שתף קטע נבחר

מהיר ואדמוני: מתכוני עגבניות משומרות

שימורי עגבניות הן בסיס מצוין לאינספור מנות, אבל גם פתרון מושלם לארוחה משביעה ומהנה, במהירות רבה. הנה שלושה מתכונים זריזים לשקשוקה, מרק ורוטב עגבניות לפסטה

עגבניות משומרות הן לא מסוג המאכלים שאפשר לצאת איתן לטיול ולאכול ישירות מהקופסה עם כף. מצד שני, הן מהוות פריט חובה אמיתי בכל מטבח, בהיותן קיצור דרך גאוני להכנת כל כך הרבה מאכלים הדורשים עגבניות קלופות וחתוכות: רטבים לפסטה, תבשילי בשר, מרקים, מאפים, וכמובן שקשוקה - אחת ממנות הדגל במטבח הביתי הישראלי.

 

למי שבכל זאת רוצה להכין ארוחת בזק בעזרת עגבניות משומרות, הנה שלושה מתכונים נהדרים שלא ידרשו מכם עבודה כמעט.

 

מתכוני שימורים נוספים:

שעועית במיץ עגבניות

גרגרי תירס

חומוס

טונה

 

רוטב עגבניות מהיר לפסטה

המרכיבים:

1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

שמן זית

3 שיני שום פרוסות דק

פתיתי צ'ילי

מלח

פלפל שחור

חופן עלי בזיליקום קצוצים

50 גרם מוצרלה, או פרזמן (לא הכרחי)


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים קלות את פרוסות השום והצ'ילי, רק עד שהשום מתחיל להזהיב מעט.
  2. מוסיפים את העגבניות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  3. מכסים את המחבת ומחלישים את הלהבה. מבשלים כ-15 דקות, תוך כדי ערבוב לסירוגין.
  4. מוסיפים את הבזיליקום והגבינה, מערבבים, מבשלים 2 דקות נוספות, ומגישים על פסטה מכל סוג.

 

מרק עגבניות

המרכיבים:

1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

2 בצלים בינוניים קצוצים

2 שיני שום כתושות

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

4 כפות חמאה (50 גרם)

חופן עלי בזיליקום קצוצים

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 מיכל שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את החמאה בסיר ומטגנים את הבצל, עד שהוא מזהיב קלות.
  2. מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים 7 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה.
  4. מחלישים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות.
  5. טוחנים בעזרת מעבד ידני, או מעבירים לבלנדר, מוסיפים את השמנת, מערבבים ומגישים.

 

שקשוקה

המרכיבים:

2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות

1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

4 שיני שום כתושות

4-5 ביצים

צ'ילי גרוס

פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור

חופן פטרוזילה קצוצה


(צילום: מאיר פרטוש)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפלפלים והשום, עד שהפלפלים מתחילים להתרכך.
  2. מוסיפים את העגבניות, הצ'ילי, הפפריקה, הפלפל והמלח. מביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב.
  3. מכסים את המחבת ומחלישים את הלהבה. מבשלים עד שהעגבניות מתרככות, ומערבבים מדי פעם.
  4. מוסיפים את הביצים, אחת אחר השניה, כך שיתפזרו על פני כל המחבת.
  5. מכסים את המחבת ומבשלים כ-7 דקות, עד שהביצים מתקשות, אך לא מדי.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אפשר גם שימורים. עגבניות
צילום: מריאן הול
מומלצים