שתף קטע נבחר

צילום: AFP

מסתמן: הקבינט יצביע בעד הפסקת אש בעזה

שלושה שבועות לאחר שהחל מבצע "עופרת יצוקה" בעזה, מתכנס הערב הקבינט לביטחון לאומי כדי לדון במתווה הפסקת האש ברצועה. מבדיקת ynet עולה כי רוב השרים תומכים במהלך, למרות השגות חלק מהשרים הנוגעות לסוגיית גלעד שליט

רוב השרים החברים בקבינט לביטחון לאומי תומכים בהכרזה על הפסקת אש חד-צדדית - כך עולה הערב (שבת) מבדיקת ynet. הקבינט התכנס לדון במתווה הפסקת האש ולפי דיווחים במצרים, ראש הממשלה, אהוד אולמרט, הודיע לנשיא מובארק כי ישראל צפויה להפסיק את האש. מחר צפויים להגיע מנהיגים מאירופה לישראל, בדרכם לוועידה בשארם א-שייח שבמצרים.

 

היום ה-21 ללחימה, עדכונים אחרונים:

 

למרות ההצבעה הצפויה, לחלק מהשרים יש השגות שחלקן נוגעות לחשש כי חמאס ימשיך לירות לעבר ישראל וחלקן נוגעות לשילוב גלעד שליט בהחלטה על הפסקת אש. 12 שרי הקבינט הגיעו למשרד ראש הממשלה בקריה שבתל-אביב,

 שם הם נועדים עם ראשי מערכת הביטחון ובהם הרמטכ"ל, רב-אלוף גבי אשכנזי, ראש אמ"ן האלוף עמוס ידלין, רא השב"כ יובל דיסקין, ראש המוסד מאיר דגן ואחרים.

 

מטרת הדיון: לקבל החלטה האם צה"ל יפסיק את האש באופן חד-צדדי, על רקע ההבנות שהתקבלו עם מצרים בעקבות הפגישות שקיימו עם שר המודיעין המצרי, עומר סולימאן, היועץ המדיני של אולמרט, שלום תורג'מן, וראש האגף מדיני-בטחוני במשרד הביטחון, עמוס גלעד.


ישיבת הקבינט, הערב (צילום: אבי אוחיון, לע"מ)

 

אולמרט מוביל את המתווה הקורא לבחון את הפסקת האש החד-צדדית על-ידי ישראל. אולמרט סבור כי בנסיבות שנוצרו ישראל עומדת בשתי מטרותיה, כפי שהגדירה אותן בתחילת המבצע: הראשונה הפסקת הטרור מעזה והשנייה מניעת התחמשות חמאס מחדש על-ידי איראן וגורמים תומכי טרור אחרים.

 

בעמדתו תומכים גם שני עמיתיו למטבחון, שרת החוץ ציפי לבני ושר הביטחון, אהוד ברק. שרת החוץ לבני סבורה כי אין מניעה להפסיק את האש מכיוון שמדובר בסיבוב אחד בלבד מתוך סיבובי מלחמה נוספים הצפויים מול הטרור והאיסלאם הקיצוני.

 

הלחץ הבינלאומי, החשש מהסתבכות

לבני, שדחפה את ההסדרה הבינלאומית עם ארה"ב ומדינות נוספות באירופה למניעת ההברחות אל החמאס בעודן רחוקות ממצרים ומרצועת עזה, סבורה כי הפסקת האש לא תזיק לישראל. אתמול אמרה לבני ל-ynet כי "אם יתחדש הירי ישראל תגיב וחזק". סימן נוסף להצבעה המסתמנת הוא הגעתם מחר לישראל של מנהיגי צרפת, ספרד, איטליה, בריטניה, צ'כיה וגרמניה לישראל. חלקם כבר הודיעו לראש הממשלה, כי הם מעוניינים לסייע במניעת הברחות לעזה.

 

שר הביטחון, אהוד ברק, סבור כי הגיעה העת למצוא מוצא מדיני שיביא לידי ביטוי את ההישגים הצבאיים שהשיג צה"ל בניהולו במערכה בעזה. ברק חושש מהסתבכות צבאית של ישראל לתקופה ארוכה בעזה ללא שתושגנה תוצאות מדיניות טובות יותר מאשר ישיג המהלך המדיני הננקט עתה.

 

רוב שרי הקבינט מהעבודה ומקדימה תומכים בעמדת זו.

 אמנם הם מבקשים לשאול שאלות ולקבל תשובות באשר להבנות עם מצרים ובאשר להסכם המעטפת שנחתם אמש בוושינגטון, אך לדעתם עקב הלחץ הבינלאומי והחשש מההסתבכות בעזה יש להכריע בעד הפסקת אש חד-צדדית על-ידי ישראל.

 

הדיון בקבינט עתיד להימשך כשעתיים וחצי. בשעה 22:00 יצא ראש הממשלה אל העיתונאים הממתינים עתה בקריית הממשלה וימסור את החלטת ישראל בנושא. במקביל, מתנהלת מול לשכת ראש הממשלה מחוץ לקריה, הפגנה בת כמה מאות משתתפים המצוידים בתופים ומשרוקיות הקוראים לשחרורו של גלעד שליט לפני סיום הפעולה בעזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כינוס הקבינט בקריה
צילום: אבי אוחיון לע"מ
ילד על רקע ההריסות בעזה
צילום: AP
רקטה שנורתה לישראל
צילום: זאב טרכטמן
מומלצים