שתף קטע נבחר

לקראת סוכות: עוגת תמרים ואגוזים

לכבוד סוכות, יעל גרטי מגישה מתכון לעוגת תמרים, דבש ואגוזים, בקלי קלות: הכנה בקערה אחת, בלי מיקסר, והתוצאה? פשוט משגעת

לקראת סוכות, הלא הוא חג התמרים, נזכרתי בעוגת התמרים שאמי היתה מכינה בילדותי, בתקופה שעוד יכולתי לחסל שורה בתבנית מבלי להשמין קילו. קוששתי את המתכון מאמי והכנתיה פעמיים, עד לשביעות רצוני המלאה. הרי היא לפניכם, קלה מאוד להכנה וטעימה מאוד.

 

עוגות נוספות עם תמרים

 

עוגת תמרים ואגוזים

מתכון של אמא שלי, רחל גרטי

 

עוגה קלה מאוד, הכנה בקערה אחת, ללא מיקסר.

 

מומלץ להשתמש בתמרים המגולענים והמהודקים הנמכרים באריזת ואקום באזור הפירות היבשים במרכולים, או בתמרים מכל סוג שגלענתם וטחנתם במעבד מזון בעצמכם. לא מומלץ להשתמש בתמרים לחים, שאינם מתאימים לטעמי לעוגות, וכן לא מומלץ להשתמש בממרח תמרים.

 

במקום קמח תופח ניתן להשתמש ב-2 כוסות קמח רגיל, בתוספת של 2 כפיות אבקת אפייה.

 

במקום אגוזי פקאן ניתן להשתמש באגוזי מלך או באגוזי לוז קצוצים גס, אך לטעמי הפקאנים הם המתאימים ביותר.

 

אם רוצים, אפשר לאפות את העוגה בתבנית תנור, כזו ששוליה מוגבהים, משומנת היטב, ואז משך האפייה מתקצר משמעותית (ל-20 דקות בערך) ומתקבלות חיתוכיות נמוכות.

(צילום: יעל גרטי)

 

המרכיבים (לתבנית פיירקס מלבנית בגודל 20X 30 ס"מ):

120 גרם חמאה (קרה או רכה,לא משנה)

120 גרם (1/2-1/3 כוס) תמרים מגולענים וטחונים

2 כפות (50-60 גרם) דבש

180 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) סוכר

קורט מלח

2 ביצים L

6 כפות חלב 3%

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

חופן וחצי (70 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים גס

לשימון הנייר: חמאה רכה/מומסת

לעיטור: אבקת סוכר

עזרים: נייר אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים בקערה בינונית (גדולה דיה עבור כל המרכיבים שבהמשך, קטנה דיה כדי להכנס למיקרוגל) חמאה, תמרים מגולענים וטחונים ודבש. מכניסים למיקרוגל, מכסים בצלחת ומפעילים למשך 2 דקות. מוציאים וטורפים היטב בעזרת מטרפה עד לקבל עיסה אחידה. מצננים כ-10 דקות.
  2. מחממים תנור ל-175 מעלות ומכינים תבנית פיירקס מלבנית מרופדת בנייר אפייה, כך ששוליו יבלטו החוצה. משמנים את נייר האפייה בחמאה מומסת או רכה.
  3. מוסיפים לקערה סוכר ומלח וטורפים בעזרת המטרפה.
  4. מוסיפים לקערה ביצים וחלב וטורפים בעזרת המטרפה.
  5. מוסיפים לקערה קמח תופח ומערבבים בעזרת המטרפה או בעזרת מרית, ערבוב מינימלי, עד להטמעות הקמח וקבלת עיסה אחידה.
  6. מוסיפים לקערה אגוזים ומערבבים בעזרת מרית או כף.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית עד לכיסוי התחתית, מיישרים ומכניסים לתנור. אופים במשך 35 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש או נקי. מוציאים ומצננים היטב. לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף אמברם
מומלצים