שתף קטע נבחר

קלאסיקה איטלקית - חציל בפרמזן

פרוסות חציל מטוגנות בפירורי לחם ותבלינים, רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה ופרמזן. הנה מנה קלאסית במטבח האיטלקי שיכולה להיות מנה ראשונה חגיגית, או ארוחה בפני עצמה

חציל בפרמזן

המרכיבים:

2 חצילים גדולים

2 כפות מלח גס

1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

1 בצל קצוץ דק

4 שיני שום כתושות

שמן זית

קמח

1 כוס פירורי לחם

1 כפית אורגנו יבש

1 כפית טימין יבש

מלח ופלפל

4 ביצים טרופות

1/2 ק"ג גבינת מוצרלה חתוכה לפרוסות דקות

1 כוס גבינת פרמזן מגוררת

1 כוס עלי בזיליקום


 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי1 וחצי ס"מ. מניחים את החצילים על מגש, בוזקים עליהם מלח גס ומניחים בצד לשעה.
  2. רוטב עגבניות: מחממים שמן זית בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים כמה שניות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, כמה עלי בזיליקום טריים ומביאים לרתיחה. מקטינים להבה ומבשלים כחצי שעה עד שהרוטב מסמיך מעט. מוציאים את עלי הבזיליקום, מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצד.
  3. שוטפים את פרוסות החצילים ומייבשים היטב בעזרת מגבות נייר. מערבבים את פירורי הלחם עם הטימין והאורגנו ועם מלח ופלפל שחור גרוס. מכינים 3 צלחות – באחת שמים קמח, בשנייה את הביצים הטרופות ובשלישית את פירורי הלחם המתובלים.
  4. מחממים שמן זית לטיגון במחבת. טובלים פרוסת חציל בקמח, מנערים, אח"כ טובלים בביצה ולבסוף בפירורי הלחם. ממשיכים כך עם כל הפרוסות. מעבירים את הפרוסות למחבת ומטגנים עד הזהבה. מוציאים ומניחים על צלחת שרופדה בנייר סופג.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  6. משמנים תבנית אפייה בינונית במעט שמן זית. יוצקים לתבנית 1/3 מכמות רוטב העגבניות. מסדרים 1/3 מכמות החצילים המטוגנים על הרוטב, עליהם מניחים 1/2 מכמות המוצרלה ו-1/3 מכמות הפרמזן. מסדרים חצי מכמות הבזיליקום ומכסים בשכבה נוספת של חצילים.
  7. יוצרים שכבה נוספת (ממשיכים כמו בסעיף הקודם) ומסיימים ברוטב עגבניות שעליו מפזרים את ה-1/3 הנותר של הפרמזן.
  8. אופים כ-30 דקות, עד שפני המאפה משחימים מעט.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים