שתף קטע נבחר

צילום: אלכס קולומויסקי , שאול גולן

קרב ביהדות התורה: מי לא יהיה סגן שר הבריאות

חברי הכנסת יעקב ליצמן ומשה גפני מעדיפים לכהן כיו"ר ועדת הכספים ולא להיות הממונים על משרד הבריאות. גפני אמר ל-ynet: "אני מעדיף להישאר בכנסת. גם אם זה היה משרד הביטחון או החוץ הייתי נוהג כך". ומי יכול להרוויח?

סיעה נוספת מצטרפת לממשלה - אך איש לא רוצה בתפקיד הבכיר ביותר אותו היא קיבלה: זמן קצר לפני השבעת הממשלה החדשה, הגיע היום (ג') יו"ר הליכוד, בנימין נתניהו, להבנות עם יהדות התורה על צירופה לממשלתו הרחבה במיוחד. על-פי ההסכם בין הצדדים, תקבל יהדות התורה בין היתר סגן שר במעמד שר במשרד הבריאות.

 

משביעים ממשלה - כל העדכונים:

 

התפקיד במשרד הבריאות נחשב לבכיר מבין ארבעת התפקידים שקיבלה יהדות התורה, אולם בכירי המפלגה - ח"כ יעקב ליצמן (אגודת ישראל) וח"כ משה גפני (דגל התורה) מעוניינים דווקא בתפקיד יו"ר ועדת הכספים. מי שיכול לצאת נשכר מהמאבק הזה הוא ח"כ מאיר פרוש, השלישי ברשימת המפלגה.

 

ח"כ גפני הבהיר בשיחה עם ynet, כי בניגוד לטענות כי איש לא רצה במשרד, הוסכם מבעוד מועד על שמירת המשרד לטובת המפלגה החרדית: "אני לא אהיה סגן שר הבריאות. אני לא רוצה לעזוב את משכן הכנסת ומי שמכיר אותי יודע למה. אני מקווה להיות יו"ר ועדת הכספים. גם אם זה היה משרד הביטחון, החוץ, התחבורה או כל משרד אחר - הייתי נוהג באותה הצורה".

 

למרות שאינו חפץ בתפקיד, מסביר ח"כ גפני את חשיבות התיק. "מערכת הבריאות היא מערכת קשה מאוד. אצל יהדות התורה, כמפלגה חברתית וחרדית, הנושא הזה הוא בראש סולם העדיפויות. מי שיעמוד בראש המשרד הזה יצטרך לעבוד קשה מול כל האוכלוסיות והמגזרים בישראל ויצטרך להשקיע את כל כולו על מנת להציל את מערכת הבריאות הקורסת. גם אצל הציבור החרדי יש חשיבות עליונה למשרד ומי שיעמוד בראשו יהיה נתון לביקורת נוקבת של כלל האזרחים".

 

גפני תקף את אלו האומרים שהעובדה כי לא יהיה שר במשרד תפגע במעמדו ובפועלו: "סגן שר יכול להשתתף בישיבות ממשלה ובוועדות שרים אך אין לו זכות הצבעה. אומרת את זה גם ח"כ שלי יחימוביץ' שמכירה את ליצמן ואותי גם מוועדת הכספים וגם מדברים אחרים, אך להגיד עלינו שעקב כך שלא תהיה לנו זכות הצבעה בממשלה, יוכלו להעביר חוק הסדרים נגד משרד הבריאות זה פשוט לעג לרש. אם עומד סגן שר במשרד הבריאות הוא אחראי על המשרד הזה יום יום ועל כל המשתמע מכך".

 

גפני רמז כי בביקורת הנוקבת על מסירת המשרד ליהדות התורה יש מגמה של אפליה נגד חרדים: "מצד אחד מאשימים את החרדים שאת כל מה שאנחנו רוצים להשיג אנחנו משיגים. גם בכנסת וגם בעיתונות משתמשים בזה נגדנו ומשמיצים אותנו. אז עכשיו כשאחד מאיתנו עומד בראש המשרד וירצה להשיג תקציבים לבריאות, ויילחם שלא יתנו להפריט את בריאות הנפש, פה נעלם העניין הזה? פה כבר לא חושבים שנשיג את מה שצריך?"

 

גדעון סער, שניהל את המשא ומתן הקואליציוני מטעם הליכוד, התייחס למשא ומתן עם יהדות התורה במליאת הכנסת: "אין לנו הסכם בכתב עם יהדות התורה", אך ציין כי "הצלחנו להגיע להבנה בסוגיית הגיור - ועל כן אני מקווה מאמין ונעריך שנוכל להגיע להבנה גם בנושאים אחרים, זה בוודאי ייקח עוד זמן מה, זה בוודאי לא יהיה הערב".

 

במערכת הבריאות צפו היום בעיניים כלות על התיק שנותר מיותם משר. אבל מנהל בית החולים איכילוב, פרופ' גבי ברבש, דווקא סבור שאישיות המועמד לתפקיד והרצון שלו לשנות חשובים מאשר תוארו כשר או סגן שר. "המערכת חיה לא בגלל השר או הניהול שלה, אלא בגלל שהיא משופעת באנשים טובים, שחדורים תחושת שליחות", אמר ל-ynet. "המערכת נלחמת להיות מצויינת ולתת רמת שירות טובה למרות ניהול מחורבן. הציבור יכול להיות רגוע, המערכת תתנהל למרות הכל, אבל זה חבל ומטריד מבחינת איכות הפוליטיקאים. זה עלבון לא למערכת הבריאות, אלא לאנשים שיושבים בממשלה ולא רוצים בתפקיד הזה".

 

בהכנת הידיעה השתתפו אמנון מרנדה ומיטל יסעור בית-אור
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי ועקנין
גפני. מעדיף את ועדת הכספים
צילום: דודי ועקנין
ליצמן. גם מעדיף את ועדת הכספים
צילום: גיל יוחנן
מומלצים