שתף קטע נבחר
צילום: AP

הערכות: 80% מהעובדים בדרום הגיעו לעבודה

לפי נתוני התאחדות התעשיינים, הגיעו לעבודה כ-65% מהעובדים בשדרות וכ-80% מהעובדים באשקלון ובבאר-שבע. יו"ר חדר המצב של התאחדות התעשיינים: "אף מפעל לא דיווח על ביטול עסקת ייצוא. אנחנו נותנים רוח גבית לצה"ל"

כ-80% מעובדי התעשייה בשטח שבין באר-שבע לאשקלון הגיעו היום לעבודה. כך עולה מנתוני התאחדות התעשיינים. לפי נתוני ההתאחדות, כמעט כל המפעלים נפתחו היום, גם במקומות כמו באר שבע שבהם המפעלים אינם ממוגנים.

 

 

לפי נתוני התעשיינים, הגיעו היום לעבודה כ-3,500 עובדים בשדרות, שהם כ-65% מכוח העבודה בעיר. עוד עולה מהנתונים כי באשקלון הגיעו לעבודה כ-5,000 איש, שהם כ-80% מהעובדים בעיר, ובבאר שבע הגיעו כ-10,000 עובדים, שהם כ-80% מהעובדים. בנתיבות ובקריית גת הגיעו כמעט כל העובדים. להתאחדות אין נתונים על המצב באשדוד.

 

"מרבית העובדים שלא הגיעו לעבודה הם הורים לילדים שנשארו אתם בבית בגלל שהגנים ובית הספר סגורים", אומר ל-ynet יו"ר חדר המצב המיוחד שפתחה התאחדות התעשיינים בדרום, ארנון קשנסקי, "יש גם מקרים מיוחדים של עובדים שחוששים. יש כמה מפעלים שסגורים בכל שנה ב-31 בדצמבר, בגלל שחלק גדול מהעובדים במפעלים הם עולים מחבר העמים שחוגגים את הנובי-גוד . כמעט אין מפעלים שלא נפתחו בגלל המצב".

 

"כמובן שהמצב משפיע מאוד על מצב הרוח. בימים הראשונים של המבצע הייתה איזושהי אופוריה, בגלל התוצאות, אבל היא דועכת ככל שעובר הזמן. אנחנו יורדים כל הזמן למקלטים, וזה מפריע לשגרת העבודה ויוצר חרדה ודכדוך. עם זאת, אני חושב שהעובדה ששגרת החיים נמשכת היא חלק מהעוצמה שלנו. היום לכל מפעל בדרום יש תחליף במרכז או בצפון, אפילו למפעלים חיוניים, אבל המשך הפעילות שלנו היא רוח גבית לצה"ל".

 

אין הודעות על ביטול עסקאות ייצוא

"לשמחתי, עד כה לא קיבלנו אף הודעה אחת על ביטול הודעות ייצוא", אומר קשנסקי "אחת הסיבות לכך היא שבחו"ל לא יודעים בדיוק מה המצב כאן ולא שומעים הרבה על הפגיעות בישראל. למזלנו, הם גם לא מכירים כל כך את הגאוגרפיה. יש מפעלים שמייצאים שהלקוחות שלהם בחו"ל לא יודעים שהמפעל קרוב לגדר". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שדרות: הולכים לעבודה
צילום: רויטרס
מומלצים