שתף קטע נבחר
 

ארוחת בוקר בג'ינס וסינטה בתנור

מה קורה כשרפי אהרונוביץ' יוצא לקנות ג'ינס? הוא מוצא את עצמו בארוחת בוקר מפוצצת שמאלצת אותו לדחות את הקניות. לפחות בערב הוא מפצה על החרפה עם סינטה בתנור

באחד הבקרים ישבתי ספון בביתי, מביט בעיניים עצלות על קרני השמש החורפיות החודרות מבעד לחלונות. "מה בא לך לעשות?", שאלה הגברת. "האמת שכלום", עניתי. "אחר הצהריים אני מלמד, וידוע לכל שאני לא עושה שני דברים ביום אחד". "בכל זאת, אולי נלך לקנות לך ג'ינס?", התעקשה."אולי ביום אחר", עניתי באופן הטבעי שבו אני דוחה כל הצעה באינסטינקטיביות. "אוקיי, אבל אני לא רוצה לשמוע אותך יותר מקטר שג'ינס אחד גדול, אחד קטן, אחד משופשף מדי, אחד בגזרה נמוכה מדי והשני בגזרה גבוהה מדי". אחרי הרהור נוסף שניתי את דעתי. "בואי נצא, אבל לא להרבה זמן, שכן אני זקוק היום לזמן איכות בבית". "בהחלט", השיבה הגברת. "זמן איכות על הכורסה תוך כדי בהייה במסך". "כל אחד וזמן האיכות שלו", סיכמנו את הנושא.

 

נסענו לשינקין. אחוזי נוסטלגיה ומוקסמים טיילנו ברחוב הצעיר והתוסס. עברנו קונדיטוריה אחת בשלום ובחפזון, שכן כאשר אני ממוקד אני ממוקד. חלפנו על פני חנות תיקים בחפזון אך שלא בשלום, שכן הגברת התגלתה כפחות ממוקדת ממני וקנתה תיק. אפילו התלבטתי לרגע אם לשבת בקפה תמר וליהנות מהאווירה האינטלקטואלית, אבל המשכתי הלאה. היום קונים ג'ינס וזהו, אמרתי לעצמי.

 

במעלה הרחוב עברנו את "אורנה ואלה", ואז מצאתי עצמי חוזר מספר צעדים אחורה. "בואי נכנס", הצעתי. "אולי נסיים קודם עם הג'ינס?" הציעה הגברת. "לא, עדיין מוקדם. בואי נאכל משהו קל".

 

ביצה רכה ולחם תירס

טוב, אז הבנתם כבר, משהו קל פירושו לחלוק ארוחת בוקר, לדעתי אחת הטובות המוגשות בעיר, ואתם כבר יודעים שארוחת הבוקר חביבה עלי במיוחד. אז נכון שגם בארוחות צהריים, ערב ונשנושי ביניים אני לא מחפף, אבל זה בגלל שאני משתדל לא להפלות שום ארוחה.

 

אכלתי ביצה בקן בתוך לחס תירס די גס, עם ביצה רכה בדיוק במידה שנשפכה יפה לתוך הצלחת ולידה שני מאפי תירס קטנטנים (אולי מישהו כבר ירים את הכפפה ויתחיל למכור לחם תירס). טעים. סלט קצוץ דק, כדת וכדין, סלסלת מאפים טובה, חמאה בצבע צהוב עמוק, מיונז מתובל, מעט ריבה, טפנד זיתים סוריים וגם טפנד עגבניות מיובשות. ייתכן ששכחתי משהו, שכן הכל נטרף במהירות.

 

לקינוח עוד סלסלת לחם ומאפים, בפנים שני קרואסונים קטנטנים, מקלות פריכים, לחם ריחני ולחמניות טובות וקפה נוסף. אה, וגם נזכרתי, היו גם כוסות קטנות של יוגורט באפלו עדין עם גרנולה ופירות טריים קצוצים, ועוד קפה, והארוחה הקלה הלכה ותפסה משקל.

 

הגברת שמחה מאוד מעוגת גבינה נימוחה שגרמה לה לגנוח ואני חיסלתי צלחת טרופים קטנים, שגרמו לי להיאנח בקול רם ולחלק מהשולחנות מסביבנו לשלוח מבטים ולהתלחש. פתחתי עוד כפתור במכנסיים ויצאתי מתנדנד לרחוב. הגברת גילתה חנות וחזרה נרעשת. "יש כאן סייל מדהים על ג'ינסים, בוא ניכנס" "השתגעת? שום ג'ינס לא יעלה על כרסי התפוחה עכשיו". וכך נסענו  חזרה הביתה ואני ביליתי זמן איכות בעיכול על הכורסה.

 

הכנות לארוחת ערב

למי שלא אכל ארוחת בוקר גדולה כמוני ומחכה בסבלנות לערב, הרי לכם מנה שבהחלט שווה לחכות לה. הרעיון בכללותו הוא לצלות נתח של סינטה (מותן בעברית), אבל קצת אחרת.

 

ראשית זו לא מנה זולה, ולכן צריך, בייחוד בימים אלה, לבחור בקפידה גם את הבשר אבל גם את הסועדים. זו גם לא מנה לאוכלים וול דאן, או לכאלה שמאחרים תמיד לארוחה (שאז גם הבשר המעולה ביותר החצי צלוי, הופך צמיגי). גם לשומרי הכשרות אין לי בשורות טובות, שכן איני יכול הפעם, לצערי, להציע אלטרנטיבה לחמאה. לא שמן זית ובטח שלא מחמאה יעשו את העבודה.

 

ל-6 אנשים הייתי בוחר בקפידה נתח של 2 ק"ג סינטה, רצוי מאוד של עגלה. ככל שהנתח יהיה מנוקד בנקודות שומן רבות יותר (מושפרץ ומשויש, בשפת המומחים) הרי זה משובח. ואז, או שנוריד בעצמנו, או נבקש מהקצב (אחרי שקילה כמובן) להוריד את המכסה העליון לחלוטין (לא לזרוק - אולי בחורף הבא יהיה חורף ונוכל להניח אותו בתחתית סיר חמין, למשל). ננקה את הבשר מסביב מהגידים הקטנים ועודפי השומן החיצוניים (לא לזרוק - תמיד אפשר להוסיף לבשר טחון). עכשיו נוכל לגשת לעבודה.


(צילום: ויז'ואל/פוטוס)

 

סינטה בתנור

המרכיבים:

2 ק"ג סינטה בקר

200 גרם חמאה

4 כפות חרדל דיז'ון

1 כף פלפלים ירוקים בתחמיץ, מסוננים

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית מלח גס

1 שן שום כתושה

חופן עלי טימין ללא הגבעולים

לרוטב:

8 שאלוטים קצוצים דק מאוד

100 גרם חמאה

מעט מלח

1 כוס יין לבן

1 כפית צלפים קצוצים דק

1 כף חרדל דיז'ון

 

אופן ההכנה:

  1. הבשר: מרככים את החמאה ומערבבים בזהירות עם חרדל הדיז'ון, הטימין, הפלפלים והמלח הגס.
  2. מעסים את הבשר בעדינות מכל הצדדים, ומניחים במקרר לשעתיים.
  3. מוציאים את הבשר ומניחים על השיש, כדי שיגיע לטמפורטות החדר.
  4. מחממים תנור לחום של 250 מעלות. מכניסים פנימה תבנית עבה ל-10 דקות.
  5. מוציאים את התבנית ומניחים בתוכה את הבשר.
  6. מכניסים לתנור וצולים כ-15 דקות.
  7. מנמיכים את התנור לחום של 180 מעלות וצולים עוד 20 דקות.
  8. מניחים את הבשר על קרש למנוחה של כ-10 דקות.
  9. הרוטב: שמים את תבנית בה אפינו על להבת הגז ומוסיפים את החמאה הנוספת.
  10. מוסיפים את השאלוטים ומטגנים 5-6 דקות.
  11. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים בעדינות מספר דקות.
  12. פורסים את הבשר, מחלקים לצלחות ויוצקים כף מהרוטב על כל אחת מהפרוסות (אם הבשר אדום מדי אפשר לצלות אותו בתבנית הרוטב 2-3 דקות נוספות). 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא מנה למאחרים. סינטה
צילום: איי פי
יאלץ לחכות. ג'ינס
צילום: איי פי
מומלצים