שתף קטע נבחר

ירידה של 13.5% בביקוש לעובדים בינואר

זאת, במספרים מוחלטים, בהשוואה לדצמבר אשתקד, לפי פרסומי שירות התעסוקה. עם זאת, חישוב לפי ימי עבודה מצביע על ירידה של כ-5.5%. לא רק המיתון אשם; מהלשכה נמסר כי חלק מהירידה מוסבר על ידי הלחימה בדרום

המיתון ממשיך לגבות מחיר מהעובדים במשק - ועתה יש תג מחיר גם ללחימה בדרום. בלשכות התעסוקה נרשמו בינואר 20.1 אלף דרישות לעובדים, בהשוואה לדצמבר 2008, אז נרשמו דרישות ל-23.3 אלף עובדים, עולה כי חלה ירידה בשיעור של 13.5%. בחישוב לפי מספר ימי העבודה בכל חודש מצטמצם שיעור הירידה לכדי 5.5%.

 

בהשוואה לנתוני ינואר 2008, אז נרשמו 22.9 אלף דרישות לעובדים, מדובר בירידה בשיעור של 12.0%. יחד עם זאת, בשקלול ימי העבודה בכל חודש, מדובר על ירידה של כ-4%.

 

בשירות התעסוקה מציינים שלא מדובר בהשפעה של המיתון במשק בלבד, שכן ללחימה בדרום הייתה השפעה ניכרת על הנתונים. לשכות התעסוקה במחוז דרום לא פעלו כסדרן בעת הלחימה, בהתאם לטווח ירי הטילים מרצועת עזה.

 

הנתונים מאששים

ואכן, מנתוני מחוז דרום לבדו רואים שחלה צניחה, במספרים מקוריים, של 36.2% בהשוואה לחודש המקביל אשתקד. בהשוואה לדצמבר, מדובר בירידה של כ-28%. הנתונים אינם מנוכים מהשפעות עונתיות, ימי חג, ומספר ימי העבודה במשך החודש.

 

משירות התעסוקה נמסר כי, "בשנת 2008 נשמרה היציבות היחסית בביקוש לעובדים, זאת בין היתר כתוצאה מפעילות אינטנסיבית של שירות התעסוקה בקרב מעסיקים; נרשם ממוצע של 22.3 אלף דרישות לעובדים בחודש שהינו הנתון הגבוה ביותר מזה למעלה מעשור".

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המלחמה פגעה בדרישה לעובדים. פגיעת גראד באשקלון
צילום: AFP
ירידה בביקוש לעובדים בהשוואה לינואר ולדצמבר אשתקד
צילום: ירון ברנר
מומלצים