שתף קטע נבחר

אוקראינה: נמנע מספינות רוסיות לשוב לבסיסן

אחרי שרוסיה הציבה ספינות קרב מול חופי גאורגיה, הודיע משרד החוץ בקייב כי ארצו "שומרת לעצמה את הזכות" למנוע מהספינות הרוסיות לשוב לבסיסן, השוכן בשטח אוקראינה, כל עוד שהעימות הצבאי לא מסתיים

בשעה שהלחימה בין רוסיה וגאורגיה נמשכת זה היום השלישי, מקבלת טביליסי חיזוק מבת בריתה, אוקראינה. היום (א') הודיע משרד החוץ האוקראיני בקייב כי ארצו שומרת לעצמה את הזכות למנוע מספינות קרב רוסיות שהוצבו לחופי גאורגיה לשוב לבסיס חיל הים סווסטופול, שאותו חוכרת מוסקבה מאוקראינה.

 

לחימה בקווקז - דיווחים אחרונים:

 

"אוקראינה שומרת לעצמה את הזכות למנוע מספינות קרב וכלי שיט רוסים אחרים שעשוים ליטול חלק בעימות עם גאורגיה - את האפשרות לשוב לשטח אוקראינה כל עוד המשבר הנוכחי לא ייפתר", נכתב בהודעה שפרסם משרד החוץ במדינה.

 

מוקדם יותר היום הודיעה מוסקבה כי ספינות קרב הגיעו לחופי גאורגיה שעל הים השחור. כלי השיט של הצי הרוסי המוצבים בגזרת הים השחור עושים שימוש בבסיס סווסטופול האוקראיני, שאותו חוכרת רוסיה מאוקראינה על פי הסכם שצפוי לפוג ב-2017.

 

"הצד האוקראיני מזהיר את הצד הרוסי מפני האפשרות שספינות קרב בים השחור יטלו חלק במשבר בדרום אוסטיה", נכתב בהודעת המשרד, שהופיעה באתר משרד החוץ בקייב.

 

סווסטופול היא נושא רגיש במיוחד עבור רוסיה ואוקראינה, מאחר שהעיר היתה בשליטת ברית המועצות עד 1954. לפני כחודשיים, הודיעה אוקראינה כי בכוונתה לשקול מחדש את נוכחות הצי הרוסי בנמל.

 

מלבד סוגיית הנמל הרגיש, שוררת מתיחות בין מוסקבה לקייב על רקע נטייתו הפרו-מערבית של הנשיא האוקראיני ויקטור יושנקו, המבקש לצרף את ארצו לנאט"ו. כשם שרוסיה זועמת על שאיפותיה של גאורגיה להצטרף לנאט"ו - גם השאיפות האוקראיניות הדומות מרתיחות אותה.

 

לצד העוינות הרוסית את השאיפות המערביות של קייב, האשימה מוסקבה את שכנתה ממערב - בת ברית קרובה של טביליסי - כי סייעה לצבא גאורגיה להתחמש ועודדה את המדינה לתקוף את דרום אוסטיה.

 

כמה סוכנויות ידיעות רוסיות דיווחו כי הספינות הרוסיות שוגרו לים השחור כדי למנוע מנשק ואמצעים צבאיים אחרים להגיע לידי גאורגיה. סוכנויות ידיעות אחרות ציינו כי הספינות שוגרו לאזור כדי לסייע ב"משימה הומניטרית" אפשרית כלשהי. עם זאת, ראש המועצה לביטחון לאומי של גאורגיה, אלכסנדר לומאיה, אמר כי ספינות הצי הרוסי חסמו בפועל את הגישה לעיר הנמל הגאורגית פוטי, ומונעות יציאת משלוחי דלק ותבואות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשיא אוקראינה, ויקטור יושנקו
צילום: רויטרס
מומלצים