שתף קטע נבחר

רמדאן עצוב בעזה: אין כסף לקנות בשר

תושבים רבים בעזה ייאלצו לוותר השנה על בשר אדום בארוחות חודש הרמדאן: המחירים אמנם ירדו בחצי, אך רוב התושבים חיים מתחת לקו העוני ואינם יכולים להרשות לעצמם בשר טרי

רמדאן בלי בשר ברצועת עזה: חודש הרמדאן מאופיין בצריכה גוברת של בשר אדום טרי עליו נוהגים להתענג בארוחות הערב החגיגיות לאחר הצום. אולם עבור רבים מתושבי רצועת עזה, אכילת בשר כבש או עגל טרי במהלך החודש הקרוב תהיה בגדר חלום רחוק.

 

 

סוכנות הידיעות הפלסטינית "מען" אמנם מדווחת על ירידה של כ-50% במחירי הבשר הטרי, אולם במצב הכלכלי הנוכחי בו כ-80% מתושבי הרצועה חיים מתחת לקו העוני ולמעלה מ-50% מובטלים - גם נתון זה אינו מסייע.

 

בחודשי הרמדאן שחלו בשנתיים האחרונות עמד מחיר קילוגרם בשר כבש או בשר עגל טרי על 70-60 שקלים. כיום ניתן למצוא באיטליזים בעזה בשר מסוג זה במחיר של עד 40 שקלים לקילו, אולם בעיני רבים מתושבי הרצועה אפילו מחיר זה נחשב ליקר מידי.

 

אבו אחמד, העומד בראש משפחה עזתית בת חמש נפשות, מתגעגע לימים שלפני ההתנתקות וטוען כי הוא משתכר כיום כ-350 דולר בחודש בלבד. אבו אחמד אמר לסוכנות הידיעות הפלסטינית: "בעבר מחירי המוצרים היו נמוכים יותר וההכנסה הייתה גדולה יותר, כי עבדנו בישראל. היום אין הכנסה ואין מוצרים ואם כבר יש - המחירים שלהם מופרזים". באשר לצריכת הבשר, אמר אבו אחמד כי כשהועסק בישראל "ילדיו לא הכירו את טעמו של הבשר הקפוא".

 

חמאס מפקח על המחירים 

ממשלת חמאס טוענת כי היא אחראית לירידת מחירי הבשר האדום הטרי. לטענתה, היא סיכמה עם סוחרי הבשר על מחיר של 40-35 שקלים לקילו. אחמד אבו ריאלה, מנהל המחלקה להגנת הצרכן במשרד הכלכלה של חמאס, ציין בגאווה: "מחירי הבשר הטרי ברצועה הם הנמוכים ביותר באזור". לדבריו, משרדו מפקח על כך שבעלי החנויות לא יעלו מחירים בניגוד להסכם.

 

מחירי הבשר הגבוהים שנרשמו בשנתיים האחרונות נבעו בין השאר מכך שישראל סירבה לאפשר הכנסת ראשי עגל לשטח הרצועה. השנה חל שינוי במדיניות הישראלית ובאחרונה הותרה כניסת משלוח של 1,500 ראשי עגל דרך מעבר כרם שלום. צריכת העגל ברצועה נאמדת בכ-280 ראש ביום. ישראל התחייבה להעביר בהמשך החודש עוד 1,500 ראשי עגל לשטח הרצועה.

 

ברם, תושבי הרצועה מהססים לרכוש את ראשי העגל שהוכנסו מישראל, בשל משקלם הגבוה יחסית. לטענת תושבי הרצועה, הדבר מעיד על גילם הגבוה יחסית של העגלים הפוגם באיכות הבשר. בנוסף, חוששים ברצועה מתערובות המספוא ושיטות הפיטום בישראל ומביעים חשש כי קיימת סכנה בריאותית בצריכת העגלים מישראל.

 

דורון פסקין הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רמדאן ברחוב הפלסטיני
צילום: איי פי
מומלצים