שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: אסף אמברם
    פינוק לשבת: עוגת שיש ריבת חלב
    יעל גרטי משדרגת את עוגת השיש הקלאסית עם ריבת חלב, והפעם דווקא לא עם ריבה ביתית. התוצאה היא עוגה מפנקת שתמתיק לכם את השבת

    בלא כל קשר לכמות העצומה של ריבת החלב הביתית שהכינותי לאחרונה, התגלגל לידיי מתכון לעוגת שיש ריבת חלב, שהצטייר כטעים במיוחד. כיוון שלמרבית הקוראים אין ריבת חלב ביתית בבית, הכנתי את העוגה עם ריבת חלב קנויה, כך שלצנצנות שבמקרר - שלום (בקשות אימוץ תשקלנה בחיוב).

     

    כאשר הכנתי אותה לראשונה, לפי המתכון המקורי, שקעה שכבת ריבת החלב מטה (ראו צילום) ופגמה בצורתן הייצוגית של פרוסותיה. אחרי התייעצות קצרה עם הקונדיטור שמסר את המתכון, הוחלט שיש לערבב מעט מעיסת העוגה עם תערובת ריבת החלב, ורק אז לצקת על העוגה ולערבב קלות, כדי ליצור דוגמת שיש. השינוי אכן היטיב עם צורתה, והעוגה שהתקבלה היתה יציבה, יפה, טעימה מאוד ומפנקת ממש.

     

    עוד עוגות ריבת חלב? בבקשה:

    עוגת ריבת חלב וקוקוס (שמשתבחת כעבור יום-יומיים)

    טורט קוקוס עם גנאש ריבת חלב (ללא קמח)

     

    עוגת שיש ריבת חלב

    מתכון של שף-קונדיטור ברי סייג, "לחם טאטי"

     

    ריבת חלב ניתן להשיג בכל מרכול או מכולת, במדפי הריבות. כיוון שלא היו לי בבית ביצים מס' 2, כי אם שני סוגים שונים של ביצים מס' 1 שקלתי ביצים משתי החבילות בקליפתן, עד שמצאתי את שתי הביצים הקטנות ביותר, שהפער בינן לבין ביצים מס' 2 היה מזערי (והרי לכם טריק). במקום קמח תופח אפשר להשתמש ב-100 גרם קמח לבן, בתוספת 2/3 כפית אבקת אפייה.

     

    חמאה מומסת: ממיסים בקערית במיקרוגל במשך דקה בדיוק, או בסיר קטן, על אש נמוכה. תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ היא התבנית הסטנדרטית, הנמכרת גם
    כחד-פעמית.

     

    המרכיבים:

    130 גרם (3-4 כפות גדושות) ריבת חלב

    60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה

    2 ביצים מס' 2 (M)

    130 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר לבן

    1 כפית תמצית וניל איכותית

    קורט מלח

    60 גרם חמאה מומסת

    30 גרם (5 כפות) שמן תירס או קנולה

    100 גרם (כ-2/3 כוס) קמח תופח

    80 גרם (1/2 מיכל פחות כף או 2-3 כפות גדושות) שמנת חמוצה

    20 גרם (3 כפות) ברנדי

    לשימון:

    מעט חמאה מומסת/רכה

     

    כלים: תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ


    (צילום: אסף אמברם)

     

    אופן ההכנה:

    1. מניחים ריבת חלב בקערה קטנה.
    2. מרתיחים שמנת מתוקה בסיר קטן על אש גבוהה ויוצקים על ריבת החלב. מערבבים בעזרת כף (או מטרפה ידנית, אם יש גושים), עד לקבלת קרם חלק, מניחים בצד.
    3. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה מומסת.
    4. מקציפים ביצים, סוכר, וניל ומלח עד לקבלת תערובת תפוחה.
    5. מוסיפים חמאה מומסת ושמן ומערבבים ידנית, בעזרת מרית או כף.
    6. מוסיפים קמח בהדרגה, תוך הקצפה איטית או ערבוב בעזרת מרית.
    7. מוסיפים שמנת חמוצה וברנדי ומקציפים במהירות איטית עד לקבלת עיסה חלקה ואחידה.
    8. מעבירים 3 כפות מעיסת העוגה לקערה שבה תערובת ריבת החלב ומערבבים. מניחים בצד.
    9. יוצקים את עיסת העוגה (המסה הגדולה יותר) לתבנית, מיישרים ויוצקים מעליה את תערובת ריבת החלב.
    10. בעזרת חוד של סכין, מזלג או מרית, מערבבים את תערובת ריבת החלב בעיסת העוגה בעדינות, בתנועת "סלאלום", ליצירת דוגמת שיש.
    11. מכניסים לתנור ואופים במשך 45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מעט לח (אך לא רטוב) או יבש. מוציאים, מצננים כחצי שעה ומגישים.

     

    צילום: אסף אמברם. לאתר שלו הקליקו כאן

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים