שתף קטע נבחר

חילופי מזג האוויר: שני תבשילים של חורף

הערב שמגיע בשעה מוקדמת, המזגן שכבר פחות נחוץ, אבל בעיקר הדרישות מצד המשפחה לאוכל חם, מביאים את רפי אהרונוביץ' למסקנה שהחורף בפתח. אז לכבוד חילופי מזג האוויר הוא מכין שני תבשילי בשר נפלאים

כבר מספר ימים שיש תחושה של חורף. אולי זה השעון שזז, אולי בגלל שב-16:00 כבר חושך, ואולי זה המזגן שכבר יותר סגור מאשר פתוח. יכול להיות גם שזה בגלל שאני מסתובב בערבים עם גופיה ומכנסיים קצרים ומתחיל להרגיש קצת לא שייך. מבחינתי זה סימן לחורף.

 

אבל אולי הסיבה האמיתית היא בגלל שאצלנו בבית התחילו לדרוש יותר אוכל חם. כל אותם שבועות שהצלחתי לעבוד עליהם בסלסה של ירקות טריים, לחם אפוי בתנור או מחומם, כמה ממרחים וביצת עין, עברו לבלי שוב. אפילו הקטנה שנמצאת בקניון עם חברותיה, מתקשרת לשאול: "אבא מה יש לאכול?". כלום, אני עונה בפסקנות, "תאכלי בקניון". "אבל אבא, בקניון יש רק פאסט פוד ואתה חינכת אותנו שפאסט פוד אוכלים רק לפני האוכל".

 

מאחר שהיא התחילה לצטט דברי חכמים, לא הייתה לי ברירה והתיישבתי להכין שני תבשילים חורפיים. האחד - מרק מבושל בנוזל, מנה שאכלתי באיטליה, והשני מכיל 3 מרכיבים שחביבים עליי במיוחד: טלה, שעועית, חצילים (האמת שגם המרכיב הרביעי חביב עליי ואפשר להוסיפו תמיד - פסטה).

 

בשר מבושל בנוזל

את כל זה מגישים עם מיונז ביתי, ואפשר להגיש רוטב פסטו מצויין או משהו שדומה לצ'ימיצ'ורי, כלומר: עלי פטרוזיליה, פלפל אדום, מעט בצל סגול, שום, שמן זית ולימון

 

המרכיבים (6 מנות):

2 ק"ג בשר מורכבים משפונדרה (קשתית) ושריר או צוואר

6 עצמות מח

10 כוסות מים

2 עגבניות שלמות

2 בצלים שלמים קלופים

3 שיני שום

1 כף חומץ הדרים

2 פלפל קאיין חריפים קטנים

מספר גבעולי בזיליקום

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:
  1. בסיר עם תחתית עבה מניחים את הירקות ומביאים לרתיחה.
  2. מכניסים את הבשר והעצמות, לאחר מספר דקות מסירים את הקצף, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעתיים וחצי, או עד שהבשר מתרכך (שימו לב - מטרת הירקות פה היא רק להעשיר את טעם הנוזל, לא אוכלים אותם אח"כ).
  3. מוציאים את הבשר והמח, ומעבירים לקערה גדולה. מפזרים מעט מלח גס ומגישים עם לחם ויין אדום משובח.

 

תבשיל טלה, שעועית וחצילים בפסטה

המרכיבים (ל-8 סועדים): 

2 ק"ג שוק טלה או כתף, פרוסים לקוביות גדולות עם העצם

2 כוסות שעועית יבשה מושרית

4-5 שיני שום

4 בצלים קצוצים גס

מעט פפריקה חריפה

מלח ופלפל

2-3 כוסות מים

3 חצילים קלופים ופרוסים לקוביות גדולות

שמן זית לטיגון

5 עגבניות חלוטות, קלופות וקצוצות לקוביות

1 חבילת פסטה צדפים, רצוי בגודל קטן


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מפלפלים, ממליחים ומתבלים בפפריקה את נתחי הטלה.
  2. בסיר רחב עם תחתית עבה ומעט שמן זית, משחימים את הקוביות בצורה הדרגתית (כן, חברים, אני יודע שההשחמה הזאת לא נועדה לסגור את הבשר, אלא לחרוך את החלבון - ליצור מעין קליפה פריכה וטעימה של מתקתקות ומרירות יחדיו, משהו קרמלי, לכן אני משתדל לעשות את הטיגון הזה בסבלנות, אפילו שזה מתיז על המשקפיים, ולא מעמיס על הסיר יותר מדי קוביות בבת אחד. מה שמושחם אני מוציא ומניח בצד).
  3. מוסיפים בצל, שום, עגבניות, שעועית ואת כוסות המים (בפירוש לא צריך כאן ציר. בשר הטלה והעצמות שלו טעימים מספיק).
  4. מביאים לרתיחה, מחזירים את הבשר ומבשלים כשעתיים על אש קטנה מאוד.
  5. בינתיים ממליחים את קוביות החציל ולאחר שהגירו מים, שוטפים ומייבשים (או רק מייבשים) ומטגנים בעדינות בשמן זית (כדאי במחבת טפלון). מניחים על נייר סופג.
  6. לאחר שהתבשיל התבשל שעתיים, מוסיפים מעליו את קוביות החציל. לא מערבבים כדי שהכל לא יתפרק לגמרי, וממשיכים לבשל עוד 20 דקות.
  7. במקביל מבשלים את הפסטה, מסננים, מערבבים עם מעט שמן זית, מוסיפים מעט מלח ופלפל ושופכים את הפסטה לתוך הסיר, מעל החצילים.
  8. מבשלים עוד כרבע שעה, כך שקיבלנו שכבות של בשר, שעועית, חצילים ופסטה בסיר.
  9. מניחים את הסיר במרכז השולחן וכל אחד לוקח ממנו בכף גדולה ומשתדל מכל השכבות גם יחד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים