שתף קטע נבחר

אחמדי-נג'אד: ישראל קמה כדי להרוג ילדים ונשים

נשיא איראן כינס מסיבת עיתונאים במטה האו"ם כדי להמשיך במתקפתו נגד ישראל. אחמדי-נג'אד נשאל על ידי עיתונאי ישראלי מה ההבדל בין יהודים לציונים, והשיב: "ההבדל הוא פוליטי"

אחרי שנשא נאום מלא איבה לישראל ולארצות הברית בפני האסיפה הכללית של האו"ם, קיים הלילה (יום ד') נשיא איראן מחמוד אחמדי-נג'אד מסיבת עיתונאים באו"ם, שבה חזר על הסוגיות העיקריות שעלו בנאומו. הוא הבהיר כי סוגיית הגרעין האיראנית היא עניין פתור, וטען כי עידן הפצצה הגרעינית הסתיים.

 

עצרת האו"ם ה-63

 

"הפילוסופיה מאחורי המשטר הציוני היא איומים תוקפנות וכיבוש", התייחס הנשיא האיראני לישראל. "המשטר הוקם כדי להטיל אימה, להרוג ילדים ונשים, למנוע מאנשים תרופות ואוכל ולהטיל מצור. האיומים אינם חדשים, אבל הציונים ותומכיהם יודעים שהם קטנים מדי וחלשים מדי מכדי לפגוע באיראן".

 

באותה נשימה הוסיף אחמד-נג'אד: "האומה האיראנית היא שוחרת שלום ומעדיפה שלום ודיאלוג. אך אם יש יד שמאיימת עלינו, נקצוץ אותה. אני חושב שהשפה הזאת נועדה לכסות על הכישלונות והפשעים, ועל המעשים העצובים שמתבצעים בשטחים הכבושים. היום המשטר הציוני הגיע לסוף דרכו. כדי לכסות על החולשות שלהם, הם אומרים את הדברים האלה, אך יודעים שהם קטנים מכדי לפגוע באיראן ובגבולותיה. איראן היא מדינה גדולה מאוד וחזקה מאוד".

 

ההאשמות של הנשיא האיראני כלפי ישראל לא הוגבלו למזרח התיכון בלבד, אלא הוא טען כי האשמה למלחמה בגאורגיה מונחת אף היא על כתפי ישראל. "המלחמה בגאורגיה פרצה משתי סיבות: התערבות של זרים... כלומר, המדינות החברות בנאט"ו והמשטר הציוני עשו פרובוקציות. הממשלה הגאורגית יכלה להתמודד עם המצב טוב יותר ולמנוע קטסטרופה, אך היא לא התמודדה טוב עם המשבר. אם כוחות זרים לא היו מתערבים, אז מדינות האזור היו יכולות לפתור את הבעיות בכוחות עצמן", טען.

 

"שאלת הגרעין היא פוליטית ולא חוקית"

אחמדי-נג'אד שב והביע רצון ביחסים טובים יותר עם ארצות הברית, בתנאי שזו תשנה את התנהגותה. הוא גם חזר על הצעתו לשני המועמדים לנשיאות – ברק אובאמה וג'ון מקיין – לערוך איתו דיון פתוח באו"ם, שאותה כמובן הם לא

קיבלו. כן הוא חזר על הצעתו לפתרון הבעיה הפלסטינית באמצעות משאל עם שיוגש לפלסטינים, שאותו הוא מתכוון להגיש למזכ"ל האו"ם. בנוסף הוא התייחס לתוכנית הגרעין השנויה במחלוקת של ארצו והבהיר שוב שאין כל כוונה להפסיקה.

 

"שאלת הגרעין האיראני היא שאלה פוליטית ולא חוקית", הדגיש אחמדי-נג'אד. "סוכנות הגרעין של האו"ם קבעה ב-12 דו"חות שהפעילות של איראן היא שוחרת שלום, והשבנו לכל שאלותיה. עד היום שיתפנו פעולה עם הסוכנות יותר מאשר כל מדינה אחרת. שוב ושוב מבקשים מאיתנו להבהיר את כוונותינו, אבל אנחנו כבר הבהרנו. עתה רוצים שנוכיח להם שהתוכנית הגרעינית הצבאית שאין לנו קיימת, להוכיח משהו שלא קיים. זה בלתי אפשרי", הוסיף.

 

אחמדי-נג'אד אמר כי סבא"א צריכה להתחיל לחקור מדינות מערביות - ולא איראן. "זה מאוד מצחיק שמדינות שיש להן ארסנל גרעיני אדיר, שעשו שימוש בנשק כזה, שמפתחות נשק חדש ואשר מאיימות על מדינות אחרות בשימוש בנשק - אינן נתפסות כאיום על העולם. אבל איראן דווקא כן, רק בהתבסס על הרעיון שיום אחד איראן תהווה סכנה.

 

אחמדי-נג'אד סירב לענות לישראלים

"לכך התכוונתי בנאומי כשאמרתי שהעידן הזה הסתיים. אנחנו חושבים שמי שרוצה נשק גרעיני הוא נחות פוליטית, כי העידן הגרעיני הסתיים", הסביר אחמדי-נג'אד. "אם נשק גרעיני היה פתרון הוא היה פותר את בעיית המשטר הציוני. עידן הפצצה הגרעינית הסתיים ומי שינסה להשיג אותה יפסיד. איראן היא המדינה הכי שוחרת שלום במזרח התיכון. יש לנו היסטוריה בת 7,000 שנה שבהן איראן מעולם לא תקפה אומה אחרת", אמר.

 

במסיבת העיתונאים, שארכה יותר משעה, סירב מזכירו של אחמדי-נג'אד לקבל שאלות מעיתונאים ישראלים. עם זאת, לאחר שהסתיים האירוע, ירד אחמדי-נג'אד מהבמה ותוך שניות הוקף בעיתונאים, בהם גם הישראלים. בני אבני, כתב "קול ישראל", שאל אותו אם יש בעיניו הבדל בין יהודים לציונים, והנשיא האיראני השיב כי יש הבדל, "פוליטי". כמו העיתונאים הישראלים, גם עיתונאים זרים רבים עטו על הנשיא האיראני, אך שומרי ראשו מיהרו לסלקו מן האולם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דנה צימרמן
אחמדי-נג'אד באו"ם
צילום: דנה צימרמן
מומלצים