמים בעובדה שאנשי בד"צ העדה החרדית וכשרות בעלזא, שהודיעו כי יסירו את הכשרות שלהם מהמותג הפרטי וממחלקת הירקות והפירות של שפע שוק אם אכן יוסר חרם, כבר מנהלים משא ומתן עם שופרסל להעביר את הכשרות אליהם. שופרסל מפעילה כיום את רשת זול פה ושותפה ברשת החרדית אלף. בשתי הרשתות אין את כשרות בד"צ העדה החרדית שהיא הכשרות המחמירה והפופולרית ביותר. "אם הם כבר מכינים את הקרקע ליום שאחרי סימן שהם מאמינים כי אכן יהיה חרם".

 

לצד אלו שמאמינים כי אכן יוכרז החרם, יש הטוענים כי כיוון שחלק מהרבנים לא מצטרפים, החרם יידחה עד לאחר הפסח. "השאלה על הפרק היא מה יקרה. מצד אחד הנזק כביכול נעשה. הדבר היחיד שיכול לתקן את זה הוא שיבואו ויגידו לכו תקנו - מה שכנראה לא יקרה", אמר גורם בשוק. בכל מקרה, הבשורות המשמחות בעיניו לדודי ויסמן הן שכל עוד לא יוכרז חרם, סניפי אלף וסניפים נוספים לא יעמדו בעומס הקונים ויהיו מי שיילכו גם לשפע שוק.

  

 


שפע שוק. מיעוט קונים

 

המאבק החל לפני חודש

מאבק החרדים נגד עסקיו של דודי וייסמן החל לפני כחודש, לאחר שהוא סירב להפסיק את פעילות רשת AM:PM בשבת. התגובה החרדית לכך הגיעה מהר כאשר ועדת הרבנים למען קדושת השבת פירסמה קריאה לחרם על כל עסקי הקבוצה - דור-אלון, הריבוע הכחול (המפעילה את רשת השיווק מגה) ושפע שוק, הפונה למגזר החרדי. החרם על שפע שוק הצליח, עד כה והרשת איבדה קונים רבים. 

  

עיקר זעמם של החרדים נסוב סביב פתיחת אחד מסניפי רשת AM:PM בשבת, מול ישיבת בעלז ברחוב שינקין פינת אחד העם בתל אביב. לפני כחודש, בעקבות תלונות שנשמעו מצד הקהילה החרדית במקום, הזמין רבה הראשי של תל אביב, הרב ישראל מאיר לאו, את ויסמן לשיחה אישית וביקש ממנו לפעול לסגירת חנויות הרשת בשבת.

  

אלא שוייסמן סירב, ובשיחה ציין כי אחד מצעדיו הראשונים כבעלי החברה היתה להפסיק את מכירת הבשר הלא כשר בחנויות ואת ההתקשרות העסקית עם "מעדני מזרע", ש-AM:PM היתה מהקנייניות הגדולות שלה. בעקבות השיחה שלא עלתה יפה החל החרם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עומר הכהן
AM:PM. ניצני התקפלות
צילום: עומר הכהן
דודי ויסמן. מצמץ?
מומלצים