שתף קטע נבחר

תובעת את הרבלייף: מוצרי החברה גרמו נזק לכבד

2.5 מיליון שקל תובעת מפיצה לשעבר של מוצרי חברת 'הרבלייף' בטענה שמוצרי החברה גרמו לה נזקים כבדים בכבד. בעבר כבר נמצא קשר בין שימוש במוצרי הרבלייף לפגיעה בכבד

מלי ניר (54) מפיצה לשעבר של מוצרי הרבלייף תובעת למעלה מ-2.5 מיליון שקל מהחברה שבה עבדה, בטענה שצריכת המוצרים הותירה אותה עם מחלת כבד כרונית, שעלולה להפוך אותה בעתיד למועמדת להשתלת כבד. בעבר קבע מחקר של משרד הבריאות כי ישנו קשר בין שימוש בתוספי התזונה של הרבלייף לפגיעה בכבד.

 

התביעה הוגשה אתמול (ד') לבית המשפט המחוזי בפתח-תקוה על ידי עורכי הדין ד"ר אבי רובינשטיין ושמואל יקירביץ.

 

בכתב התביעה נטען כי ניר צרכה את מוצרי הרבלייף מאז 1998 ושנה לאחר מכן אף הפכה למפיצה של מוצרי החברה, כשהיא מגדילה בתקופה זו את הצריכה האישית שלה מתוספי התזונה של החברה.

 

"מעולם לא הובא לידיעת התובעת – לא כצרכנית פרטית ולא כמפיצה של החברה - כי נטילת תוספי המזון של החברה עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך בכבד וכי למעשה המוצרים אותם היא נוטלת ואף מפיצה עלולים להיות רעילים לגוף האדם", נאמר בכתב התביעה.

 

במהלך שנת 2001, החלה התובעת להרגיש חולשה ועייפות וכן ירידה בפעילות. במרץ 2002 פנתה לרופא המשפחה שלה, שגילה בבדיקות שערך נזק קשה לכבד. בעצת רופאיה הפסיקה ניר לצרוך את מוצרי הרבלייף ובדיקות תפקודי הכבד חזרו לנורמה, אך היא נותרה עם נזק קבוע לכבד המתבטא בסימנים של שחמת כבד. לפי כתב התביעה בשל כך סובלת ניר מכאבים מפוזרים בגוף, עייפות כרונית, חולשה, הפרעות בשינה, סחרחורת עם חוסר שווי משקל, הפרעה בזיכרון וירידה כללית ניכרת בתפקוד היום-יומי.

 

עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין ושמואל יקירביץ טוענים בכתב התביעה כי חברת הרבלייף מייצרת, מוכרת ומשווקת "מוצרים העלולים להרעיל את גוף האדם תוך שהיא משווקת אותם תחת סיסמאות חסרות כל בסיס".

 

לכתב התביעה צורפה חוות דעת מטעם פרופ' מאיר ברזיס, מומחה ברפואה פנימית, מנהל המרכז לאיכות ובטיחות קלינית בהדסה ופרופסור מן המניין בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים. לפי קביעתו, כבר בשנות ה-90 היו דיווחים רבים בספרות הרפואית בדבר הסיכון לנזק חמור בכבד כתוצאה מנטילת צמחים וכי על פי הספרות הרפואית קיימת סבירות גבוהה לקשר סיבתי מובהק בין נטילת הרבלייף לבין הופעת נזק בכבד, כפי שארע לתובעת.

 

פרופ' ברזיס מדגיש כי הנזק לכבד הופיע לאחר נטילת המוצרים במשך 11 חודשים בממוצע. רוב המקרים שתוארו אירעו בקרב נשים בגיל העמידה וסוג הנזק היה דומה לזה שנמצא אצל התובעת.

 

טרם הוגש כתב הגנה.

 

הרבלייף: היסטוריה של ממצאים מדאיגים

בפברואר 2005 דווח בישראל על שמונה מקרים שבהם עלה חשד לפגיעה בכבד בעקבות נטילת תוספי תזונה של הרבלייף. בעקבות זאת הפסיקה החברה למכור בישראל תוסף בשם "שומשום ועשבי תבלין". שלושה חודשים לאחר מכן פרסם משרד הבריאות המלצה לציבור לערוך בדיקת תפקודי כבד לפני השימוש במוצרי הרבלייף וכחודש לאחר השימוש כאמצעי זהירות.  

 

לפני כשנה וחצי פורסם מאמר של חוקרים ישראליים, בהם פרופ' דן שובל מהדסה ונציגי משרד הבריאות, שבדק 12 מקרים של פגיעה בכבד. מהמחקר עולה כי קיים קשר סיבתי בין תוספי התזונה של חברת הרבלייף לבין פגיעה חריפה בכבד. החוקרים ציינו כי הממצאים מעוררים דאגה ציבורית.

 

לטענת החוקרים, הקשר הסיבתי נקבע על סמך שלושה מרכיבים: "קשר של זמן בין החשיפה למוצרי הרבלייף לבין התפתחות הפגיעה בכבד אצל הנפגעים, שלילת סיבות אחרות לפגיעה בכבד והעובדה כי הפסקת השימוש בהרבלייף גרמה להחזרת תפקודי הכבד למצב נורמלי".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אגמון
הרבלייף. תביעה על 2.5 מיליון שקל
צילום: אורן אגמון
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים