שתף קטע נבחר

יום המסחר בבורסות העולמיות הסתיים במפולת

שוק ההון העולמי עבר היום את אחד הימים הרעים בתולדותיו: הבורסות ברוסיה ירדו ביותר מ-19%, הבורסה בצרפת צנחה ב-9%, בגרמניה ב-7% ובבריטניה ב-7.85%

המשבר נמשך: המסחר בשוקי ההון בעולם הסתיים היום במפולת - למרות תוכנית החילוץ שאושרה ביום שישי בקונגרס. במהלך היום נרשמו ירידות שערים חדות כמעט בכל הבורסות החשובות בעולם, ובאחדות מהן נרשמו כמה מהירידות החדות בתולדותיהן.

 

ישראל: יום הפכפך הסתיים בירידות חדות

ארצות הברית: יום שני של מפולת

מה אומרים מנהלי ההשקעות?

ומה אומר האפיפיור?

 

הירידות החדות ביותר נרשמו ברוסיה: מדדי RTS ו-MICEX צנחו ביותר מ-19%. שוק ההון הרוסי עלה בשנים האחרונות בתלילות עקב העלייה במחירי הנפט והגז הטבעי, אך בשבועות האחרונים הוא צונח עקב ירידת מחירי הנפט והגז בשל החרפת המיתון העולמי ועקב המלחמה בגיאורגיה.

 

 

 

"העסקים באירופה במצב אומלל"

גם בורסות אירופה נפלו היום, עקב דאגה לבריאות השווקים הפיננסיים, לאחר שבמהלך סוף השבוע נקלעו אחדים מהבנקים הגדולים באירופה לקשיים. מדד הדאקס הגרמני צנח ב-7%; מדד הקאק הצרפתי ירד ב-9%; מדד הפוטסי הבריטי איבד 7.85%; הבורסה במדריד ירדה ב-6%, הבורסה השוודית ירדה ב-7%, המדדים באיטליה ירדו ב-8.2% והבורסה בשווייץ איבדה 6%.

 

"העסקים במצב אומלל", אומר הנק פוטס, אסטרטג בבנק ברקליס בשטוקהולם, שבדיה, "ולכך יש להוסיף את מה שקרה לבנקים בסוף השבוע. תוכנית החילוץ האמריקנית מהווה חדשות טובות, אבל יש חוסר ודאות לגבי המחיר שלה, ובמציאות ייקח זמן לרות את תוצאותיה".  

 

"מה שאנו עדים לו בבורסות אירופה, זה בעצם מה שראינו בוול סטריט ערב האישור של תוכנית החילוץ. שבוע שעבר היה אחד הקשים שוול סטריט חוותה בשנים האחרונות. אירופה עוברת תהליך דומה. קיימת בעייתיות בתאגידים פיננסיים באירופה וכעת עיני המשקיעים באירופה נשואות לעבר ממשלות אירופה שתצאנה אף הן עם תוכניות הצלה במתכונת ארה"ב", אמר הבוקר ל-ynet תמיר פורת, מנכ"ל כלל פיננסים ניהול תיקי השקעות.

 

יצויין שממשלות בריטניה, גרמניה, צרפת ורוסיה לא הסכימו לסייע לממשל האמריקני בתוכנית החילוץ לשוק ההון, ולכן אין פלא שאישורה לא עודד את המשקיעים בבורסות האירופיות.

 

ירידות חדות גם באסיה

 

המצב בדרום-מזרח אסיה לא היה הבוקר טוב יותר: מדד הניקיי היפאני נפל ב-4.2% והגיע לשפל שלא היה כמוהו מזה ארבע שנים. מדד ההאנג-סאנג בהונג קונג ירד ב-5%. בורסת סין נפלה ב-5.2% והמדד המוביל בבורסת אוסטרליה השיל 1.4%. מדד הסטרייט טאימס בסינגפור ירד ב-5.6%. הבורסה ההודית ירדה ב-3.2% והבורסה בדרום קוריאה ירדה ב-4.3%. הבורסה בטאיוואן ירדה ב-4.1%. ואילו הבורסה באינדונזיה צנחה ב-10%.  

 

דווקא אישור תוכנית החילוץ לבנק היפו הגרמני, ורכישת פורטיס בנק על ידי BNP Paribas שולחים את מניות הבנקים הנסחרים בבורסות אוסטרליה ויפן לירידות שערים קיצוניות.

 

בהכנת הכתבה השתתפו ענת ציפקין, "כלכליסט" וגיל קול


פורסם לראשונה 06/10/2008 08:32

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה בהונג קונג: ירידות חדות בכל העולם
צילום: רויטרס
מומלצים