שתף קטע נבחר

סוגה בשושנים: עוגת שמרים במילוי גבינה וריבה

לא הרבה דברים משתווים לטעם ולריח של עוגת שמרים טרייה, אבל רוב האנשים חוששים לאפות עם שמרים בבית. הנה מתכון פשוט לעוגת שושנים במילוי ריבה וגבינה. מתכון להנאה מובטחת

עוגת שושנים במילוי גבינה וריבה

מתכון באדיבות ברק חי חורש, "טרה"

 

אם רוצים, ניתן להוסיף שבבי שקדים לתערובת הגבינה. אופציה נוספת לגיוון היא להרטיב את העוגה, לאחר האפייה, עם מעט רוזטה (משקה שקדים).

 

המרכיבים:

לבצק:

50 גרם שמרים טריים מפוררים

2 וחצי כפות סוכר

1/4 כוס מים (מהברז)

1 כוס חלב

6 כוסות קמח (מנופה)

200 גרם חמאה

3 ביצים + 1 חלמון

קורט מלח

למילוי:

100 גרם ריבת תות

2 חבילות גבינה לבנה לאפייה

1 כוס סוכר

1 ביצה

2 כפיות תמצית ווניל

לציפוי:

1 חלמון ביצה

3 כפות מים

 

כלים: תבנית בבקה (קוגלהוף), או סיר פלא


(צילום: שי אפגין)

 

אופן ההכנה:

  1. המילוי: מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים, פרט לריבה.
  2. הבצק: מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את השמרים, הסוכר, הקמח והמלח, ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים לקערת המיקסר את המים, החלב, החמאה, הביצים והחלמון, ולשים כשתי דקות.
  4. נותנים לבצק לנוח בקערה כ-10 דקות, ולשים שנית שתי דקות נוספות.
  5. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים, ומרדדים כל עלה לעובי של כ-1 ס"מ.
  6. מורחים כל עלה בריבה, ומעליה מורחים את תערובת הגבינה. מגלגלים כל עלה לצורת גליל.
  7. חותכים כל גליל ל-6 חתיכות, כך שנוצרות גלילות שושנים.
  8. מתחילים לסדר את הגלילות (הצד החתוך כלפי מעלה), בתבנית בבקה משומנת ומקומחת, וכשהתבנית מתמלאת בשושנים, מניחים מעליהן שושנים נוספות שיוצרות קומה נוספת.
  9. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
  10. הציפוי: מערבבים את חלמון הביצה עם המים ומברישים את עוגת השושנים.
  11. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ואופים כ-40 דקות.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים