שתף קטע נבחר

רכה ונימוחה: עוגת יוגורט עם סירופ הדרים

עוגה ביתית, קלה ופשוטה, עם יוגורט, גבינה וסירופ הדרים שנוצק עליה בסיום, כשהיא יוצאת חמה מהתנור. התוצאה המתקבלת עסיסית, רכה ונימוחה

עוגת יוגורט וגבינה עם סירופ הדרים

מתכון של השף ברק חורש, באדיבות "טרה"

 

המרכיבים (ל-2 תבניות "אינגליש קייק"):

3 כוסות קמח תופח

1 כף קורנפלור

100 גרם גבינה לאפייה

2 גביעי יוגורט

3 ביצים

כוס וחצי אבקת סוכר

100 גרם חמאה מומסת (80 גרם לעוגה, 20 גרם לשימון התבניות)

2 כפות קליפת תפוז מגוררת

לסירופ:

1/2 כוס מיץ הדרים (תפוז/לימון/פומלית)

1/4 כוס סוכר

1 כוס מים


(צילום: אבי כהן)

 

אופן ההכנה:

  1. הסירופ: מבשלים את כל מרכיבי הסירופ תוך בחישה תמידית עד שהסוכר נמס. מצננים.
  2. העוגה: מניחים בקערה את הביצים, היוגורט, הגבינה, אבקת הסוכר וקליפת התפוז ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים 80 גרם חמאה ואת הקורנפלור ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים עד קבלת מסה קצת נוזלית ואחידה.
  5. משמנים תבניות בחמאה המומסת שנותרה ומחממים את התנור ל-180 מעלות.
  6. יוצקים את המסה לתבניות (כחצי עד שליש מגובה התבנית) ומכניסים לתנור למשך כ-50 דקות. העוגות מוכנות כשקיסם המוחדר למרכזן יוצא נקי ויבש.
  7. מוציאים את העוגות מהתנור ויוצקים עליהן את הסירופ הקר, כשהן עדיין חמות. מצננים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים